Inseminace – máte zkušenost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8066
29.1.17 17:31

@Matylda2 Ahojky, to co píšeš je skutečně ojedinělé ;) já měla 1×1 clostyl a pak zvýšení na 2×1 a maximum vajíček co v ten daný cyklus bylo byly 2.. kdyby dr viděl 5 vajíček naprosto zralých a možných oplodnněí, tak iui neudělá ;) Když párům nejde otěhotnět a nemají tak vážně problémy, aby se při iui nedalo uspět aspon na pár procent, ale zároven tomu chtějí pomoct, dají clostyl, ale taky ho dát nemusí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2043
29.1.17 17:35
@Tšekkin Kulpa píše:
@Matylda2 tohle je riziko do ktereho se jde. Akorat ho casto doktori jaksi zapomenou zminit.
Kdyz je tech oplodnenych vajicek vic tak se navrhne redukce :roll: coz je treba neco co bych nikdy nepodstoupila.Ale „uklidnim“ te ja mela jednou snad 14 vajicek a nebylo z toho nic. Pokud jdes na inseminaci a je to protoze mas nejake problemy s plodnosti, coz se predpoklada, tak stejne ta sance ze se to povede nijak velika. A myslim ze kdyz uz se to povede tak ze tech vicecetnych tehotenstvi moc nebyva. Je to trochu zvysene, to ano, ale ne zas tak vyznamne.

Moc děkuji za objasnění. no dvojčata bych maximálně zkusila ale více nechci a na redukci nikdy to vím jistě taky bych to nedokázala. a tak mám teď obavy aby mi spíše nepoškodili život nějakým potratem patercat či tak. Teď tedy nevím co dál.dr.mi říkal že mohou být i dvojčata, ale o nějakých např. patercatech se nezmínil. zadny problém s plodnosti nenašli. spermio vyborne výsledky me hormony štítná žláza cykli ovulace o jednom či dvou folikulech prokázána ultrazvukem už dvě děti mám nikdy ani nejmenší gynekologický problém. proste naprosto v pořádku vše. ale přesto se nám doma nedaří. Proto jsme tam šli. doktor řekl že věk je jediný problém je mi 39 let. jinak že je vše super. Mám teď začít brát clostik a zkusí právě inseminaci. takze mě vyděsil ten fakt že vyvolají tolik vajíček. ted vážně nevím co dál??? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2043
29.1.17 17:41
@Pavucinkaa píše:
@Matylda2 Ahojky, to co píšeš je skutečně ojedinělé ;) já měla 1×1 clostyl a pak zvýšení na 2×1 a maximum vajíček co v ten daný cyklus bylo byly 2.. kdyby dr viděl 5 vajíček naprosto zralých a možných oplodnněí, tak iui neudělá ;) Když párům nejde otěhotnět a nemají tak vážně problémy, aby se při iui nedalo uspět aspon na pár procent, ale zároven tomu chtějí pomoct, dají clostyl, ale taky ho dát nemusí..

Děkuji za odpověď. ja jsem dr. i říkala že naco clostil když ovulku mám každý měsíc samo od sebe 1-2 vajíčka proč zvyšovat. a řekl mi že by dlouho trvalo se strefit že když bude vajíček víc tím větší šance bude. proto že se jich pokusí vyvolat co nejvíc. tak jsem mu do toho nechtěla mluvit, ale teď jsem z toho zděšená aby to nebylo tedy buď k ničemu když bude vajíček moc tak neprovedou zákrok a nebo provedou a bude to nedonositelne tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8066
29.1.17 17:44

@Matylda2 Jééé, ty jsi skutečně moc vyděšená. Nebuuj, bud ráda, že tvůj dr je tak schopný. Já kdybych se o clostylu nedočetla tady na miminu, tak ani nevím že něco takového existuje. Jelikož můj dr mi nic takového nenabídl. Funguju též v pořádku jako ty. Ale do dnes mě mrzí, že kdyby mi ho nabídl hned na začátku, tak by jsme už měli dávno malé doma.. Určitě ho jez ten clostyl, to bys musela být superplodná, abys vyprodukovala víc než 2 schopná vajíčka ;) Žádný strach :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8066
29.1.17 17:47

@Matylda2 a hlavně, úspěšnost iui je pouze 15% max ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2043
29.1.17 17:58
@Pavucinkaa píše:
@Matylda2 a hlavně, úspěšnost iui je pouze 15% max ;)

Dobre tak děkuji za objasnění a uklidnění. no normální gynekolog mi ho taky nenabid až v caru doktor právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3495
29.1.17 18:28

Holky, můžu se zeptat? Ta stimulace, co se někdy dělá před IUI, to je stejná stimulace jako při IVF nebo nějaká mírnější? Uvažuji, že bychom šli do IUI, ale také mám strach ze zatížení těla hormony a případného vícečetného těhotenství. Ale zas bych ráda nějak zvýšila šanci, že to klapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3495
29.1.17 18:28

Holky, můžu se zeptat? Ta stimulace, co se někdy dělá před IUI, to je stejná stimulace jako při IVF nebo nějaká mírnější? Uvažuji, že bychom šli do IUI, ale také mám strach ze zatížení těla hormony a případného vícečetného těhotenství. Ale zas bych ráda nějak zvýšila šanci, že to klapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
29.1.17 18:47

@Sofie2013 je mírnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8066
29.1.17 18:56

@Matylda2 neboj se, to zvládnete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8066
29.1.17 18:57

@Sofie2013 to je něco naprosto jiného, před ivf dostáváš strašně moc hormonů injekčně, clostyl je jen jeden lék, tabletky.. srovnat se to vůůůbec nedá ;) jděte do clostylu, bude to ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
29.1.17 18:59

@Pavucinkaa někdy se i na iui stymuluje např. gonalem, ale jsou to menší dávky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3495
29.1.17 19:00

@Pavucinkaa @ilonka12 Díky za info, holky! Zkusíme ještě jeden cyklus přirozeně a pak už máme domluvenou konzultaci v CAR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8066
29.1.17 19:03

@ilonka12 neslyšela jsem, možná se to dává ženám, které mají opravdu malou šanci, ale do ivf se jim hned nechce.. může být ;)
@Sofie2013 jestli chceš zkusit ještě jeden cyklus přirozeně, je to určitě super. Zkus to nějak po domácku podpořit ;) dělej ovu testy dle pravidel, kup si např. kontryhel, začni užívat listovku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2043
29.1.17 19:55
@Pavucinkaa píše:
@ilonka12 neslyšela jsem, možná se to dává ženám, které mají opravdu malou šanci, ale do ivf se jim hned nechce.. může být ;)
@Sofie2013 jestli chceš zkusit ještě jeden cyklus přirozeně, je to určitě super. Zkus to nějak po domácku podpořit ;) dělej ovu testy dle pravidel, kup si např. kontryhel, začni užívat listovku :pankac:

Já teď čekám na poslední šanci sami doma.jsem 9dpo. menstruace má přijít za tři dny.dr .Viděl folikul a řekl kdy praskne. Sex byl každý den.jim femibion, piju kontryhel, dělám ovu testy, a používáme gel na početí. uz čtvrtý měsíc. Všechny výsledky v pořádku u obou.tak já už nevím. pokud to zase dostanu už mám nachystaný clostil a bude první inseminace :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.