Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ivuska53 ahojky, já mám taky endo a už dlouho a bojuju s tím jak se dá..
jinak iui je brnačka.. doktor bude sledovat ovulaci.. až uvidi že dozrava vajičko a je i sliznice, dá ti 36 hodin před injekci ovitrelle.. a pak pujdete na věc, nejdřív manžel odeberou vzorek, udlaji spermiogram, vyberou ti dozrale, daji do roztoku.. to trva cca dvě hodiny, pak pujdeš ty, katedrem ti zavedou sperma do dělohy, přes čípek, je to něco jal stěr, za 5 min hotové, chvilku poležíš a jdeš domů.. za 14 dni udělaš testík..
kdyžtak se ptej i ohledně endo, mam s ni už dost zkušenosti🙏🏻 🤯
@1Nika já nemám kde už koupit dneska testík
tak já teď nevím.. teď tu sedím u tety nad kafem a dortikama a zvedá se mi žaludek🤯
Tak test kup zítra hned udelej… a nebo dojdi na tu krev, ať u toho je přítel kdyby cokoliv! Držím palce jak jen to jde ![]()
@1Nika určitě to bude v pátek lepší! Tenhle týden bude prostě dobrý!🤩 🙏🏻..
jedeme ve čtvrtek ráno na krev, tak uvidime..
tyjo ja ani nevim jaka hodnota by tam měla být.. myslíš že se to dá nějde najít?🤷🏻♀️
Ano koukala jsem, ze by měla růst 2× tolik obden… Ale já se ani nezeptala jakou hodnotu mám, rikala jsem, ze si zkusím udělat zítra ráno obyčejný test a uvidíme.. a pátek se už bude vědět víc no.
To doufam, ze tenhle týden bude ve znamení štěstí
![]()
Držím palce!!!
@1Nika
Ahoj, tak co dnes?
Já mám hrozný bolesti, že nemužu ani chodit, píchá mě na levé straně, ale to je před ms nějak normální s endometriozou.. a jsem uplně mrtvá.. tak uvidime zitra
@Domste
Dnes už se mi čárka na testu zvyraznila ( jsem 16ty den po ) a v pátek mám znovu jít na krev.
Tak uvidíme.
Tak držím palce ať je ti lépe ![]()
A zítra dej vědět ![]()
@1Nika tak to je krásný🤩a co přítel/manžel? Už jsi se chlubila?
Určitě dám, ale výsledky budou až v pátek🙏🏻
@Domste
Tak se budeme modlit! Taky budu mít výsledky z krve v pátek odpoledne ![]()
Manžel je nadšený, ale rikala jsem st se raduje potichu jeste… ale naděje tu je ![]()
@Domste taky se snažíte? Nebo jste se snažili? Jak dlouho? Povedlo se u tebe IUI? Ovulaci sleduje od ledna doktorka z Kadaně z poradny pro poruchy plodnosti Gynwell.. Jak dlouha je objednací doba.. Teď mám progesteron na udržení žlutého tělíska pak čekám MS pokud to dostanu tak musím volat pro Clostík pak ke konci srpna mě čeká další ovu. Myslíš že by to mohlo být tak rychle? Jinak přítel má všechno v pořádku a já až na tu endo taky.. Prý mám krásnou sliznici i folikuly vždy cca 2 cm..
@Domste teď jsem si přečetla teprve předešlou konverzaci s 1Nika.. Moc vám to holky přeju.. Hrozně moc mi zvedlo náladu jen pomyšlení že někdo se stejným problém může být těhotný.. Já ovu mívám 14.dc potvrzenou utv takže vždy 13.dc nebo 14.dc píchnu ovitrelle pak se snažíme a tak od 16.dc Progesteron na 10 dní.. Pak vždy cca 2 - 3 dny zpoždění kvůli tomu progesteronu. Čekám a čekám a když se dočkám maximálně MS tak od 4. do 9.dc Clostík.. Prý mi stačí jen jeden denně prý bych mohla jen 4 dny místo 5.. I bez stimulace mám prý krásný velký folikuly.. To ale aby jich bylo víc.. Jsem 20.dc a cítím že to nevyšlo.. Už toho mám tolik za sebou tohle se táhne už 5 let.. S tím že endo začal řešit až doktor ke kterému jsem přešla před 3 rokama.. Jaký byl spouštěč tý endo u tebe? Mě to začalo po ZT ve 20tt..
@Ivuska53
Ahoj, myslím, že jsem to tu psala, mě právě hormony akorát uškodily.. takže já už žádné neberu.. beru vše v přirodní formě.. a ejhle ovulace se vrátila.. zkus na ovulaci toto: https://obchod.ronnie.cz/…ic-acid.html?…
To pomohlo mě dostat se zpět k ovulaci, která funguje, je v tom i kyselina, takže to pak podporuje i uhnízdění 😊
Jinak já měla slepák před 3 lety, pak byl klid a najednou šílený bolesti, který trvaly rok. Protože rok, mi jako mladý holce doktoři nevěřili že mě fakt něco bolí. Pak jsem si domluvila laparo(sampzřejmě přes známé) a to se teprve všichni divily, co tam nemám.. takže buh ví co bylo spouštěčem.. u mě spíš asi dědičně, babička měla dřiv taky problémy, jen tenkrát nevěděli co endo vubec je😁..
Chápu tě, je to na palici.. já jsem dost mladá, ještě studuju, furt jsem nevěřila, že to nepujde.. najednou to byl rok snažení, myšlení na to, depky, hrozně moc stresu a hormony.. všechno k ničemu a rok snažení k ničemu.. s jedním potratem akorát.. potom jsem si řekla že na vše prdím a odjela s kamaradkou na vikend do hor, tam jsem nechala vše špatné a tu smůlu a řekla si že začnu od znova s jiným přístupem, měsíc na to přišla ta ovulace po 8 měsících a teď čekáme na výsledky iui, už si řikám že když jsem prošla tim vším a teď je konečně vše v pořádku, tak proč by to nevyšlo🙏🏻 ✨
Jinak dělali ti třeba vyšetření na průchodnost vejcovodu?
@Domste mě je 27.. Ve 22 ten potrat, pak mě doktor zanedbal a přešla jsem k jinému kde mi našel 5cm cystu.. Okamžitě operace 2017, kde odstranili cystu, ložisko a část vaječníku a následně po 3 měsícich odstranění deformace v děloze děložní přepážka 3,5 cm co se jevilo jako dvě dělohy.. Teď v květnu zase cysta 3 cm.. Opět operace kde mi odstranili srůsty a cystu a při tom zkontroloval jak to po to všem vypadá a v jakým stavu jsou vejcovody.. Všechno v naprostém pořádku až na to že mám tu endo.. A teď zase 13mm.. To je jediný momentální problém.. Teď jsem 21.dc beru progesteron a čekám a čekám.. Pak Clostík a pak IUI.. Jen nevím jak dlouhá je čekací lhůta na objednání. Jestli berou hned nebo jak to je?
@1Nika ahoj, tak jak už víš?
Kolik jsi prosím měla ti hodnotu když jsi byla poprvé na krvi? 😌 🙏🏻