Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
S dluhem kolem 100 tisíc se ti nevyplati jít do insolvence… 1. Musíš být v úpadku takže min 3 měsíce neschopná splácet a 2. Zbytečně budeš platit insolvencniho zprávce… teď bylo milostive léto (nevím do kdy trvá) ale je to šance zaplatit dluhy třeba pojišťovně bez úroků, jen jistinu, tak si to vyzjisti, vyšlo by tě to levněji.
Je mi 29 let a cekat do 35 na dite? Jen proto, ze jsem byla v mladi blba a mela jsem mladsi sestru ve sve peci, jelikoz se nasi rozvedli, alimenty mi na ni neposilal ani jeden, matka alkoholicka a otec posilal 500 s tim, ze vic nema a nikdo na nej nemohl, protoze mel snahu platit??? Vite o mym zivote uplny kulovy! Opakuju, ze doted jsem zadne prispevky socialni nebrala! A pro ty chytraky, kdyz bych mela vse ofiko a zustavala by mi 10tis mesicne, co by to byl za zivot??? Zivot, ze bych nemela kde bydlet, kdyz jen 13tis platim za najem 2+kk?? Jedla bych z ceho??? A kdyz jsem prisla do prace, mela jsem jim rict ne diky, u vas makat nechci, abych mela vsechno ofiko??? Jezis, ja se zeptala na insolvenci a vy do me hustite, jak jsem spatna, vite o me prd, tak laskave nesudte a odpovidejte na dotazy, na ktery se ptam!
@Cenarius píše:
A kdyby jsi neměla psaný minimum a zbytek na ruku, tak by jsi mohla mít mateřskou o HODNE vyšší. Ale tvoje volbaA dávky se počítají z tvého příjmu, že máš dluhy nikoho nezajímá.
Tak ona určitě k tomu nepřizná chlapa, jak je tady běžnou tradicí, že si děti plodí jen samotné ženské. Kdyby přiznala, tak by nedosáhli na žádný příspěvek. Ale zase bude na dovču ![]()
@Jita.Zakova píše:
Zdravim. Je tu nekdo prosim, kdo se vyzna v insolvenci? Chci se zeptat… mam dluhy, zatim jsem napocitala cca 110tis, ale myslim, ze se casem jeste neco objevi… co jsem koukala do kalkulacky, melo by mi zbyt z vyplaty cca 10tis, mam psany prijem 16800 hrubeho… moje otazka je, vymeri mi insolvencni splatku 4000 mesicne, ale budu to mit splacene driv, nez za 3 roky nebo budu platit min, abych se vesla do tech 5 let? A jeste dotaz, kdyz mi zbyde nejakych 10tis mesicne, mam pak narok na nejaky socialni davky, treba na bydleni nebo i to by mi sebrali? Diky moc za odpoved
A posledni dotaz, mate tip na nejakyho sikovnyho a rychlyho oddluzovatele, ktery si tech 5000 da do nakladu a nebude to trvat pul roku? Diky moc a peknou sobotu
Dala bych ti kopanec do zadní části těla místo dávek.
![]()
Zvedni pozadí a jdi do další práce.
@Jita.Zakova pokud máte dluh u VZP tak se na vás milostive léto vztahuje, ale je jen do 28.1.
@Jita.Zakova píše:
Damy, clovek se na neco slusne zepta a vy hned po me jdete jak slepice po flusu! Mam prijem ofiko a prijem bokem. Ma to tak dnes mozna bohuzel spoustu lidi. A ze jsem se zeptala 2 tydny zpet na dovolenou??? No a? Usetrit 2000 mesicne je zlocin??? Ja se jen slusne zeptala na dotaz, tak nevim, proc se hrabete v mych jinych dotazech! A v dnesni dobe, kdo ma minimalni mzdu, ma spoustu prispevku, kdyz platime dane, proc toho nevyuzit. Ja se jen zeptala, zadne davky dosud nepobiram, tak nechapu vasi jedovatost.
Doufám, že žádné dávky nedostaneš.
@DV_JANA diky, konecne jedna smysluplna odpoved… jde o to, ze ty dluhy jsou vsechny 5-10 let stare a ja to chtela nejak stopnout, aby mi nenarustaly uroky a za 5 let jsem mohla zit normalni zivot… pristi mesic budu mit doplaceny dluh na zdravotnim, kdy mi byvaly zamestnavatel bohuzel neplatil socialni zdravotni… co jsem mluvila s ucetni, o tom milostnem letu rikala a podiva se, co by se s tim dalo delat… spis mi slo o to, ze jsem chtela vse stopnout, aby nenarustaly uroky, penale, atd… kazdopadne moc dekuju za odpoved ![]()
@topazio jo? Aha, mam praci denne od 1 rano do pul 6 vecer, jeste mas dojem, ze se snazim malo??? A laskave nikoho neurazej, kdyz vis o nem prdlajz
@Jita.Zakova píše:
@topazio jo? Aha, mam praci denne od 1 rano do pul 6 vecer, jeste mas dojem, ze se snazim malo??? A laskave nikoho neurazej, kdyz vis o nem prdlajz
ty pracuješ 17,5h denně?
@Jita.Zakova píše:
Je mi 29 let a cekat do 35 na dite? Jen proto, ze jsem byla v mladi blba a mela jsem mladsi sestru ve sve peci, jelikoz se nasi rozvedli, alimenty mi na ni neposilal ani jeden, matka alkoholicka a otec posilal 500 s tim, ze vic nema a nikdo na nej nemohl, protoze mel snahu platit??? Vite o mym zivote uplny kulovy! Opakuju, ze doted jsem zadne prispevky socialni nebrala! A pro ty chytraky, kdyz bych mela vse ofiko a zustavala by mi 10tis mesicne, co by to byl za zivot??? Zivot, ze bych nemela kde bydlet, kdyz jen 13tis platim za najem 2+kk?? Jedla bych z ceho??? A kdyz jsem prisla do prace, mela jsem jim rict ne diky, u vas makat nechci, abych mela vsechno ofiko??? Jezis, ja se zeptala na insolvenci a vy do me hustite, jak jsem spatna, vite o me prd, tak laskave nesudte a odpovidejte na dotazy, na ktery se ptam!
Když ses tak chytrá tak zvednu zadek a běž se zeptat tam kde to řeší. Strýček Google poradí. A to že dostáváš peníze bokem je tvá věc, ale žádat dávky je trapný. Navíc si nepomůžeš protože vše co bude nad nezabavitelné minimum půjde insolvenčnímu správci, takže to ani neuvidíš. A nezlob se na mě jet na dovolenou za 20 táců v tvé situaci je dost na hlavu, protože budeš ráda když vyjdeš.
@Jita.Zakova píše:
@DV_JANA diky, konecne jedna smysluplna odpoved… jde o to, ze ty dluhy jsou vsechny 5-10 let stare a ja to chtela nejak stopnout, aby mi nenarustaly uroky a za 5 let jsem mohla zit normalni zivot… pristi mesic budu mit doplaceny dluh na zdravotnim, kdy mi byvaly zamestnavatel bohuzel neplatil socialni zdravotni… co jsem mluvila s ucetni, o tom milostnem letu rikala a podiva se, co by se s tim dalo delat… spis mi slo o to, ze jsem chtela vse stopnout, aby nenarustaly uroky, penale, atd… kazdopadne moc dekuju za odpoved
Děvče, ale pokud jsi byla zaměstnaná tak by se dluh na zdravotním vymáhal po zaměstnavateli, ne po Tobě.
@Jita.Zakova píše:
Přesně tak, práci na černo jsi měla odmítnout. Ale to te vytresta časem samo. Pokud by ti 10 tis v insolvenci nestačilo na nájem ve 2kk, tak bys bohužel musela jít hledat něco levnějšího, garsonku, nebo ubytovnu, nebo se třeba vrátit k rodičům… Že by ti někdo dal příspěvky na bydlení, aby sis v insolvenci mohla držet lepší bejvák, tak to je dobrý vtip
Takhle to fakt nefunguje. Sto tisíc zase není takový ranec, aby bylo nutné se upsat insolvenci, ne? To bych raději hledala lepší práci nebo brigádu, jedla suchý rohlíky a intenzivně splácela… Nejdýl za dva roky bys z toho byla venku…
Tak zrovna ty ten stát odrbáváš a daně též, že. Což nakonec pocítíš na mateřské.