Insolvence a příspěvky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
22.1.22 18:08
@Jita.Zakova píše:
@topazio jo? Aha, mam praci denne od 1 rano do pul 6 vecer, jeste mas dojem, ze se snazim malo??? A laskave nikoho neurazej, kdyz vis o nem prdlajz

Tak nechtěj na tvoje dluhy sociální dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
22.1.22 18:12

@Jita.Zakova doporučila bych ti jít do nějaké obcanske poradny, nebo třeba člověk v tísni má skvělé dluhové poradce.
1. Zajdi si na Czech point a nech si vyjet výpis exekucí, ať víš kde co máš, pak emailem obepiš věřitele, nebo obvolej na co se cítíš a informuj se na aktuální výši dluhu.

A pak to řeš dle výše dluhu, doplatit v rámci milostiveho léta můžeš jistiny u dluhu státu, takže socko, zdravko, odpady apod.

Jinak v té pořádně ti i zdarma vypracuje navrch k insolvenci, ale spočítej si to, aby ti třeba ta odměna zpravci nakonec nedělala víc než když se teď kousneš a zaplatíš to bez něj. Domluv si splátkové kalendáře a nech si zkontrolovat smlouvy, některé mohou obsahovat rozhodčí doložky jestli jsou staršího data a ty pak lze napadnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
22.1.22 18:16
@Jita.Zakova píše:
@mamina2017 ano!!!

Sorry, tomu moc nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
22.1.22 18:17
@Jita.Zakova píše:
@DV_JANA diky, konecne jedna smysluplna odpoved… jde o to, ze ty dluhy jsou vsechny 5-10 let stare a ja to chtela nejak stopnout, aby mi nenarustaly uroky a za 5 let jsem mohla zit normalni zivot… pristi mesic budu mit doplaceny dluh na zdravotnim, kdy mi byvaly zamestnavatel bohuzel neplatil socialni zdravotni... co jsem mluvila s ucetni, o tom milostnem letu rikala a podiva se, co by se s tim dalo delat… spis mi slo o to, ze jsem chtela vse stopnout, aby nenarustaly uroky, penale, atd… kazdopadne moc dekuju za odpoved :)

pokud jsi pracovala ofiko na pracovni smlouvu, jde to za zamestnavatelem, Kvuli tomu v exekuci nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
22.1.22 18:21
@kemeny13 píše:
Děvče, ale pokud jsi byla zaměstnaná tak by se dluh na zdravotním vymáhal po zaměstnavateli, ne po Tobě.

No a? Tak byla mladý tele, co si nepřečetlo smlouvu, mohla dělat na dpp, mít za to že smlouvu má, ale zaměstnavatel s tím šmelil, to je fuk. Lepší že se to snaží poplatit. Taky může celej život dřepět na pracáku a tvrdit že se jí nevyplati dělat, když ji to exekutor sebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
22.1.22 18:22
@DV_JANA píše:
No a? Tak byla mladý tele, co si nepřečetlo smlouvu, mohla dělat na dpp, mít za to že smlouvu má, ale zaměstnavatel s tím šmelil, to je fuk. Lepší že se to snaží poplatit. Taky může celej život dřepět na pracáku a tvrdit že se jí nevyplati dělat, když ji to exekutor sebere.

Kdoví jak to všechno je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
22.1.22 18:23
@Jita.Zakova píše:
@DV_JANA diky, konecne jedna smysluplna odpoved… jde o to, ze ty dluhy jsou vsechny 5-10 let stare a ja to chtela nejak stopnout, aby mi nenarustaly uroky a za 5 let jsem mohla zit normalni zivot… pristi mesic budu mit doplaceny dluh na zdravotnim, kdy mi byvaly zamestnavatel bohuzel neplatil socialni zdravotni… co jsem mluvila s ucetni, o tom milostnem letu rikala a podiva se, co by se s tim dalo delat… spis mi slo o to, ze jsem chtela vse stopnout, aby nenarustaly uroky, penale, atd… kazdopadne moc dekuju za odpoved :)

A přitom to stačilo jen řešit mnohem dřív. Domluvit si splátkový kalendář. VZP a další jsou ochotny i prominout nějakou část penále, když projevila snahu splácet. Ale ty seš evidentně na všechno vyprdla a absolutně jsi to neřešila. A řešíš to úpravou smlouvy a výdělkem na černo. Ale do té insolvence jdi, to je asi tvoje jediná šance poslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
22.1.22 18:24

@mamina2017 tak nikdo se tu chlubit nebude jak přišel k dluhům, ale zaplatí 100% tak není nutné ji tu pranyrovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
22.1.22 18:26
@Cenarius píše:
A přitom to stačilo jen řešit mnohem dřív. Domluvit si splátkový kalendář. VZP a další jsou ochotny i prominout nějakou část penále, když projevila snahu splácet. Ale ty seš evidentně na všechno vyprdla a absolutně jsi to neřešila. A řešíš to úpravou smlouvy a výdělkem na černo. Ale do té insolvence jdi, to je asi tvoje jediná šance poslední.

Tak když ji je 29, tak si nepraskala dluhy jako mladá… to jsou lidi naivní, a když nemá solidní rodinné zázemí, tak ani nemá kde přijít k nějaké finanční gramotnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
22.1.22 18:26
@DV_JANA píše:

No tak pokud si nepřečetla smlouvu tak je to její problém, ale předpokládám, že snad věděla jestli za ní má zaměstnavatel platit zdravotní nebo jestli je to na ní. Tak fajn, že se to snaží už po 5 letech poplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
22.1.22 18:29

@kemeny13 já třeba taky v 19 nevěděla jakej je rozdíl mezi smlouvami, do kdy se musím nahlásit na úřad aby za mě platil pojištění… kdybych neměla rodiče kteří se o mě starali, tak bych třeba taky někomu odkyvala a podepsala kde co… kazdej druhej zná někoho kdo podepsal smlouvu s t-mobile někde na ulici a podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
22.1.22 18:31

Dluh na zdravotním, sociálním je tvůj protože jsi ho neplatila, ne zaměstnavatele. To jsou bohužel ty nevýhody zaměstnání načerno, kdyby jsi měla normální pracovní smouvu nikdo by po tobě nevymáhal sociální, zdravotní.
Také mě trošku nesedí ty tvoje výdělky, jen při minimální hodinové mzdě, která je 96,4 bys měla za 17,5 hod denně, jak tvrdíš, že pracuješ 1 687,– což je měsíčně bez víkendů
33. 740,– a to je počítané při minimální hodinové mzdě, kterou skoro nikdo nemá. I kdyby to bylo načerno, určitě by ti na hodinu dávali víc. Nicméně 33.740,– je částka s kterou nemusíš skoro nic řešit - ve finále bude na všecho :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
22.1.22 18:32
@DV_JANA píše:
@kemeny13 já třeba taky v 19 nevěděla jakej je rozdíl mezi smlouvami, do kdy se musím nahlásit na úřad aby za mě platil pojištění… kdybych neměla rodiče kteří se o mě starali, tak bych třeba taky někomu odkyvala a podepsala kde co… kazdej druhej zná někoho kdo podepsal smlouvu s t-mobile někde na ulici a podobně…

Tak asi je to o gramotnosti. Já bych určitě nepodepsala smlouvu ve které nemám jasno a pokud, tak se zeptám na nejasnosti. a smlouvu na ulici si myslím podepíše málokdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
22.1.22 18:44

@Jita.Zakova to jsou ale kecy. Pokud za tebe neplatil zaměstnavatel, tak by to nevymahali po tobě. S touhle pohádkou jdi někam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
22.1.22 18:53

@Jita.Zakova Nic vám nedají protože dluhy jsou vás problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel