Insolvence a Revolut

kdn
8
24.6.22 14:19

Insolvence a Revolut

Dobrý den, nevím kde se více dozvědet tak píšu zde.
Aplikaci Revolut určitě pár z vás zná.
Vím, že už je pár věcí jinak a už i tento zahraniční účet je dohledatelný exekucemi v ČR.
Moje jednoduchá otázka je prostá a určitě to pomůže více lidem.
Bylo mi schváleno oddlužení, vše jde podle plánu, brzy už mi to půjde z výplaty. Žiju opravdu s párI stovkama na měsíc.
Ale i přesto se mi povede vydělat peníze mimo hlavní pracovní poměr. Vydělané peníze si chci ukládat na Revolut do trezoru na horší časy. A je jedno jestli to bude dneska tisícovka nebo za týden dvacet tisíc. Pokud uvidí insolvenční správce, že si takhle schovávám peníze bude to problém?
Vím, že jsem povinný uspokojit věřitele nejrychlejší cestou. Ale když už nemám ani nic z výplaty..nedá se tak prostě žít. Pokud jdu na brigádu abych měl víc peněz kdyby se cokoliv stalo, nemůžou mi to přece brát.
Napište mi názor, poradťe mi, cokoliv.
Nemám v plánu být tajně bohatý. Ale opravdu chci aspoň trochu v klidu usínat že nejsem v mínusu a počítám každou korunu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4122
24.6.22 14:20

Nejsem odborník, ale řekla bych, že je to nezákonné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20868
24.6.22 14:21

Jakýkoliv příjem jsi povinný nahlásit IS. Pokud si vyděláš bokem a budeš to před IS schovávat a přijde se na to, tak ti insolvenci zruší.

A evidentně jsi nepochopil úplný základ a principy insolvence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdn
8
24.6.22 14:27

@Cenarius pochopil..spíš nechci mít peníze v matraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20868
24.6.22 14:29
@kdn píše:
@Cenarius pochopil..spíš nechci mít peníze v matraci.

Můžeš si uložit jen co ti zbyde po srážkách a to si můžeš ukládat kam chceš a nakládat s tím jak chceš.

Ale jinak se na tebe bude IS dívat, když určitě zaplatíš 100% věřitelům a jinak když zaplatíš jen polovinu. Ale to jsi nepsal jak jsi na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
24.6.22 14:33
@Cenarius píše:
Jakýkoliv příjem jsi povinný nahlásit IS. Pokud si vyděláš bokem a budeš to před IS schovávat a přijde se na to, tak ti insolvenci zruší.A evidentně jsi nepochopil úplný základ a principy insolvence…

Pochopil, ale chce oj.eb.at veritele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
24.6.22 15:08

Samozrejme, ze pokud to spravce uvidi, ze to bude problem. Nesmis zatajovat zadny prijem.
Jedine to opravdu cpat “do strozoku”, nebo si nechat zalozit ucet nekym jinym komu duverujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
24.6.22 15:08

:zed: zrušení povolení oddlužení pro podvodný úmysl je přesně tvé riziko
pak se ti napočítají úroky, exe a s plnou parádou už se ze sr-cek nikdy nevyhrabeš
Vše nad INSOLVENČNÍ NEZABAVITELNÉ MINIMUM jsi ze zákona povinen odevdat ins. správci a ten to dle distribuční tabulky poměrově spravedlivě rozdělí mezi věřitele
takže brigáda tě ctí
ten zbytek je o slušný prů-ser, ale dělej jak myslíš.. a ano, vše kromě kryptoměn (částečně) je na účtech dohledatelné…
Vyje-báváš s tím moc hezky, stačí jeden všímavý soused/kolega/exka, jeden podnět na soud a máš, o co si koleduješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdn
8
24.6.22 15:22

Děkuju všem za názor ❤️️
Vše mám pod kontrolou, jsem jen zvědavej.
Určitě nemám v plánu nějákej poděl, čím dřív zaplatím tím dřív víc vydělám ne?
Revolut je celkově skvělá aplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
24.6.22 15:26

@kdn a mimo jiné i poměrně operativně a rychle spolupracuje s českými orgány činnými v trestním řízení, ačkoliv by jako zahraniční subjekt vůbec nemusela
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.6.22 17:48

A když to na tebe praskne, tak ti oddlužení zruší a ty zase budeš po uši v exekucích.

Ne - nemáš to pod kontrolou a neměl si to pod kontrolou když sis ty dluhy nasekal.

Svému vlastnímu úsudku ohledně fungování s penězi nemůžeš věřit - to je to první, s čím se musíš smířit, pokud chceš projít oddlužením a začít znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdn
8
24.6.22 18:00

@Ou určitě znáš celý příběh a proto víš jak to je 😂
notak
stáhni si třeba War Thunder, nebo si založ Amatéri.
Já zde sbírám názory a ne finální verdikt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23935
24.6.22 18:39
@kdn píše:
notak

Však to je taky názor… A na 99,9% správnej… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20868
24.6.22 18:42
@kdn píše:
Děkuju všem za názor ❤️️
Vše mám pod kontrolou, jsem jen zvědavej.
Určitě nemám v plánu nějákej poděl, čím dřív zaplatím tím dřív víc vydělám ne?
Revolut je celkově skvělá aplikace.

Však co ti po srážkách zůstane, to si dávej klidně do revolutu. To je v pohodě. A co se týká brigád, tak čím dřív splatis 100%,tak tím dřív insolvenci ukončís a budeš čistý, můžeš to zvládnout o roky dříve. A místo 5 let o chlebu a vodě, tak mít 3 roky o chlebu a vodě a volný čas na brigádách. Volba je na tobe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
24.6.22 18:47
@kdn píše:
notak

Pokora není že? Oje. B je tvé druhé jméno. Nejsi sám. :lol: :D 8o 8) :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel