Insolvence návštěva správce

176
22.6.22 07:28

Insolvence návštěva správce

Zdravím byl u někoho insolvencni spravce doma. Na průzkum obydlí?? Mám 4 děti insolvence ccq za 100tis takže v klidu splním prej 100%za 5 let. Jde mi o to že muj jediný majetek je tv hodnota 8 tis myčka hodnota 10 tis jinak jen klasika nic navíc. Může nám to vzít? Děkuji za odpovědi bez rejpani problem sem vyřešila jen mi je to nemile nemam co skrývat ale nechci o to přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20877
22.6.22 08:06

Pochybuji, že něco bude brát, pokud splnis 100%. Spíš jen obhlidne, jestli jsi v soupisu majetku uvedla všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
22.6.22 08:13

@Cenarius je tam vše jen přítel koupil tu myčku az po tom co me vyvesily jinak tady nic jiného není. Tak jen sem nevěděla co čekat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
22.6.22 08:47

@Týnuš ka :zed: bez myčky se nedalo žít?
ins. správce jen zkontroluje soupis, žádné vybavení domácnosti nebere, není to exekutor..
aktuálně sepíše zprávu a soud do pár měsíců rozhodne o splátkovém kalendáři a povolení oddlužení, do té doby NIC nikomu nesplácíte ani nemůžete - máte zákonnou ochranu jak před jakýmkoliv vymáháním, tak před exekucemi.. stačí se jen odkázat na ins. rejstřík
Akorát vám vřele doporučuju v té době opravdu hodně šetřit, protože až začneš splácet, tak budeš žít jen z insolvenčního minima (kalkulačky jsou na netu) a to budeš obracet každou kačku… taky bych na tvém místě pořádně zjistila, kdy ti končí fixace na energie, abys věděla, s jakými zálohami se během těch 5 let (či úplného splacení všech přihlášených pohledávek) budeš potýkat..
s tou myčkou to je jinak slušný úlet.. místo toho, abyste tvořili rezervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
22.6.22 08:50

@Lucy75 myčku jsem dostala prostě to dovezl.. Dal mi darovací smlouvu a jsem na rodicaku. Fixy atd mam zajištěné a opravdu vime co dělá co si dovolit. Pouze nás to včera napadlo zda to může odvézt jestli to koupí neurychlil. On nemůže za moje dluhy. Potrebovala jsem zkušenost a ne kázání. Ale děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.22 03:36
@Týnuš ka píše:
Zdravím byl u někoho insolvencni spravce doma. Na průzkum obydlí?? Mám 4 děti insolvence ccq za 100tis takže v klidu splním prej 100%za 5 let. Jde mi o to že muj jediný majetek je tv hodnota 8 tis myčka hodnota 10 tis jinak jen klasika nic navíc. Může nám to vzít? Děkuji za odpovědi bez rejpani problem sem vyřešila jen mi je to nemile nemam co skrývat ale nechci o to přijít.

IS neni exekutor aby neco bral… Sepise majetek a pripadne neceho draheho to proda a umori dluh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel