Insolvenční společnost v.o.s.

1396
5.1.17 00:13

Insolvenční společnost v.o.s.

Dobrý večer všem, nemáte někdo kontakt na Insolvenční společnost v. o.s. sídlem Vlasákova 1419/21,provozovna Jeseniova 1151,Praha. Paní co mi dluží byla povolena insolvence ale nezačala posílat splátky tak to s nimi chci nějak řešit ale radši bych telefonem, do Prahy to mám celkem daleko a nechci jet bez předchozí domluvy že tam budou. Díky Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
286
5.1.17 02:03

A má povoleno oddlužení nebo už rovnou splátkový kalendář? protože to jsou dvé rozhodnutí, mezi nimi můžou být cca 3 měsíce. Platí se až od měsíce, ktrrý určí soud v tom druhém rozhodnutí, navíc ins. správce vyzývá ke sdělení čísla účtu věřitele, protože to neposílá dlužník ale správce. Jo a taky se může stát, že má dlužník malou srážku, takže ta půjde na náklady správce a věřitelům nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.17 06:12

Prosím o zachování Anonymu

Pokud má povolení oddlužení, ale ještě neproběhl soud - přezkumné jednání (mezi rozhodnutí a povolení a samotným soudem mohou být i 3-4 měsíce odstup) a kam by jste i vy jako věřitelé byli pozvaní, tak paní nemá ještě splátkový kalendář a vlastně ani stoprocentní jistotu, že má povolení řešení situace oddlužením, ale zároveň do soudu je v ochranně a teď platit chvíli nemusí, bude hradit jen každý měsíc náklady ins. správci. Až proběhne soud, např. na začátku února, tak by jí do konce měsíce došel dopis a hned od dalšího měsíce, tj. od března, by už hradila jak náklady na ins. správce, tak i povinnou měsíční splátku.
Ins. správce je od toho, aby spravoval došlé splátky a podle rozhodnutí soudu je procentuelně rozdělí mezi všechny věřitele, takže peníze vám nedorazí přímo od paní.
Koukala jste na Justice.cz ? Když tam zadáte jméno té osoby, tak vám to vyjede sakumprdum všechno co se týče dluhů, věřitelů, ins. správce, problěhlých úkonů danného ins. řízení atd., atd. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.17 07:30

Taky se mohlo stát, že Vás paní v insolvenci jako věřitele vůbec neuvedla…Potom musíte podat tzv. přihlášku pohledávky ale jen ve stanovené lhůtě, pak je už pozdě…

• Citovat
  • Upravit
19790
5.1.17 08:14
@Anonymní píše:
Taky se mohlo stát, že Vás paní v insolvenci jako věřitele vůbec neuvedla…Potom musíte podat tzv. přihlášku pohledávky ale jen ve stanovené lhůtě, pak je už pozdě…

Přihlášku pohledávky musejí podat v každém případě, i kdyby je uvedla. Jestli nepodali přihlášku své pohledávky do 30 dnů od zahájení insolvenčního řízení, tak mohou na svou pohledávku zapomenout. Tedy - jsou samozřejmě výjimky.

Příspěvek upraven 05.01.17 v 08:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
5.1.17 08:15

Ahoj všem, má povolenou insolvenci, od právníka který mě zastupoval i na justice.cz jsou stejné informace a to že první splátka měla být od listopadu.Ale všude je jen adresa té insolvenční společnosti, proto sháním telefon nebo e-mail, mám to přes kus republiky a s dítětem když nevím jejich pracovní dobu, se mi tam nechce jezdit, abych se tam netáhla zbytečně. Díky Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
5.1.17 08:29
@sarlota535 píše:
Ahoj všem, má povolenou insolvenci, od právníka který mě zastupoval i na justice.cz jsou stejné informace a to že první splátka měla být od listopadu.Ale všude je jen adresa té insolvenční společnosti, proto sháním telefon nebo e-mail, mám to přes kus republiky a s dítětem když nevím jejich pracovní dobu, se mi tam nechce jezdit, abych se tam netáhla zbytečně. Díky Jana

Když máš adresu, tak jim můžeš napsat, ne? Přihlášku jsi podala včas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
5.1.17 08:32

Insolvenční zákon, § 173

Podání přihlášky

(1) Věřitelé podávají přihlášky pohledávek u insolvenčního soudu od zahájení insolvenčního řízení až do uplynutí lhůty stanovené rozhodnutím o úpadku. K přihláškám, které jsou podány později, insolvenční soud nepřihlíží a takto uplatněné pohledávky se v insolvenčním řízení neuspokojují. Věřitelé vykonatelných pohledávek na náhradu škody nebo nemajetkové újmy způsobené trestným činem nebo na vydání bezdůvodného obohacení získaného trestným činem podávají přihlášky pohledávek u insolvenčního soudu kdykoli v průběhu insolvenčního řízení, pokud v trestním řízení o tomto trestném činu byl zajištěn majetek v majetkové podstatě dlužníka a přihláška pohledávky byla podána v době, kdy zajištění podle trestního řádu trvá.

(2) Přihlašují se i pohledávky, které již byly uplatněny u soudu, jakož i pohledávky vykonatelné včetně těch, které jsou vymáhány výkonem rozhodnutí nebo exekucí.

(3) Přihlásit lze i pohledávku nesplatnou nebo pohledávku vázanou na podmínku. Pohledávky věřitelů vázané na splnění rozvazovací podmínky se považují v insolvenčním řízení za nepodmíněné, dokud rozvazovací podmínka není splněna. Na pohledávky věřitelů vázané na splnění odkládací podmínky nemá zahájení insolvenčního řízení vliv.

(4) Přihláška pohledávky má pro běh lhůty k promlčení nebo pro zánik práva stejné účinky jako žaloba nebo jiné uplatnění práva u soudu, a to ode dne, kdy došla insolvenčnímu soudu. Přihlášku pohledávky, která je podána u jiného než insolvenčního soudu, postoupí tento soud neprodleně soudu insolvenčnímu, aniž o tom vydává rozhodnutí; účinky spojené s podáním takové přihlášky nastávají dnem, kdy přihláška dojde insolvenčnímu soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
5.1.17 08:32

@eumedon jojo,včas, ve všech těch rozhodnutích jsem uvedená i s cifrou kterou mi dluží. Napsal jim můžu, já spíš hledala nějakou rychlejší možnost se s nimi spojit…děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
5.1.17 08:33

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
5.1.17 08:45

http://www.akpes.cz/o-nas/ zavolej do této AK, jsou to ti samí lidé, určitě ti poraí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
5.1.17 09:01

@Chupita dekuju moc, zavolam tam, hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
5.1.17 10:57

@Chupita dovolala sem se, vyrizeno:-) oni si nevyzadali cislo meho uctu od meho pravnika…proto mi nic neprislo…jeste jednou moc dekuji za odkaz na kontakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
5.1.17 16:52
@sarlota535 píše:
@Chupita dovolala sem se, vyrizeno:-) oni si nevyzadali cislo meho uctu od meho pravnika…proto mi nic neprislo…jeste jednou moc dekuji za odkaz na kontakt

není zač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel