Interupce ze zdravotních důvodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
15.7.21 11:00
@eva valoi píše:
V tom případě jsi byla jediná v republice. Gratuluji.

Není jediná. Takových, co „určitě měli chřipku“, páč jim doktor řekl „test na covid je negativní, to bude jiná viróza“ a oni si z toho vydedukovali, že měli jednoznačně chřipku, jsou tady tisíce :lol: :lol: :lol:

Nicméně, pokud se jí podařilo „určitě mít“ A/H3N2 nebo B/Yamagatu, tak není jediná v republice, to je jediná na světě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.7.21 11:03
@eva valoi píše:
@alena1995 Čteš, co píše @stinga?? Chřipka se vyskytuje sezónně a je to onemocnění, jehož výskyt je pečlivě sledován.
Je to vážné virové onemocnění, mezi jehož symptomy např. vůbec nepatří rýma.
Bohužel léta letouci lidé tento termín používají kdykoli, kdy mají jakoukoli virózu. A zaměňuji to i sestry a lékaři.
Když někteří jedinci mluvili o covidu jako o chřipečce, tak nevědí, co je chřipka. Protože většina případů covidu bylo mnohem lehčích než je chřipka.

Jinak pro zajímavost, rýma byla nově do dignostických kriérií přidaná. Někdy se vyskytuje i u chřipky, spíš výjimečně a slabá, ale nově tam je.

Zbytek je svatá pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
15.7.21 11:07

@Bábrdl Bábrdl já měla za to, že rýma se u chřipky vyskytne v důsledku toho, že na oslabenou sliznici nasedne virus, který způsobuje rýmu, ale chřipkový virus jako takový sám rýmu nepůsobí.
Neboli chřipka rozhodně nezačíná rýmou, jako právě většina viróz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78395
15.7.21 11:42
@alena1995 píše:
@stinga To je předpokládám podle nějakých statistik od lékařů, že? Takže ti co chřipku měli a k lékaři nešli, tak to znamená teda jakou nemoc? No jo, když teď se každej kašel a rýma házel na Covid..

běžná a obyčejná viróza, nachlazení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.7.21 11:54
@eva valoi píše:
@Bábrdl Bábrdl já měla za to, že rýma se u chřipky vyskytne v důsledku toho, že na oslabenou sliznici nasedne virus, který způsobuje rýmu, ale chřipkový virus jako takový sám rýmu nepůsobí.
Neboli chřipka rozhodně nezačíná rýmou, jako právě většina viróz.

Nemusí to tak být. Chřipka typicky začíná z plného zdraví do horečky a obvykle se projeví jako první suchým kašlem (napadení horních cest dýchacích), ale výjimečně může virus samotný (během toho) poškodit nosní sliznici. Jina pochopitelně v drtivé většině přpadů je rýma až důsledkem sekundární infekce.

Ale chřipka nikdy nezačne rýmou, pocite plného nosu a td. To máš pravdu.

Napsala jsem to jen jako zajímavost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
15.7.21 12:00

@Bábrdl Jo, díky, zní to logicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
15.7.21 12:03

@stinga Tak ona i viróza může potrápit. Někdy člověk má mírně zvýšenou teplotu a párkrát si kychne, někdy může být viróza taky vcelku hnusná. Někomu sedne posléze na dutiny, někomu sleze na průdušky, kolikrát se to taky zkomplikuje.
Ale prostě to není chřipka. Asi jako že prostě spalničky nejdou zarděnky, protože je tam jiný původce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80450
15.7.21 12:04
@nototo píše:
@inkakřivák umíš číst?

Možná tě zaskočím. Umím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
15.7.21 12:53
@inkakřivák píše:
Možná tě zaskočím. Umím.

No nevypadá to. O co ti jde?
Jasně jsem hned v první příspěvku psala aby to konzultovala s lékařem. Těhotenskou cholestázu jsem měla, to není žádný drama. S bipolární poruchou se také běžně rodí (i přes léčbu). Problém může být u rentgenu. Jednak jsem psala že to musí konzultovat s lékařem, ale pokud je na stopro rozhodnutá jít do potratu, tak je to asi jedno. Absolutně se neorientuješ v psaném textu, jen naprosto zbytečně prudíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35420
15.7.21 14:17
@Anonymní píše:
Já měla taky těžkou formu brala jsem 18 léků denně, vyvolání porodu 36+2 tak se bojím právě.

Tentokrát to může být úplně jinak. A nebo ne, ale nevidím důvod nemít pro tohle další dítě. 37.týden není žádná těžká prematurita. Cholestáza není kontraindikace dalších gravidit.
Měla jsem zhruba stejně medikaci, indukce stejně přesně na den. Další těhotenství jen s malými dávkami léků. Mám zdravé děti z tohoto i následujícího těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80450
15.7.21 15:15

@nototo chytrá, moc chytrá. Hlavně že víš, to je podstatné, že je rozhodnuta. Prostě kdo je chytrej, ten ví. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
15.7.21 15:30
@inkakřivák píše:
@nototo chytrá, moc chytrá. Hlavně že víš, to je podstatné, že je rozhodnuta. Prostě kdo je chytrej, ten ví. :mrgreen:
Zato ty máš v hlavě slušnou bramboračku :D
tak pro ty méně chápavé cituji svůj první příspěvek:
@nototo píše:
Tohle bych teda rozhodně konzultovala s doktorem, hlavně ten rentgen a léky na bipolární poruchu. Jinak já cholestázu měla, u dalšího dítěte jí mít nemusíš. Navíc to není žádná kontraindikace k dalšímu těhotenství, jenom bereš léky na podporu jater. Já měla dokonce těžší formu, asi 4× jsem byla hospitalizovaná. Spíš si udělej jasno jestli vůbec dítě chceš nebo ne (bez ohledu na cokoliv) a pak řeš jestli se mu nemohlo nějak ublížit.

Nikde jsem nepsala že vím jak je rozhodnutá, ty jsi fakt mimo, celé si to přečti. Vůbec nechápu tvoje reakce a proč tady na mě zcela bezdůvodně útočíš :D
Asi nějaký osobní problémek, který je potřeba v nějaké podobě vyventilovat a internet holt unese hodně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
15.7.21 15:59
@Zwetta píše:
teda, na tyhle výroky typu: „Chřipku jsi mít nemohla, letos nebyl případ chřipky“, jsem fakt alergická :cert:
To jsme jako kde, abys určovala co kdo mít mohl a nemohl? Plno lidí k lékaři nejde, tudíž si s nějakými záznamy klidně vytapetuj :zed:
Chřipka nevymizela ze světa, a to, že NENÍ ZÁZNAM, neznamená, že ji někdo nemůže mít v reálu..

Já taky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
15.7.21 16:21

@freeport ji Čteš, co tady my vzdělanější v oboru píšeme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
15.7.21 16:37

@eva valoi vzdělané v oboru nesleduji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty