Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Jak to tak čtu, tak jsem ráda, že mi obyčejná voda stačí
špinavá si nepřijdu, naopak mám dojem, že když se člověk myje nějakým přípravkem tak to tělo rychle dohání a více produkuje maz apod…
Já kupuju vždy jen v akci. Koupila jsem třeba v Rossmanu Lactacyd 400ml za 99,– a bylo to ještě k tomu 1+1 (takže 800ml
)
Jinak mi voní a je dobrý i Nivea Intimní gel (s pumpičkou).
Teď mám Dove, to je taky dobrý. Je krémový.
Ahoj, tak já používám opravdu jen vodu a špinavá si nepřipadám. Jakékoliv mýdlo - i laktacyd, byť je na to stavěný - podle mě narušuje to přirozené, co tam je. I tak mě poučila jedna gynekoložka.
@avm3 píše:
Ahoj, tak já používám opravdu jen vodu a špinavá si nepřipadám. Jakékoliv mýdlo - i laktacyd, byť je na to stavěný - podle mě narušuje to přirozené, co tam je. I tak mě poučila jedna gynekoložka.
ono to asi na každou ženu působí jinak, já jsem se díky lactacydu zbavila zánětů
![]()
Mně teda taky přijde, že gynekologové doporučují to, co potřebují firmy prodávat
Takže já bych na tohle moc nedala a spíše vyzkoušela. Mně taky ani samotná voda nevadí.
@LadyRebeka Mě třeba ten Lactacyd taky pálil a po tomto je to v pohodě…
@avm3 @Saroya tak jsem to nemyslela, jako špinavá, ale prostě mám pocit, že jsem se neumyla dostatečně.
@ivana-domca Jo každý je jiný, mě zase doktor říkal, že přehnaná hygiena k zánětům a kvasinkám vede.
Mně docela ty gely vyhovujou, dávám maličko a hodně oplachuju, nejraději Chilly intimu růžovou, ted´mám od Oriflamu, měla jsem i Mionall, ten je český, celkem levný a dobrý, nebo mycí gel s Tea Tree (nepamatuju značku, taky byl levný a myslím že český), nejlevnější je asi z Lidlu a dost lidí si ho pochvaluje ![]()
Já se teda sprchuju max. jednou denně, víckrát nemůžu kvůli suché kůži. v létě jsem si „nevoněla“, tak jsem si prostě několikrát denně převlíkala 100% bavlněné kalhotky.
Já používám ten od Chilli a jsem s ním moc spokojená. Vydrží mi cca 2-3 měsíce, takže když se to rozpočítá na měsíc, tak to tak drahé není. Někdy si koupím i ten z DMka Jessa, stojí cca 50,–a je taky v pohodě.
Používám tak malé množství, že mi vydrží cca rok
ale to samé mám se sprcháčema a šamponama ![]()
@tessy Tý jo, mě šampon a sprcháč vydrží cca 2 měsíce, někdy i mín
Jak to dělám, asi moc plýtvám ![]()
@tessy píše:
Používám tak malé množství, že mi vydrží cca rokale to samé mám se sprcháčema a šamponama
tak to nevým jak to děláš ja tak cca 2-3 měsíce šampon atd
Hm, šampon se stejně má rozmíchat s troškou vody v dlani a pak dát na vlasy
Já mám hodně husté a hrubé vlasy a stačí mi to
jinak bych to nevymyla
a strašně by mně svědila hlava
, dávám jenom na pokožku hlavy a když smývám, spláchne se tím zbytek.
Sprcháč napěním v rukách fakt malý kousíček. Kdybych to přeháněla, dostanu vyrážku, mám citlivou kůži ![]()
Já používám přírodní kosmetiku od karel hádek. Jmenuje se to hy-intima a je to něco fantastického. I on sám v pořádně popisuje proc ženy maji problémy s mykizami a tak. Protože ve všech mydlech jsou chemický sajrajty. Já když se umyji něčím jinym tak se tam dole necítím vůbec dobře a vždy sahnu po hadkovi. Mám od něj i masticku, která léčí a zároveň funguje jako prirodni lubrikacni gel.