Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Může mi někdo napsat, kdy tohle skončí? http://www.novinky.cz/…francie.html
Přece není možné, aby neustále někdo útočil. Mám pocit, že své činy uskuteční a Francie bude žít následující měsíce ve strachu.
Nechápu to, fakt ne. Každý den se přihlašuji na Seznam, a děsím se, co budu číst příště. Teď i ten Okamurův pochod přehodnocuji a říkám si, jestli není lepší mlčet a nevyjadřovat se raději vůbec, než na sebe upoutávat pozornost těchto ničeho neštítících se lidí. Jak se bránit, co dělat, aby se tohle násilí přestalo šířit? Před pár dny jsem četla o upálení pilota, dnes se dívám na video, kde pobízí své „bratry“, aby likvidovali další nevinné lidi ve Francii.
Proč? Proč? A proč? ![]()
@micha.bello Za vším hledej prachy, touhu po moci nebo těžkou duševní chorobu. A nejlíp všechno současně.
@Jura007 píše:
@micha.bello Za vším hledej prachy, touhu po moci nebo těžkou duševní chorobu. A nejlíp všechno současně.
Ve světě je plno násilí. Lidé by měli být citliví vůči sobě navzájem. Asi nikdy nepochopím, jak někdo může druhého s radostí zabít a ještě se těšit z bolesti druhého při umírání. ![]()
@Jura007 píše:
Křesťanští uprchlíci také popsali médiím, že byli svědky rozhovoru muslimských azylantů, kteří říkali, že chtějí v Německu dostat své rodiny do bezpečí, načež se vrátí zpět do Sýrie vést džihád proti nevěřícím. „Dohadují se, jestli je lepší podříznout nevěřícímu hrdlo zezadu nebo zepředu,“ říká jeden ze synů křesťanské rodiny. Rodina byla také šokována množstvím radikálních projevů mezi muslimy v Německu a mají obavy o své životy.
@KackaDoup Hmm.. Takže muslimové vraždí nemuslimy, Romové kradou a nepracují. Tak preventivně vystěhujeme všechny muslimy z evropských území a uzavřeme pro ně hranice (týká se to i českých muslimů, nebo by se ti to líbilo čistě jen u Arabů?), nebo je možná rovnou vyvraždíme? No a co s Romy? Ti nemají svoji zemi, tak preventivně všechny do kriminálu na doživotí a sterilizovat?
A dál? Ukrajinci u nás dělají bordel. Po práci chlastají a v noci pak výtržnosti. Tak je taky pošleme zpátky na Ukrajinu.
Pak tu máme problém s Vietnamci. Prý jsou v jejich podnicích líhně drog. Tak ty taky vyexpedujeme zpět.
Na koho dalšího jsem zapomněla? Co my? Budeme si nějak čistit vlastní rasu, např. z náboženského pohledu? Oni ti křesťani taky nejsou svatí, tak co s nimi? Zakázat u nás preventivně všechna náboženství, abychom předešli demagogii? Židy asi pošleme do Izraele..
Co homosexuálové? Sterilizace? Co kdyby to byla gentická vada? ![]()
@Sluka Já myslím, že problém dneška je jiný. Problém dneška se nejlíp ilustruje na případu „Němci versus Řekové“. Aneb - kdo si na svůj život nevydělá, ten úplně demokraticky musí shnít ve špíně a v chudobě.
A kdo tenhle rébus dokáže vyřešit, bude zcela jistě příštím kandidátem na Nobelovu cenu míru.
@Sluka Tak možná k uzavření hranic jednou bude muset dojít a dojde ![]()
Evropa není nafukovací a nemůže uživit všechny lidi v nouzi až na věčné časy, přijde další velká ekonomická krize, sociální nepokoje a bude zle. Může dojít a nejspíš dojde ke krachu sociálních států, které už teď rozdávají na dluh a to nelze donekonečna. S tím bude souviset i frustrace občanů a možné sociální bouře a boje mezi národnostními, sociálními a náboženskými skupinami.
Nebo se evropské státy časem začnou jeden po druhém chovat mnohem uzavřeněji a nepřijímat ekonomické uprchlíky, tak jako to dělají třeba i muslimské země.
Já to do budoucna moc růžově nevidím, jak poroste počet muslimů a tím i procento radikálů a těch nespokojených se svou situací, bude víc teroristických útoků a vzájemné nenávisti, budou se i politicky snažit získat pro sebe další a další ústupky.
Třeba jsem moc pesimista a nebude to tak horké, těžko říct, to neví ale nikdo, jak to tady dopadne ![]()
Na začátku filmu Pán prstenů Galadriel říká: „The world has changed..“
@Sluka píše:
Na začátku filmu Pán prstenů Galadriel říká: „The world has changed..“
No a pak byla bitva za bitvou ne?
Já to neznám, jen ukázky z filmů a to je samá mela a válka.
Takže jestli se momentálně svět mění takto, tak nic moc ![]()
@ospalámyš píše:
No a pak byla bitva za bitvou ne?Já to neznám, jen ukázky z filmů a to je samá mela a válka.
Takže jestli se momentálně svět mění takto, tak nic moc
No jistě, a pak se to zase uklidnilo, svět se trochu proměnil.. A jelo se dál
![]()
@Sluka Nejsem expert na Tolkiena, ale pokud vim tak je spousta pasazi v jeho knize kde lze najit alegorie udajne na ruzne bitvy v 1. svetove valce ktere se zucastnil ve Francii. Proto asi ten komentar, ze svet se zmenil.