Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Black Cat píše:
Včera dávali na ČT2 dokument o Mohamedovi. Tak mě zaujalo, že měl snad 11 žen, i když muslimové mají normálně dovoleno mít snad jen 4 manželky a hlavně tedy to, že skonal ve věku 63 let v náručí své nejmilovanější ženy Áiši. Když jsem si vyhledala něco o Áiše, tak za něho byla provdaná v deseti letech! O tom se tedy ten pan průvodce Mohamedovým životem v dokumentu jaksi zapomněl zmínit…
K těm manželkám, v době před islámem byli Arabové normální pohané, kočovníci, neměli v počtu manželek žádný řád, takže jich mohl mít vůdce kmene třeba 10 nebo taky jenom dvě či jednu, prostě každý muž tolik, kolik dokázal zabezpečit hmotně. To se týkalo i Mohammeda, byl to právě ale on, kdo tohle pravidlo maximálně čtyř žen zavedl. To, že měl Mohammed několik žen, s tím nebyl nijak výjimečný. To byla norma. Co židovských proroků a králů mělo „iks“ žen, vedle Šalamouna byl Mohammed ještě troškař
.Taková byla doba. A to, že si dneska může muslim jednoduše pořídit čtyři ženy, no, tak představa možná, realita je jiná.
![]()
Tak nevím, ale běžně jsem v Izraeli potkávala dvě až tři manželky. Přes den se to moc nepozná, protože chlapi sedí v hospodě nebo jsou v práci (což je občas totéž) a ženy jsou buď doma nebo nakupují, ale večer, když jdou společně do restaurace, tak je vidět, kdo a kolik. Jedna žena byla výjimka, přemýšlím, koho takového jsem potkala. I tady v Teplicích, což jsou arabské lázně, běžně chodí za křemílkem tak tři plašiči ptáků.
@Sluka píše:
Tak nevím, ale běžně jsem v Izraeli potkávala dvě až tři manželky. Přes den se to moc nepozná, protože chlapi sedí v hospodě nebo jsou v práci (což je občas totéž) a ženy jsou buď doma nebo nakupují, ale večer, když jdou společně do restaurace, tak je vidět, kdo a kolik. Jedna žena byla výjimka, přemýšlím, koho takového jsem potkala. I tady v Teplicích, což jsou arabské lázně, běžně chodí za křemílkem tak tři plašiči ptáků.
Myslím, že to s nástupem mladé generace bude pomalu upadat víc a víc. Opravdu osobně jsem se s tím setkala jen jednou (tím myslím, že jsem ty lidi skutečně znala). Arabky jsou víc a víc emancipované a na tohle už nemají nervy a nemají je ani chlapi, myslím
.
Myslím tedy tu oficiální polygamii (manželství), jinak polygamie vesele bují všude na světě a za mnohem jednodušších podmínek než je ta oficiální. ![]()
Zase nebuďme pokrytci.
@Menora Fakt? Mně přišlo, že tamní ženské byly celkem spokojené, uměly v tom docela chodit, řekla bych.. Jestli se u nás mluví o ženské taktice, tak u nich mi to přišlo jako vrcholná forma ![]()
@Sluka Já Ti nevím, někdo v tom spokojeny je urcite
Jinak jsem ale nepotkala ženskou mladší čtyřiceti, ktera by na to byla zvedava, možná jen kdyby se chtěla zbavit otravneho manžela
. Na druhou stranu, nejsou lepší tři manželky, co mají stejna práva a zabezpečení, nežddoma ztahana manželka s dětmi a manžel to rozjíždí za jejími zády, proto jsem psala o tom našem pokrytectví s jakym se na věci někdy divame.
@Menora No, nevím.. Přijde mi to argument na úrovni - stejně všichni hulí, tak tu trávu zlegalizujeme..
Cesta je v tom osobním uvědomění si, že takhle to opravdu nechci, nikoli v uzákoňování mravních poklesků, řekla bych.
Nehledě na to, že já se s dotyčným panem muslimem rozešla po dvou letech právě díky tomu, že jsem zjistila, že má doma dvě manželky (které jsem považovala za sestry). Čili, ani vyšší počet jim nezabraňuje v odhupkávání si jinam.
@Sluka
Tak jsem to nemyslela, spíš, že mnozí mají tendenci raději soudit než si nejdříve zamést před vlastním prahem. Prosím Te, mohu li se zeptat, odkud byl?
http://zpravy.aktualne.cz/…02590604f2e/?…
No vida, tak už naštvali i ostatní křemílky ![]()
Pilota je mi líto. No doufám, že jeho smrt bude řádně pomstěna ostatními muslimy. Taky jsem článek o francouzském propuštěném zajatci a prý těm islamistům o nějaký korán nejde a dokonce ho někteří ani nevlastní v knižní podobě. Radši ať se tam pobijí mezi sebou a islámský stát to prohraje, než aby tam „museli“ vojáci NATO.
@Menora píše:
Všichni evangelisté nebyli židé. Vloudil se jim tam řecký lékař![]()
No jo, na toho jsem zapoměla, sorry a díky za upozornění…
mimochodem, i tvoje nová profilovka je velmi zajímavá a moc se mi líbí. ![]()
@4family píše:
Pilota je mi líto. No doufám, že jeho smrt bude řádně pomstěna ostatními muslimy. Taky jsem článek o francouzském propuštěném zajatci a prý těm islamistům o nějaký korán nejde a dokonce ho někteří ani nevlastní v knižní podobě. Radši ať se tam pobijí mezi sebou a islámský stát to prohraje, než aby tam „museli“ vojáci NATO.
Taky jsem hluboce otřesena tou neskutečnou brutalitou.
Příspěvek upraven 11.05.19 v 15:35
@Miryam píše:
No jo, na toho jsem zapoměla, sorry a díky za upozornění…mimochodem, i tvoje nová profilovka je velmi zajímavá a moc se mi líbí.
Mně to nějak nesedělo
. Díky! Ta modrá už mě nějak omrzela ![]()
@Menora píše:
Ovšem, takových ateistických židů je. Jedna věc je příslušnost k nějakému národu, druhá je víra/nevíra v Boha. Klidně může být žid buddhista, žid křesťan.
Když použiju slovo gój, tak tím čistě technicky myslím člověka jakékoliv jiné národnosti než je židovská a jiného náboženství než je judaismus.
Proč se mě na to ptáš?
Jasně, teď mě napadlo, že jsou i Mesiánští Židé.
Ohledně významu slova „gój“ jsem už četla i dost radikální názory, tak mě zajímal tvůj názor. ![]()
Všichni evangelisté nebyli židé. Vloudil se jim tam řecký lékař