Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No a zatímco my debatujeme o ohrožení Evropy, tak v Chomutově bezdomovci uvažujou, jak vhozením lístku dovolební urny získat padesátku na krabičák. ![]()
( Tady )
To jen tak na odreagování…
@Jura007
Při vší úctě, ta teorie, jak by mohl být případně znova zaveden trest smrti a proč…to je hodně přitažené za vlasy.
@Menora Hlavně by to byl obrovský krok zpátky a signál, že nejsme tak civilizovaní, jak sii myslíme.
@AndilekOli
To také, ale existují určité mezinárodní úmluvy, kterými jsou státy navzájem vázány, i kdyby se např. jen ČR rozhodla, že si zavede zpět trest smrti z nějakého důvodu, tak o tom ani sama rozhodovat nemůže. To nelze.
@Sluka píše:
![]()
![]()
Oni si tedy opravdu nechávají od muslimů diktovat naše tradice?
Ano. A dotazník do jídelny do školy vypadal výběr takto:
A. Běžná strava
B. Bez vepřového.
C. Jiná dieta, potvrzení lékaře nutné.
@4family píše:
Ano. A dotazník do jídelny do školy vypadal výběr takto:
A. Běžná strava
B. Bez vepřového.
C. Jiná dieta, potvrzení lékaře nutné.
Co na tom je? Já jsem také nechtěla, aby mi v porodnici dávali vepřové. Neměli s tím problém. ![]()
@Menora jasná diskriminace vegetariánů, nejedlíků hovězího atd.
@4family
Ale tohle se může týkat i Židů, ty to vepřové také nebudou chtít jíst. Já v tom žádnou diskriminaci nevidím. Ani žádné ústupky. Opravdu ne.
@Menora píše:
Co na tom je? Já jsem také nechtěla, aby mi v porodnici dávali vepřové. Neměli s tím problém.
Taktéž jaako 4family vidím problém v tom, že se řeší pouze jedna preference - vepřové. Na vše ostatní musí být potvrzení. Což třeba vegetarián nedostane a v jeho případě to může být také spojeno s vírou. Navíc vegetariánství je docela rozšířené.
Plus já například jako celiatik rozhodně nikde nehodlám dokládat nějaké kuchařce, že lepek nemohu. To se jako rodičům děti s cukrovkou nebo celiakií nevěří,, že musí donést potvrzení? To je stejné jako kdyby u vepřového chtěli potvrzení z mešity nebo od rabína.
@Menora píše:
@Jura007
Při vší úctě, ta teorie, jak by mohl být případně znova zaveden trest smrti a proč…to je hodně přitažené za vlasy.
No jenomže civilizační střety, způsobené nedostatkem zdrojů v některých lokalitách, se během tisíciletí odehrávaly mockrát. A napadené civilizace, pokud adekvátně nereagovaly, skončily špatně. Zkuste si vygooglit třeba „Harappa“ nebo „Mohendžodaro“.
Mimochodem, k úvahám o možnosti či nemožnosti přežití současné euroatlantické civilizace vedou například některé kapitoly z knihy Jiřího Svobody „Utajené dějiny podnebí“. Mě třeba přiměly k tomu, že jsem o husitských válkách začal uvažovat jinak než doteď… Ono v tom tehdy nebylo jenom náboženství, ale taky tenčící se přírodní zdroje. A jsme u toho, proč se islám dobývá do Evropy. Doma nemají takovou životní úroveň, jakou očekávají tady.
@Jura007 Jsem máma a chci pro své děti mír. Strach z budoucnosti mám, ale snažím se ho každý den překonat. Nikdy ho ne házím na druhé osoby. Solidarita je součástí demokracie a tady v USA si předáváme laskavost a podporu. život je tu složitější než v ČR.
@Lady4 Nechápu. Já se snažím odhadnout, co nás může čekat. Ty to zřejmě nechceš vědět, pokud je to něco negativního… (Já nestrkám hlavu do písku ani před těmi negativy.)
Bojíme se vlastni zranitelnosti, bezbranný a slabosti tváří v tvář nečekaném. Strach na sebe bere podobu katastrofických představ, které nas mají obrnit proti nebezpečí. Ve skutečnosti nas okrádají o přítomnost a s ni o možnost zážit krásný a naplňující prožitky. Jako je štěstí a radost.
@Lady4 Opět nechápu. Jestli ty nebudeš silně nábožensky indoktrinovaná…
To radši zůstanu u svého racionálního přemýšlení.