Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
31.1.15 16:29

No a zatímco my debatujeme o ohrožení Evropy, tak v Chomutově bezdomovci uvažujou, jak vhozením lístku dovolební urny získat padesátku na krabičák. :lol:
( Tady )
To jen tak na odreagování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
31.1.15 18:15

@Jura007
Při vší úctě, ta teorie, jak by mohl být případně znova zaveden trest smrti a proč…to je hodně přitažené za vlasy.

• Citovat
  • Upravit
5073
31.1.15 18:20

@Menora Hlavně by to byl obrovský krok zpátky a signál, že nejsme tak civilizovaní, jak sii myslíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
31.1.15 18:38

@AndilekOli
To také, ale existují určité mezinárodní úmluvy, kterými jsou státy navzájem vázány, i kdyby se např. jen ČR rozhodla, že si zavede zpět trest smrti z nějakého důvodu, tak o tom ani sama rozhodovat nemůže. To nelze.

• Citovat
  • Upravit
869
31.1.15 18:46
@Sluka píše:
8o 8o 8o Oni si tedy opravdu nechávají od muslimů diktovat naše tradice? 8o

Ano. A dotazník do jídelny do školy vypadal výběr takto:
A. Běžná strava
B. Bez vepřového.
C. Jiná dieta, potvrzení lékaře nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
31.1.15 19:05
@4family píše:
Ano. A dotazník do jídelny do školy vypadal výběr takto:
A. Běžná strava
B. Bez vepřového.
C. Jiná dieta, potvrzení lékaře nutné.

Co na tom je? Já jsem také nechtěla, aby mi v porodnici dávali vepřové. Neměli s tím problém. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
869
31.1.15 19:09

@Menora jasná diskriminace vegetariánů, nejedlíků hovězího atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
31.1.15 19:11

@4family
Ale tohle se může týkat i Židů, ty to vepřové také nebudou chtít jíst. Já v tom žádnou diskriminaci nevidím. Ani žádné ústupky. Opravdu ne.

• Citovat
  • Upravit
6388
31.1.15 19:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
31.1.15 19:27
@Menora píše:
Co na tom je? Já jsem také nechtěla, aby mi v porodnici dávali vepřové. Neměli s tím problém. :nevim:

Taktéž jaako 4family vidím problém v tom, že se řeší pouze jedna preference - vepřové. Na vše ostatní musí být potvrzení. Což třeba vegetarián nedostane a v jeho případě to může být také spojeno s vírou. Navíc vegetariánství je docela rozšířené.

Plus já například jako celiatik rozhodně nikde nehodlám dokládat nějaké kuchařce, že lepek nemohu. To se jako rodičům děti s cukrovkou nebo celiakií nevěří,, že musí donést potvrzení? To je stejné jako kdyby u vepřového chtěli potvrzení z mešity nebo od rabína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.2.15 03:35
@Menora píše:
@Jura007
Při vší úctě, ta teorie, jak by mohl být případně znova zaveden trest smrti a proč…to je hodně přitažené za vlasy.

No jenomže civilizační střety, způsobené nedostatkem zdrojů v některých lokalitách, se během tisíciletí odehrávaly mockrát. A napadené civilizace, pokud adekvátně nereagovaly, skončily špatně. Zkuste si vygooglit třeba „Harappa“ nebo „Mohendžodaro“.
Mimochodem, k úvahám o možnosti či nemožnosti přežití současné euroatlantické civilizace vedou například některé kapitoly z knihy Jiřího Svobody „Utajené dějiny podnebí“. Mě třeba přiměly k tomu, že jsem o husitských válkách začal uvažovat jinak než doteď… Ono v tom tehdy nebylo jenom náboženství, ale taky tenčící se přírodní zdroje. A jsme u toho, proč se islám dobývá do Evropy. Doma nemají takovou životní úroveň, jakou očekávají tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
1.2.15 05:06

@Jura007 Jsem máma a chci pro své děti mír. Strach z budoucnosti mám, ale snažím se ho každý den překonat. Nikdy ho ne házím na druhé osoby. Solidarita je součástí demokracie a tady v USA si předáváme laskavost a podporu. život je tu složitější než v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.2.15 08:18

@Lady4 Nechápu. Já se snažím odhadnout, co nás může čekat. Ty to zřejmě nechceš vědět, pokud je to něco negativního… (Já nestrkám hlavu do písku ani před těmi negativy.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
1.2.15 12:52

Bojíme se vlastni zranitelnosti, bezbranný a slabosti tváří v tvář nečekaném. Strach na sebe bere podobu katastrofických představ, které nas mají obrnit proti nebezpečí. Ve skutečnosti nas okrádají o přítomnost a s ni o možnost zážit krásný a naplňující prožitky. Jako je štěstí a radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.2.15 13:00

@Lady4 Opět nechápu. Jestli ty nebudeš silně nábožensky indoktrinovaná… :think: To radši zůstanu u svého racionálního přemýšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová