Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Menora píše:
To je přesně ono. Svět se neustále mění, národy se mění, promíchávají, jednou je u moci ten, pak se po něm slehne zem, potom další, jedna válka, druhá, mír, pak znova, epidemie, každý chvilku tahá pilku. Té generaci, která to prožívá se to může zdát jako tragédie, která nikdy neskončí, která všechno zničí, jenže pak se z toho stane jenom další úsek v dějinách, nic víc.
To je sice fakt, ale já bych ráda, kdyby naše generace, nebo spíš už generace mých dětí a vnuků zažila tu klidnou fázi. Máme tu mír 70 let, tak doufám, že to tak zůstane minimálně dalších 100 let.
S náboženským fanatismem a rostoucím počtem frustrovaných lidí z ghett, co nejsou doma tady a ani jinde a hledají útěchu v hledání svých kořenů a v tom „pravém“ náboženství to ale asi moc nepůjde? ![]()
Už takhle stačí nejistá a třaskavá situace s Ruskem, Putinem a Ukrajinou, ještě nějaké středověké náboženské bitky do toho ![]()
A když už se to má pořádně promíchat, tak Islám ne díky
To radši ateismus, demokracii, pro své děti tu tmářství a totalitu nechci a nějaké nekonečné boje mezi „my“ a „oni“, terorismus, fanatismus… Jedna totalita už nám tu 40 let stačila, nevím proč jít naproti něčemu podobnému, nebo spíš ještě daleko horšímu.
Ale jestli něco takového hrozí, to těžko říct, u nás zatím ani ne, muslimů je tu málo.
@ospalámyš píše:
To je sice fakt, ale já bych ráda, kdyby naše generace, nebo spíš už generace mých dětí a vnuků zažila tu klidnou fázi. Máme tu mír 70 let, tak doufám, že to tak zůstane minimálně dalších 100 let.
S náboženským fanatismem a rostoucím počtem frustrovaných lidí z ghett, co nejsou doma tady a ani jinde a hledají útěchu v hledání svých kořenů a v tom „pravém“ náboženství to ale asi moc nepůjde?
A když už se to má pořádně promíchat, tak Islám ne díkyTo radši ateismus, demokracii, pro své děti tu tmářství a totalitu nechci a nějaké nekonečné boje mezi „my“ a „oni“, terorismus, fanatismus… Jedna totalita už nám tu 40 let stačila, nevím proč jít naproti něčemu podobnému, nebo spíš ještě daleko horšímu.Ale jestli něco takového hrozí, to těžko říct, u nás zatím ani ne, muslimů je tu málo.
Sorry ale fanatismus a terrorismus, není příčina ale následek. A co se týče války tak západní ekonomika potřebuje velkou válku, a jediná varianta jak se válce vyhnout je ekonomický ekvivalent války=plošné znehodnocení všech aktiv.
@MartinKa36 píše:
Sorry ale fanatismus a terrorismus, není příčina ale následek. A co se týče války tak západní ekonomika potřebuje velkou válku, a jediná varianta jak se válce vyhnout je ekonomický ekvivalent války=plošné znehodnocení všech aktiv.
Sorry, ale náboženský fanatismus má kořen hlavně v náboženství a lidské hlouposti.
Podobné je to s terorismem, ale tam je to složitější, já teda nejedu v tom sebemrskačství a sebeobviňování, že za veškerý terorismus může EU, USA a Izrael.
Podíl je asi na všech stranách včetně muslimské, oni si vlastní radikály živí a vytváří docela aktivně sami a náboženství v tom hraje taky velkou roli.
Asi tak poslední, co by západní ekonomika potřebovala jsou miliardové účty za velkou válku, ze které budou profitovat tak akorát výrobci zbraní a úzké skupiny obyvatel. Ostatní nezískají nic.
To znehodnocení plošných aktiv je co konkrétně? nejsem ekonom, navíc to zní tak nějak moc konspiračně ![]()
@ospalámyš píše:
Sorry, ale náboženský fanatismus má kořen hlavně v náboženství a lidské hlouposti.Podobné je to s terorismem, ale tam je to složitější, já teda nejedu v tom sebemrskačství a sebeobviňování, že za veškerý terorismus může EU, USA a Izrael.
Asi tak poslední, co by západní ekonomika potřebovala jsou miliardové účty za velkou válku, ze které budou profitovat tak akorát výrobci zbraní a úzké skupiny obyvatel. Ostatní nezískají nic.
Podíl je asi na všech stranách včetně muslimské, oni si vlastní radikály živí a vytváří docela aktivně sami a náboženství v tom hraje taky velkou roli.
To znehodnocení plošných aktiv je co konkrétně? nejsem ekonom, navíc to zní tak nějak moc konspiračně
za terrorismus a fanatismus může skutečně Israel a USA. Jinak fanatismus se nerodi z hlouposti ale je to strategi. Pokud by třeba USA chtěly rozložit v čr občanskou válku tak jako na ukrajině tak by byl postup následující. Posílí moravskou identitu tak že budou budovat občanskou společnost a budou jim tvrdit že by se Morava bude mít lépe bez prahy která z ní vysává peníze, prazákum budou tvrdit že je Morava vysává, z romů udelají socky které všem škodí, uznávám že na Ukrajině to bylo snažší je větší, mluvi se tam dvěma jazyky. Ale tohle není strategie na pár let ale na desetiletí.. nakonec stačí škrtnou sirkou třeba tím že si kapo moravaku najme par sniperu kteří budou strilet do moravských demonstrantu před úřadem vlády.
@MartinKa36 hezká konspirační teorie, ale tohle pro mě není ![]()
Ale jak říkám, za náboženské fanatiky nemůže vždy a všude USA ani židi, ale náboženství samo, fanatici sami a ti, co ten fanatismus živí, imámové, třeba i ropně-dolaroví sponzoři ze SA atd. Oni mají taky svoje zájmy, které prosazují, neexistuje tu černobílé dobro a zlo.
Muslimové si za svůj fanatismus mohou sami, oni sice ukazují vždy prstem stejným směrem jako ty, ale lidem, kterým naprosto chybí sebekritika a za jejich problémy může vždy někdo jiný, jsou pro mě z podstaty nedůvěryhodní.
A takto to ne Ukrajině zinscenoval Kreml a Putin, jestli tomu dobře rozumím?
A za asasiny z dvanáctého století, za doby Starce z Hory, taky mohla západní Evropa? Však jo, neměli tam tak řezat ty medvědy… ![]()
@MartinKa36 Martinka ma z casti pravdu. Ale nemuzeme zde pouze mluvit o USA a Izraeli ktere dokazou vest proxy valku. Rusko a Cina ma take prsty v ruznych vecech, to same Pakistan viz utok v Mumbaj ve 2008 ktery zorchestrovala Pakistanska ISI
@MartinKa36 píše:
za terrorismus a fanatismus může skutečně Israel a USA. Jinak fanatismus se nerodi z hlouposti ale je to strategi. Pokud by třeba USA chtěly rozložit v čr občanskou válku tak jako na ukrajině tak by byl postup následující. Posílí moravskou identitu tak že budou budovat občanskou společnost a budou jim tvrdit že by se Morava bude mít lépe bez prahy která z ní vysává peníze, prazákum budou tvrdit že je Morava vysává, z romů udelají socky které všem škodí, uznávám že na Ukrajině to bylo snažší je větší, mluvi se tam dvěma jazyky. Ale tohle není strategie na pár let ale na desetiletí.. nakonec stačí škrtnou sirkou třeba tím že si kapo moravaku najme par sniperu kteří budou strilet do moravských demonstrantu před úřadem vlády.
Hmm, ty máš hned „jasno“, hlavně v tom, že za „všechno“ může kromě USA i Izrael?!
Pokud já vím, tak Židé jsou ti, kterí jsou neprávem pořád napádaní a jsou terčem neustálých teroristických útoků od islamských fanatiků, jako třeba v poslední době ve Francii.
![]()
@MartinKa36 prosím jich, a co z toho Izraelci jako maj, že podporujou terorismus a zabíjení vlastních občanů?
@MartinKa36 píše:
jdi uz s tim do haje
@Jaji77 píše:
@MartinKa36 prosím jich, a co z toho Izraelci jako maj, že podporujou terorismus a zabíjení vlastních občanů?
@Reginaa píše:
Hmm, ty máš hned „jasno“, hlavně v tom, že za „všechno“ může kromě USA i Izrael?!Pokud já vím, tak Židé jsou ti, kterí jsou neprávem pořád napádaní a jsou terčem neustálých teroristických útoků od islamských fanatiků, jako třeba v poslední době ve Francii.
![]()
Nijak nesnižuju hrůzu toho, co se ve Francii, a v posledních dnech i v Dánsku stalo, ale osobně se mě mnohem více dotknula smrt 21 egyptských křesťanů v Lybii. ![]()
@Menora píše:
Nijak nesnižuju hrůzu toho, co se ve Francii, a v posledních dnech i v Dánsku stalo, ale osobně se mě mnohem více dotknula smrt 21 egyptských křesťanů v Lybii.
To je pro mně další rána přímo do srdce, ani jsem z toho nemohla usnout. Modlím se za jejich duše i za jejich rodiny…
![]()
To je přesně ono. Svět se neustále mění, národy se mění, promíchávají, jednou je u moci ten, pak se po něm slehne zem, potom další, jedna válka, druhá, mír, pak znova, epidemie, každý chvilku tahá pilku. Té generaci, která to prožívá se to může zdát jako tragédie, která nikdy neskončí, která všechno zničí, jenže pak se z toho stane jenom další úsek v dějinách, nic víc.