Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Menora píše:
Nad tím by mě ani nenapadlo přemýšlet. To jako opravdu? Vždyť třeba kočky normálně pijí mléko od krávy.
Nedá mi to…
Normálně ne, ještě jsem neviděela kočku, co by se přisála k cecku krávy. Nicméně.. Kočka je masožravec.. Životně nutně potřebuje stravu, kde je zhruba 90% masa + vnitřností, těch deset procent zjednodušeně jde na pročištění trávícího traktu.
Mléko jim opravdu nejen, že neprospívá, mléko krav jim vyloženě škodí. Stejně jako ježkům.
@Menora píše:
Nad tím by mě ani nenapadlo přemýšlet. To jako opravdu? Vždyť třeba kočky normálně pijí mléko od krávy.
no je dost lidí co si na tom stojí
.Vůbec neberou v úvahu fakt, že valná většina zvířat mléko nekonzumuje, protože ho prostě nemá jak získat (samice odstaví co nejdříve, protože brzy zase zabřezne a musí mít pro další mládě ) tedy přirozeně k mléku přistup nemají, ale pokud je jim nabídnuto, odolá opravdu jen málokteré.
Lidi jsou cvoci a zvířata taky, jen v něčem méně a něčem více
@Sluka píše:
Nedá mi to…Normálně ne, ještě jsem neviděela kočku, co by se přisála k cecku krávy. Nicméně.. Kočka je masožravec.. Životně nutně potřebuje stravu, kde je zhruba 90% masa + vnitřností, těch deset procent zjednodušeně jde na pročištění trávícího traktu.
Mléko jim opravdu nejen, že neprospívá, mléko krav jim vyloženě škodí. Stejně jako ježkům.
to není o tom jestli jim prospívá nebo ne, roky se razila teorie, že zvířata by mléko prostě nepozřela, že je to pro ně nepřirozené. Faktem je, že jak jim dáš misku, vypijí všechno
to je jako u lidí, taky jim škodí kde co, ale jak to dají do pusy ![]()
sama už se nedivím vůbec ničemu, nedávno jsem vyslechla tezi, že žena ve 30 letech nejen že menstruovat nepotřebuje, ale ani to pro ni není zdravé a bylo vymalováno ![]()
@bozska-mrcha píše:
to není o tom jestli jim prospívá nebo ne, roky se razila teorie, že zvířata by mléko prostě nepozřela, že je to pro ně nepřirozené. Faktem je, že jak jim dáš misku, vypijí všechnoto je jako u lidí, taky jim škodí kde co, ale jak to dají do pusy
sama už se nedivím vůbec ničemu, nedávno jsem vyslechla tezi, že žena ve 30 letech nejen že menstruovat nepotřebuje, ale ani to pro ni není zdravé a bylo vymalováno
Fakt?
Kde se tyhle blbosti berou? Kdyby mohli, vypili by mi prcci pivo na ex, a vůbec by jim nevadilo, že mohou mít otravu alkoholem.. Čokoládu taky spousta psů sní.. Jsem si jistá, že takový kůň by si zvykl našťávu.. Zvíře se učí jíst vhodnou stravu od své mámy, myslím si.. Když je mu ale nabídnuta nějaká sra.ka, těžko jeho mozek pozná, že je to sra.ka, byť zabalená v lahodné chuti ![]()
@Sluka no jsou lidé co si prostě myslí, že tělo jediné pozná co mu opravdu škodí a co ne, že si samo řekne. Ano do jisté míry je to pravda, příroda nás kapku vybavila, ale i to má dost velké rezervy a právě jak píšeš…jak my tak i jiní živočichové to sežereme, vypijeme aniž bychom mysleli na to co to s námi udělá, v naší jednoduchosti nám stačí, že náš to neotráví, nezabije.
@bozska-mrcha píše:
@Sluka no jsou lidé co si prostě myslí, že tělo jediné pozná co mu opravdu škodí a co ne, že si samo řekne. Ano do jisté míry je to pravda, příroda nás kapku vybavila, ale i to má dost velké rezervy a právě jak píšeš…jak my tak i jiní živočichové to sežereme, vypijeme aniž bychom mysleli na to co to s námi udělá, v naší jednoduchosti nám stačí, že náš to neotráví, nezabije.
Ano, to si myslí hlavně ti, kteří v životě nesnědli nic zdravého - potřebují argumenty ![]()
@Sluka píše:
Nedá mi to…Normálně ne, ještě jsem neviděela kočku, co by se přisála k cecku krávy. Nicméně.. Kočka je masožravec.. Životně nutně potřebuje stravu, kde je zhruba 90% masa + vnitřností, těch deset procent zjednodušeně jde na pročištění trávícího traktu.
Ne, v pořádku. Já se ráda poučím. Toto opravdu není můj obor. Nikdy jsem samozřejmě neviděla, že by kočka pila přímo od krávy, ale když se jí to mléko naleje, tak to prostě vypije. A je pravda, že lidi krmí zvířata vším možným
. Já sama nemám žádné zvíře doma, ale viděla jsem, čím někteří své mazlíčky krmí a říkala jsem si, jestli to to zvíře přežije. Třeba ta čokoláda psům, o tom vím. Prý je to pro jejich organismus tak trochu jed
.
@bozska-mrcha píše:
@Menora jak se říká, naše síla je v naší křehkosti a naopak
Ještě víc se mi líbí „síla ženy je v její slabosti“ ![]()
@ospalámyš píše:
To není žádná moje kámoška, i když v 66 letech dělat špičkovou akrobacii, to bych ji za kamarádku brala, bude to zajímavá paní.
Tak pro některé echtmuslimy je nepřijatelné jakékoliv zaměstnání žen, ženská má pokud možno sedět doma, plodit děcka a oprašovat manžílka
Já tuhle relativizaci emancipace a diskriminace žen nemusím, někdo se může cítit podřadně a diskriminovaně v nejsvobodnější zemi světa, to ale na skutečné pozici žen v islámském světě moc nezmění.
Tak tvůj vztah k té ženě je irelevantní. Podobně byla vnímána žena u nás pře 100 lety. Pokud měla být vzdělaná, mohla pracovat jako zdravotní sestra nebo učitelka na dívčí škole. S emancipací v našem prostředí nemá křesťanství nic společného. A chápu, že v jiných částech světa, není to jen SA, emancipace žen pokračuje pomaleji.
@Sluka píše:
Jistě, že jsme všichni úplně stejní. Momentálně tu probíhá dost nechutná diskuze o Romech.. Ti, co tam píší, jak se pomalu báli o život, když se nastěhovali do „jejich“ paneláku tak trochu zapomínají na to, že to, s čím se tam setkali, je stejná svoloč, jaká existuje i mezi bílými Čechy, mezi Ukrajinci, Číňany, a třeba i muslimy. Ono spokojení lidé se stálou prací se nestěhují do nějakých jim „friendly“ lokalit a koncentrace Rómů v jedné ulici rozhodně není nic přirozeného, čili tam kdysi byli za různých podmínek na něco nalákáni…
Zkrátka.. Blbečci či amorální hajzlové jsou v každé národnosti a v každém náboženství. Já už o nich nechci slyšet. Nezajímají mě hovádka dokládající náš původ v opicích. Chci si přečíst o tom, kdo další mezi Rómy něco zajímavého napsal či složil, co zajímavého pochází od Arabů či od muslimů.. Chci si uvědomovat přednosti jednotlivých národů, kultur a náboženství. Jejich odpad mě stále víc přestává zajímat - s tím ať se pasuje policie a armáda.
Pěkně vyjádřeno. Mám v rukávu několik peprných historek o ortodoxních židech, netroufla bych si na jejich základě hodnotit víru
@Menora píše:
Ne, v pořádku. Já se ráda poučím. Toto opravdu není můj obor. Nikdy jsem samozřejmě neviděla, že by kočka pila přímo od krávy, ale když se jí to mléko naleje, tak to prostě vypije. A je pravda, že lidi krmí zvířata vším možným. Já sama nemám žádné zvíře doma, ale viděla jsem, čím někteří své mazlíčky krmí a říkala jsem si, jestli to to zvíře přežije. Třeba ta čokoláda psům, o tom vím. Prý je to pro jejich organismus tak trochu jed
![]()
.
Trochu jo, no.. Asi tak, jako když já budu na tajňačku po večerech ucucávat metanol
Ale páníček to má rád, tak co by to nedopřál své čtyřnohé bečičce, což? Viděla jsem už i psy krmené brambůrkama a pivo v misce na vodu..
@blecha72 píše:
Tak tvůj vztah k té ženě je irelevantní. Podobně byla vnímána žena u nás pře 100 lety. Pokud měla být vzdělaná, mohla pracovat jako zdravotní sestra nebo učitelka na dívčí škole. S emancipací v našem prostředí nemá křesťanství nic společného. A chápu, že v jiných částech světa, není to jen SA, emancipace žen pokračuje pomaleji.
V tom případě nechápu, proč někoho z novinového rozhovoru nazýváš „mojí kámoškou“, pokud je ten vztah irelevantní, což je. Tak příště bez toho.
Otázka je, jestli se někde postavení žen zlepší v dohledné době, asi spíš ne.
@blecha72 píše:
Pěkně vyjádřeno. Mám v rukávu několik peprných historek o ortodoxních židech, netroufla bych si na jejich základě hodnotit víru
Nechceš se o nějakou z nich podělit? ![]()
@Menora píše:
@ospalámyš
Jistě, že je rozdíl mez velkoměstem a venkovem. V každé zemi se změny na venkově dějí pomaleji než ve velkých sídlištích. To je myslím normální jev všude na světě. Já jsem o cítila sama na sobě, ve velkých městech jsem neviděla zásadní rozdíl mezi evropským stylem života a tamním. Když jsem ale jela úplně na jih, situace byla mnohem tradičnější. Ale…i tam se to pomalu měnilo. Hodně žen tam mělo svoje obchody, podnikaly v tom, co uměly. Situace se postupně mění. Někdy doslova z roku na rok![]()
.
To je pravda, jenomže rozdíly mezi městy a venkovem jsou v zemích třetího světa daleko výraznější, než třeba v Evropě. Má na to vliv i chudoba, nevzdělanost, tradice a náboženství.
Dejme tomu Pákistán, mají nebo měli premiérku, stíhací pilotku, ale o nějaké rovnoprávnosti nebo slušném postavení žen se v té zemi nedá moc mluvit. Ta lepší situace se týká úzké elity nejbohatších a vzdělaných žen z velkých měst. Jakmile zajedeš na venkov a do odlehlejších oblastí, je to jiný svět.
Což se třeba o Francii nebo Švédsku říct až tak nedá, i když mírné rozdíly jen v rámci některých rodin být můžou.