Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To jo a nejhorší jsou ti konvertiti. „Poturčenec horší turka“ a je to vidět i na těch našich ženských, které pořád dokola omílají jak kafemlejnek, jak je život s tím jejím muslimem přímo pohádkový. O islámu by pomaly skládaly básně. Přitom je vidět, že dostaly od těch svých „princů“ jenom „předžvýkané“ jednostranné informace
jak o islámu, tak o jejich dalším společném životě, protože málokdo ví, že muslimové můžou klidně použít při jednání s „nevěřícími“ i takzvanou účelovou lež /takíja/. Takže já jim nevěřím ani nos mezi očima. Když jsou někteří tak umírnění a hodní, proč už nepořádají masové celosvětové demonstrace proti terorismu a taky bych chtěla vidět, jak vydávají policii každého, kdo se jenom chystá na nejaký útok proti nevinným lidem.Taky když si jenom vzdáleně představím, že bych byla v této době na místě nějakého „umírněného“ muslima, tak bych se musela ale opravdu vážně zamyslet, jestli vyznávám ty správné hodnoty.
Při vší úctě, víra nemá nic společného se samotnými věřícími, včetně „čelních představitelů“.
Věřím v Boha, nejbližší je mi křesťanský pohled. I kdybych zjistila, že celý Vatikán je prolezlý sodomií a… a…, tak to s mojí vírou v Boha nijak nepohne.
@Sluka píše:
Při vší úctě, víra nemá nic společného se samotnými věřícími, včetně „čelních představitelů“.
Věřím v Boha, nejbližší je mi křesťanský pohled. I kdybych zjistila, že celý Vatikán je prolezlý sodomií a… a…, tak to s mojí vírou v Boha nijak nepohne.
Tak to máme naprosto stejné. Já jsem křesťanka, i když ne katolička. Někteří lidé nerozlišují mezi Bohem a církví. Když si člověk přečte Nový Zákon, který je pro křesťany směrodatný, tak se nestačí divit. Mně vždy dostává ta neskutečná Boží Láska Agapé. Kéž by ji mohli poznat všichni.
![]()
@Camael píše:
@E-líza
Tak já osobně nemám ráda islám a muslimy, ale tedy s tou nevhodností karikatury taky souhlasím. Nemůžu si pomoct, ale svoboda slova je jedna věc a to, že to slovo může někomu ublížit (urazit ho), je věc druhá. Když někdo řekne, že moje máma je stará tlustá kráva, taky se mě to dotkne. A teď, je tohle svoboda projevu? Taky mi přijde zbytečný trefovat se někomu do náboženského symbolu, když zrovna tenhle je středobodem celé jejich existence.
Fajn, souhlasím, že zesměšňování náboženských symbolů není kosher. Zkus mi ale vysvětlit v čem v tomto případě to zesměšnění spočívá. Podle mého to byl buď ironický úsměv nad těmi, kdo na jednu stranu útok veřejně odsuzují, ale v mešitách už plánují potichu další nebo úsměvný souhlas Proroka s odsouzením útoku. V žádném výkladu nevidím nic urážejícího.
Mimochodem - pokud jste někdo včera viděly ve zprávách pana Abbáse, tuším, že je to nějaký šéf českých muslimských obcí, pak jste si udělaly obrázek samy. Podle něj (a to jsem slyšela a viděla na vlastní uši a oči) můžete mlátit manželku co se vejde, ale nesmí to být vidět. Říkal, že tak, aby nebyly vidět modřiny. Proto asi holky muslimské nosí hidžáb.
Takže můj závěr je, pokud nejste subiny, nebude se vám islám líbit.
Někdo namítne, že je to přece moje věc jestli jsem křesťanka, židovka nebo muslimka. A to je přesně ono. Oni si to nemyslí. Myslí si, že je to jejich věc čím jsem já a jsou ochotni udělat cokoliv aby mne obrátili na pravou víru.
@75tomas.novotny píše:
videla jsi knoflikare? nezeres maso, nepochopis vtip.
Nie som si tak celkom uplne ista, kto co nepochopil.
Ale tak ja mam absolutne ze nem mudru krv, bez primesi, Slovansku, a ucim sa z pastiky ![]()
@E-líza píše:
Fajn, souhlasím, že zesměšňování náboženských symbolů není kosher. Zkus mi ale vysvětlit v čem v tomto případě to zesměšnění spočívá. Podle mého to byl buď ironický úsměv nad těmi, kdo na jednu stranu útok veřejně odsuzují, ale v mešitách už plánují potichu další nebo úsměvný souhlas Proroka s odsouzením útoku. V žádném výkladu nevidím nic urážejícího.
A nie je hlavny problem v tom, ze oni (moslimovia) povedali ze sa im take karikatury nepacia, pred par rokmi, tusim v Belgicku. My (Charlie Hebdo) natruc karikaturujeme a karikaturujeme jak o dusu, lebo mozeme, je nam ukradnute ze im sa to nepaci. Oni sa uz smrtou vyhrazali, takze z dalsej vyhrazky sa my len vysmejeme. Tak oni rovno svoju vyhrazku dodrzia. My sa naserieme, a vysmievame sa im este viac… Vazne veris ze oni si teraz povedia, a sakra, ono ide len o slobodu slova, tak sa nam vysmievajte a my sklopime usi a budeme sa hanbit v kutiku?
@Bábi Zlopočasná
Ne, nemyslím. Ale taky si nemyslím, že když se někde někomu něco nelíbí a vyhrožuje smrtí, že bychom měli ty uši sklopit my. Příště se jim nebude líbit, že si klekáme před křížem nebo nosíme minisukně. Možná se jim nebude líbit, že holky u nás chodí do školy…
Charlie nevycházel v muslimských zemích, ani neměl ty ambice. Když já přijedu do muslimské země, musím respektovat jejich oblékání a zvyky a na pláži se nemůžu povalovat nahoře bez. Neřeším jestli imám kritizuje židy nebo křesťany, je to jejich svět. Ale ať laskavě oni respektují, že toto je NÁŠ SVĚT. Pokud tady chtějí žít, musí se přizpůsobit oni nám, ne my jim. Tak, jak to děláme my u nich.
@E-líza lenze tu je este jeden problem… a to nase slunickove multikulti, inak nazvane aj politickou korektnostou. Aby sme moslimov neurazili, tak sme zrusili vianocny stromcek v Bruseli. Nie oni respektovali nase sviatky, ale my sme respektovali, ze oni s nimi maju nejaky problem. Tak preco nemozeme respektovat, ze maju ovela vacsi problem s karikaturami Mohameda?
@E-líza píše:
Mimochodem - pokud jste někdo včera viděly ve zprávách pana Abbáse, tuším, že je to nějaký šéf českých muslimských obcí, pak jste si udělaly obrázek samy. Podle něj (a to jsem slyšela a viděla na vlastní uši a oči) můžete mlátit manželku co se vejde, ale nesmí to být vidět. Říkal, že tak, aby nebyly vidět modřiny. Proto asi holky muslimské nosí hidžáb.Takže můj závěr je, pokud nejste subiny, nebude se vám islám líbit.
Někdo namítne, že je to přece moje věc jestli jsem křesťanka, židovka nebo muslimka. A to je přesně ono. Oni si to nemyslí. Myslí si, že je to jejich věc čím jsem já a jsou ochotni udělat cokoliv aby mne obrátili na pravou víru.
Tak, k p. Abbásovi, pan Abbás není žádný předseda muslimských obcí, nikdy nebyl a ani nikdy nebude. Jeho tzv. muslimská unie má několik málo členů, resp. členek, pokud vím bude to tak 10-20 lidí. Jeho názory Ústředí muslimských obcí neakceptovalo, několikrát s ním byly problémy, nakonec se s ÚMO rozešli a nadále prezentuje jenom svoje názory a svých fanoušků. ÚMO s ním nemá nic společného a ani o to už víc nestojí.
@Bábi Zlopočasná píše:
@E-líza lenze tu je este jeden problem… a to nase slunickove multikulti, inak nazvane aj politickou korektnostou. Aby sme moslimov neurazili, tak sme zrusili vianocny stromcek v Bruseli. Nie oni respektovali nase sviatky, ale my sme respektovali, ze oni s nimi maju nejaky problem.Tak preco nemozeme respektovat, ze maju ovela vacsi problem s karikaturami Mohameda?
Asi proto, že kvůli pár směšným obrázkům vraždí?
Jen doufám, že jsi tento příspěvek nemyslela tak, že by ses jich chtěla zastávat? Protože tak to na mě působí.
@Bábi Zlopočasná píše:
@E-líza lenze tu je este jeden problem… a to nase slunickove multikulti, inak nazvane aj politickou korektnostou. Aby sme moslimov neurazili, tak sme zrusili vianocny stromcek v Bruseli. Nie oni respektovali nase sviatky, ale my sme respektovali, ze oni s nimi maju nejaky problem. Tak preco nemozeme respektovat, ze maju ovela vacsi problem s karikaturami Mohameda?
To s tím vánočním stromkem hlavně není ani pravda. Důvodem byly možná tak peníze, ale rozhodně ne muslimové.
@Reginaa
To, co píšeš o taqíjja také není pravda. Je potřeba prezentovat skutečně ověřené informace.
@MartinaIrena ja sa ich nezastavam, to vrazdenie nepoberam, ale na druhu stranu musim uznat NASU NAPROSTU BLBOST. Pretoze zaprieme vlastne tradicie, aby sme ich neurazili, a zaroven hrubo urazame ich, a este sa cudujeme ze sa im to nepaci.
@Menora píše:
To s tím vánočním stromkem hlavně není ani pravda. Důvodem byly možná tak peníze, ale rozhodně ne muslimové.
Je to dost mozne, na druhu stranu, spravame sa k nim politicky korektne, snazime sa, aby im tu dobre bolo, Merkelova prehlasila najnovsie ze islam do Nemecka patri, a zaroven s tym ich urazame. JE to nasa chyba, ked nas nevedia spravne precitat a ocakavaju ze ich pojatie sveta a to nase su rovnake.