Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MartinaIrena
Taková novela zákona by potom musela ale platit pro všechny nově příchozí do EU, nejen z muslimských zemí.
@micha.bello píše:
Není zač, já to viděla dnes ráno poprvé a musím říct, že opravdu nestojím o to, aby mé děti žily mezi Muslimskou většinou. A hlavně dcery a jejich dcery byly mlácené a kamenované.
Když já mám z takových příspěvků pocit, že na světě neexistuje žádná jiná muslimská země, kromě Afghánistánu, SA a Pákistánu ![]()
@Menora píše:
@MartinaIrena
Taková novela zákona by potom musela ale platit pro všechny nově příchozí do EU, nejen z muslimských zemí.
Jo. Vždyť se podívej třeba do Kanady, tam musíš mít schválené vízum a jen tak každému ho nedají. A podívej se, kdo se nám sem cpe. Mimo jiné pašeráci drog, mafie, různá nemakačenka atd.
@Menora píše:
Když já mám z takových příspěvků pocit, že na světě neexistuje žádná jiná muslimská země, kromě Afghánistánu, SA a Pákistánu
Tak třeba Irák? Taky moc milí lidé, měla jsem tu čest se s nimi setkat pracovně, jednali se mnou jak se psem. Jsem „jenom“ ženská…
@MartinaIrena píše:
Tak třeba Irák? Taky moc milí lidé, měla jsem tu čest se s nimi setkat pracovně, jednali se mnou jak se psem. Jsem „jenom“ ženská…
Jako se psem s Tebou mohou jednat klidně i Francouzi nebo Italové, také osobní zkušenost. Protože jsem přeci jenom ten chudák z východní Evropy ( těžko některým budeš vysvětlovat, že jsme Evropa střední ). Je to o lidech, se kterými se setkáš.
@Menora Jo to určitě je o lidech. Ale bohužel si myslím, že dobrý Muslim nemůže být dobrý člověk. Tím chci říct praktikující Muslim.
@MartinaIrena
Věř mi, že normální praktikující muslim, který si nenechává vymývat mozek nějakými extrémistickými názory ( alias plky), může být velmi dobrý člověk.
@Menora píše:
@MartinaIrena
Věř mi, že normální praktikující muslim, který si nenechává vymývat mozek nějakými extrémistickými názory ( alias plky), může být velmi dobrý člověk.
To by mě zajímalo, co to je normálně praktikující.
@MartinaIrena píše:
To by mě zajímalo, co to je normálně praktikující.
Osobně bych řekla, že věřící v Boha, který dodržuje pět základních pilířů islámu, tak jak má.
@Menora píše:
Osobně bych řekla, že věřící v Boha, který dodržuje pět základních pilířů islámu, tak jak má.
Jenže jak na potvoru Tito lidé nebývají mezi přistěhovalci. Ti se většinou moc slušně nechovají. Čím myslíš, že to je?
Počet muslimů je cca 1,6 miliardy, jinými slovy 23% světové populace, což z islámu činí po křesťanství druhé největší náboženství světa a jedno z nejvíce rostoucích hlavních náboženství.
@Menora: Já začínám mít nutkání si ten Korán přečíst, abych pochopila jejich chování a víru.
A to myslím opravdu vážně.
@MartinaIrena píše:
Jenže jak na potvoru Tito lidé nebývají mezi přistěhovalci. Ti se většinou moc slušně nechovají. Čím myslíš, že to je?
Určitě tam taky jsou, jenže ti moc vidět nebývají, nejvíc jsou vidět extrémisté se svými hloupými názory.
Já si myslím, že je to hodně problém sociální, který vlastně i vytváří ghetta, která jsou opravdu problematická. Dost často to jsou nekvalifikovaní lidé bez dostatečného vzdělání, což je živná půda pro fundamentalisty. Na to navazuje vysoká nezaměstnanost ( 30 - 50%). I když se některým z podobných ghett dostane lepšího vzdělání, mají problém najít práci. Začíná bludný kruh frustrace, vyčlenění ze společnosti, marné hledání vlastní identity, zejména u mladých lidí, kteří se už v Evropě narodili. Tohle všechno přispívá k růstu extremistických skupin.
@micha.bello píše:
Počet muslimů je cca 1,6 miliardy, jinými slovy 23% světové populace, což z islámu činí po křesťanství druhé největší náboženství světa a jedno z nejvíce rostoucích hlavních náboženství.@Menora: Já začínám mít nutkání si ten Korán přečíst, abych pochopila jejich chování a víru.A to myslím opravdu vážně.
Můj názor je, že v tomto případě ryba smrdí už od hlavy. Tím myslím zakladatele Mohameda. Jinak my máme doma knihu základy Islámu a mohu Ti říci, moc hezké čtení to není. Spíš děsivé.
@MartinaIrena píše:
Můj názor je, že v tomto případě ryba smrdí už od hlavy. Tím myslím zakladatele Mohameda. Jinak my máme doma knihu základy Islámu a mohu Ti říci, moc hezké čtení to není. Spíš děsivé.
Já si právě myslím, že tu agresivitu musí Ti extrémisti někde vzít. Třeba to sekání hlav, kamenováním žen, bombama v autobuse. Tu sebedestrukci někde musí čerpat (z Koránu?). A pokud je Korán knihou zla, pak je marné proti nim bojovat, protože oni se ho nevzdají. ![]()
pry prisna