Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
15.1.15 17:09
  • Citovat
  • Upravit
Menora
15.1.15 17:11
@KackaDoup píše:
http://www.ceskatelevize.cz/…ijska-mesta/
vsude je to stejne silene

Boko Haram…taková subsaharská obdoba Islámského státu :roll:. A nigerijský prezident místo aby něco dělal, nechává svoje obyvatelstvo na severovýchodě země napospas a věnuje se prezidentské kampani k volbám. :zed:

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
15.1.15 17:13

@Menora to je uplne jedno jak se to tam jmenuje…proste ve jmenu Islamu…

• Citovat
  • Upravit
785
15.1.15 17:20

@Menora Nigérie je v humanitární krizi.Je mi lito co všechno tam lidé musí vytrpět. Takže jenom na prezidenta bych to ne házela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
15.1.15 17:23

@Menora
To je ale asi nějaká móda nebo co. Všechno se hází na svobodu (osobní, slova) a demokracii, brát na někoho ohledy je bráno jako slabost. Vem si věčný spor kuřáci x nekuřáci, kde ti první berou požadavky nekuřáků jako omezováni na svých právech. V případě ChH jsem si říkala rovnou, čím karikatura bojuje, co dokazuje? Pro mě jen to, že si někdo nebere servítky a urazí komukoli cokoli pod heslem svobody slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
15.1.15 17:25

@Lady4
Jistě, že ne. Podmínky jaké má v současnosti Nigérie jsou hodně těžké a navíc je to obrovská země s jednou z nejvyšších populací na světě. Ale, pokud mi v zemi řádí teroristická organizace, která mi vraždí lidi, tak asi není úplně nejvhodnější starat se jen o svoji prezidentskou kampaň. Není se pak čemu divit, že Boko Haram postupuje dál a dál a vyhrožuje i Kameruncům na hranicích.

• Citovat
  • Upravit
40270
15.1.15 17:30

@Lady4
Co se týká afrických států, viděla bych jako první humanitární pomoc v podobě antikoncepce, popřípadě po dvou dětech sterilizace. Možná to zní krutě, ale dokud se budou stále takhle nekontrolovaně přemnožovat, můžou tam vozit letadla pomoci a nic to neřeší. A stěžování si, že chudáci děti, kruci, já taky přemýšlela, jestli jedno, nebo dvě, jestli je uživím, jaké jim připravím dětství. Jenže oni takhle nikdy uvažovat nebudou, budou furt jen rodit a my se budem dívat na chudáky trpící a umírající děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
15.1.15 17:53

@Camael To je dobrý názor. Nemám čas to hledat, ale pořád jsou ještě oblasti v Africe, kde ženy neznají kondom.Jsem v práci. Mohu upřesnit večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
15.1.15 17:56

@Lady4
Mně to je jasný, že je to utopie, ale přitom je to jeden z největších problémů. Hromada dětí bez vidiny budoucnosti, kterou jim žádná humanitární pomoc nezvládne nabídnout. A furt budou rodit jak na běžícím páse..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
15.1.15 17:57

@Camael oni to maji zakazane,,,

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
15.1.15 17:59

@Camael Zabránění těhotenství se smí použít jen v rodině, která už má alespoň jedno dítě a musí to být se souhlasem obou manželů. Je dovolené proto, aby chránilo zdraví matky a aby jí dalo dost času na výchovu dětí. Není je však možné použít ze strachu, že své děti neuživíme, protože Alláh je zaopatří:

„Rci: "Pojďte sem, abych vám sdělil to, co Pán váš vám zakázal! Nepřidružujte k Němu nic, buďte laskaví k rodičům, nezabíjejte z nedostatku děti své, vždyť jsme uštědřili nezbytné pro vás i pro ně! Střezte se smilstva veřejného i tajného, nezabíjejte nikoho, koho Bůh vám zakázal, leda podle práva! A toto je to, co On vám přikazuje - snad budete rozumní!“ [Korá, 6:151] takze s titmo nehnes!!!

• Citovat
  • Upravit
20777
15.1.15 17:59
@KackaDoup píše:
@Menora to je uplne jedno jak se to tam jmenuje…proste ve jmenu Islamu…

Strašně paušalizuješ. To takhle nejde brát. Je rozdíl v požadavcích a požadavcích. Tohle už je spíš provokace, než cokoliv jiného. Otiskli to poprvé, fajn, to se dalo brát jako nadsázka. Teď by podle mě stačilo, aby prostě vydali další číslo, už tím by dali najevo, že jsou nezničitelní a že je to, co se stalo, nepoloží. ALe nemuseli dávat další obrázek Mohameda, to si z mého pohledu mohli klidně odpustit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
15.1.15 18:01

@Amys nesouhlasim…a nikdy nebudu…ustupovat? nikdy!!vsichni ustupuji a kam to vede…ja nejsem multikulti..to totiz vede do pekel.

• Citovat
  • Upravit
Menora
15.1.15 18:03
@KackaDoup píše:
@Camael Zabránění těhotenství se smí použít jen v rodině, která už má alespoň jedno dítě a musí to být se souhlasem obou manželů. Je dovolené proto, aby chránilo zdraví matky a aby jí dalo dost času na výchovu dětí. Není je však možné použít ze strachu, že své děti neuživíme, protože Alláh je zaopatří:„Rci: "Pojďte sem, abych vám sdělil to, co Pán váš vám zakázal! Nepřidružujte k Němu nic, buďte laskaví k rodičům, nezabíjejte z nedostatku děti své, vždyť jsme uštědřili nezbytné pro vás i pro ně! Střezte se smilstva veřejného i tajného, nezabíjejte nikoho, koho Bůh vám zakázal, leda podle práva! A toto je to, co On vám přikazuje - snad budete rozumní!“ [Korá, 6:151] takze s titmo nehnes!!!

@Camael mluví o Africe, černé Africe jako celku, vůbec nemluví o muslimech, ale o problémech subsaharských států jako takových.

• Citovat
  • Upravit
40270
15.1.15 18:05

@KackaDoup
To mě ani nenapadlo, že bych s tím hnula. Jen už mi vadí to citové vydírání ohledně nutnosti humanitární pomoci. Chápu ji tam, kde se domácí snaží, a ne že jen sedí se založenýma rukama a čekají, kdo jim zase co pošle, popřípadě se rozhodnou, že si pro to rovnou zajedou do Evropy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová