Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Camael píše:
Já ti taky furt neříkám, že jsi pošahaný fanatik, plácající teoretické kecy a zavírající oči před něčím, co prostě existuje. Klidně si tu hlavu nech strčenou v p…ísku dál. Těmi svými agresivními výkřiky mě k lásce a pochopení jich fakt nepřivedeš, tak se toho svého no comment laskavě drž, díky.
ty jsi zvykla mit posledni slovo, co?
@Bábi Zlopočasná píše:
Ehm, tak vzdelany, rozhladeny, scestovany a inteligentny clovek, dokonca s polovickou anglickej krvi by mal vediet, ze ukrizovanie Krista bolo predpovedane, a ti, co to spachali nemali na vyber, pac sa rovno v Bibli pise, ze sam Boh povedal ‚ale zatvrdim im srdcia, aby vykonali co vykonat maju‘.Ty sice na rozdiel od Menory potvrdzujes vsetko nelichotive co som kedy o zidoch pocula, ale aj tak si ma dokazal prekvapit a sklamat. Som fakt naivna
videla jsi knoflikare? nezeres maso, nepochopis vtip.
@75tomas.novotny Proč bych ji měla znát? Muslimka si musi vzít pouze muslima… To že s někým chodíš a rodina proti tomu nic nemá, ještě neznamená, že by ti dovolili si ji vzít za manželku. Pokud ano, tak bys musel pravděpodobně konvertovat…
Ono s někým chodit a sňatek je totiž dost podstatný rozdíl… plánovat jste si mohli, co jste chtěli…
@Menora Je to symbol toho, že Evropa, Amerika, Austrálie drží solidaritu s oběťmi teroristického útoku. Není to proti muslimům je to proti teroristům.
@Lady4 píše:
@Menora Je to symbol toho, že Evropa, Amerika, Austrálie drží solidaritu s oběťmi teroristického útoku. Není to proti muslimům je to proti teroristům.
Vysvětlení rozdílu: https://www.youtube.com/watch?…
@Lady4 píše:
Tomu já ale rozumím, jak je to myšleno, ale to je pouze náš styl omluvy. Jde o to, že muslimové a obecně celá semitská kultura přísně zakazuje zobrazení, takže už jenom ten fakt, že je Muhammad znovu na karikatuře je pro muslimský svět urážlivý. Ano, někteří to pochopí a přijmou, ale jako nějaké gesto to pro ně význam nemá. Pár arabských deníků to sice také otisklo, ale s takovou hořkou pachutí.
Edit." Tedy, omluva v tom slova smyslu, jako OK, víme, kdo to byl, že jste to nebyli vy muslimové, ale pouze ti islamističtí blázní, žádná kolektivní vina.
@Menora Je to tvůj názor a respektují ho. Nebudu se už k tomu vyjadřovat. Pro nás západní svět je to symbol solidarity.
@Menora Solidarita není omluva, ale součástí západní kultury a demokracie.
@Lady4
Ano, v tom souhlasím, pro náš Západní svět je to symbol solidarity, ale bude pochopen jenom Západním světem.
A tam je to také mířeno.
Příspěvek upraven 15.01.15 v 13:47
@Moise píše:
Tam nějaký pán z publika říká, že CR se rozhodla nepřijmout žádné uprchlíky… asi už je to teda starší diskuse, protože manžel se zrovna včera rozčiloval nad zprávou, že ČR přijme/přijmula několik syrských rodin…
Netřeba se rozčilovat - možná by pomohla doplňková informace, jestli jde o muslimy (a jaké), jezídy, drúzy anebo aramejské křesťany. Všichni tito jsou Syřani (a pak ještě občané bez vyznání, kupodivu…
)
@Menora píše:
Osobně bych řekla, že karikatura dnes zesměšňuje všechno, politiky, všechny sociální vrstvy, Židy, Romy, národnostní menšiny, křesťanství, papeže a nevidím vůbec žádný důvod proč by terčem karikatury neměl být i islám. Všechno, co jsi napsala je jistě pravda, ale i přesto je rozdíl mezi skutečným rasismem a humorem i když je ten humor hodně nevhodný a třeba i trapný.
Nicméně, včerejší vydané číslo CHH mi přijde jako teatrální gesto, které nikomu nepomůže. To už není o nějakém ustupování muslimům, ale obyčejné lidské slušnosti. Už z mého osobního principu bych si to číslo nekoupila.
Máš na mysli „karikaturu“ proroka Mohameda s transparentem „JSEM CHARLIE“? Nevím, co je na tom teatrálního. Snad jen pokrytectví těch muslimů, kteří takovými transparenty před pár dny v průvodu mávali a dnes redakci kritizují za takový obrázek. Je to přesně ukázka toho, že ač tato karikatura zcela a jednoznačně nezesměšňuje ani Proroka, ani islám, najde se dost takových, kterým to stejně vadí. Už tak nějak z principu, abychom raději ani nenaznačovali. Nemáme už sice estébáky, ale raději zase mluvme šeptem, abychom pro změnu neurazili náboženskou policii v islámském státě.
@75tomas.novotny píše:
ty jsi zvykla mit posledni slovo, co?
Ani ne, jen se nenechám urážet. Pokud je to poslední slovo rozumné a nemám na to co říct, nemám s ním problém.
@E-líza
Tak já osobně nemám ráda islám a muslimy, ale tedy s tou nevhodností karikatury taky souhlasím. Nemůžu si pomoct, ale svoboda slova je jedna věc a to, že to slovo může někomu ublížit (urazit ho), je věc druhá. Když někdo řekne, že moje máma je stará tlustá kráva, taky se mě to dotkne. A teď, je tohle svoboda projevu? Taky mi přijde zbytečný trefovat se někomu do náboženského symbolu, když zrovna tenhle je středobodem celé jejich existence.
@Camael píše:
@E-líza
Tak já osobně nemám ráda islám a muslimy, ale tedy s tou nevhodností karikatury taky souhlasím. Nemůžu si pomoct, ale svoboda slova je jedna věc a to, že to slovo může někomu ublížit (urazit ho), je věc druhá. Když někdo řekne, že moje máma je stará tlustá kráva, taky se mě to dotkne. A teď, je tohle svoboda projevu? Taky mi přijde zbytečný trefovat se někomu do náboženského symbolu, když zrovna tenhle je středobodem celé jejich existence.
Nevěřila bych, že my dvě někdy najdeme nějaký společný názor, ale stalo se ![]()
vazne? ty jsi ji znala nebo jsi vedela co jsem si planovali?