Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hrochosaurus : Ahojky, já to měla taky tak ten postup
jenže folík jsem měla 18,5, tak já nevím, ale nechci tě plašit, věř doktorům, to co tady píšeme jsou stejně jen zkušenosti, nebo doměnky. Jinak já jsem byla na svojí první IUI v říjnu a teď čekám miminko
hnedka se nám to povedlo a to jsem tomu taky nevěřila, takže klíííd
![]()
@PetraMerry mne taky vysla hned 1. IUI, ale bohuzel ve 4.mesici nastaly komplikace a bylo po radosti. V unoru to bude rok a ted 2× se IUI nezadarilo. Jdu ve ctvrtek na posledni pokus a pak, kdyz bude potreba, tak IVF, urcite to ted vyjde. Cejtim to v kostech ![]()
Hrochosaurus : Tak teď se podařilo vystrašit tobě mě:( ale věřím že i mě to vyjde, zatím rosteme tak jak máme a je všechno v pořádku, tak snad jo ![]()
Hrochosaurus : A co jsi vlastně měla za problém, jestli se můžu zeptat? Že to poprvé vyšlo a teď ne, tj takový divný ![]()
Ahojky
já jsem po 3. IUI a čekám na výsledek (MS 14.1.)
Manžel spermio ukázkový a u mě je problém endometrióza, takže pokud se teď nezadaří tak šup na laparku (vypadá to, že přijdu o pravý vejcovod) a následně IVF. Všem moc držím palečky, snad už se konečně dočkáme ![]()
@PetraMerry na trimestrialnim screeningu zjistili omfalokelu plodu, takze jsme museli na preruseni
@PetraMerry rozhodne jsem te vystrasit nechtela. Navic tohle byla, tak blba nahoda, ze se ti rozhodne nestane
Hrochosaurus : a co to vůbec je ta omfalokela nebo vůbec nevim? zní to děssně? ![]()
@PetraMerry je to desny. Znamena to, ze se miminecku nezavinuly vnitrnosti do briska a zustaly mimo telo ve vaku. Ja do te doby vubec nevedela, ze se vnitrnosti vyviji vedle a kolem 10.tydne se zavinou a bohuzel nam se nezavinuly a jatra a strevni klicky zustaly venku. Pro maminku to znamena. Planovany porod a min.4 operace hned po porodu a to stale neni zaruka, ze je vyhrano, protoze tam jsou vetsinou pridruzene dalsi vady. Druha moznost je preruseni, kterou jsme vybrali i my, protoze bychom prvni variantu ani jeden nezvladli
Hrochosaurus: to chápu
tak tj asi lepší. no a to jsi zjistila až ve 4 měsíci? jakto?
@PetraMerry sli jsme pozdeji na prvotrimestrialni screening, protoze jsme chteli znat pohlavi miminka. No a kdyz nam to zjistili, tak vyhodnotili, ze bude pro me prinosnejsi, z lekarskeho hlediska, ze bude lepsi nez velky potrat, vyvolani porodu. Takze jsme cekali az pujde udelat vyvolani.
Hrochosaurus : to je hrozný
tak to sis svoje prožila
no ale neboj, bude líp, i když mě se to říká, co? nj..tak mě vyhodnocení čeká teď 13.1.
To bude dobry. Vsechno bude v poradku. Neznam nikoho, komu by se tohle stalo, proste blba nahoda. Akorat nam to ted vubec nejde ![]()
Hrochosaurus: koukám, že sis taky vyžrala to nej
no ale tak se to už musí povést, ne? jak dlouho se snažíte?