Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lucyfer píše:
@lusinda3011 snažíme se rok a půl, a jak letí čas a věk, nečekali jsme a rychle do CAR. Chodím do Fertimedu (Olomouc, Ostrava, mají dvě pobočky). Neměla jsem právě clostík a ani teď bych si nebrala. Brala jsem ho kdysi a vůbec nepomohl, tak si myslím, že když ovuluji přirozeně, tak ho nepotřebujiCo myslíte?
@Gilmorka to mě moc mrzí, můžu se zeptat kolik vám je? Mé dvě kamarádky mají první prcky z Ivf a druhé dítka už přirozeně, je to fakt šílené
ták to já nevím ja taky právě ovulují normálně tákže první IUI bylo bez léku a tedkom na druhé mi předepsal ten clostík ták uvidím jak to dopadne už aby to bylo
jinak jezdím taky do Olomouce alé do centra IVF CLINIK ták ti přejí at ti to dopadne dobře taky at to výjde na poprvý ![]()
Ahojky holky před chvíli jsem došla s gynekologie, protože se mnou chtěl doktor mluvit a výsledky byly pro mě úplně špatné
![]()
verdikt mám nějakou složku úplně přesunutou naopak a kvůli toho jsem neplodná a nemůžu otěhotnět
doktor mi řekl, že asi pomůže jedině umělé oplodnění a je to hlavně kvůli té špatné krvi
![]()
dohodli jsme se na stimulaci s clostilem (6–9 měsíců) a budu chodit 10–13 den na kontrolní UTZ.
takže jsem s toho špatná. ve čtvrtek ani nevím zda půjdu na hematologii pro výsledky protože dneska jsem spadla taky na hubu a mám strach, že spadnu na hubu i ve čtvrtek ohledně té sraženlivosti ![]()
všem vám holky přeji aby jste co nevidět našli // čárky a všem co // čárky našly tak vám to taky moc přeji ♥
No jestli to nevyjde ted v prirozenem cyklu taký reknu doktorovi ze chci s hormonama…snažíme sme 3 roky a doufam ze ten cervikalni hlen je opravdu jediná prekážka..odbery mám v poradku Jen trochu štátna žľaza na to berú euthyrox..ale treba pruchodnost vejcovodu u me nikdo neskoumal…
@milena to me mrzí a to IVF by teda ale mohlo vyjit kdyz ti to navrhnul ne?
@Baterinka no tak to vůbec nevím zda by mi IVF vyšlo ikdyž mi ho navrhl, já tomu moc nevěřím…
no průchodnost vejcovodů mám za sebou a mám to všechno v pořádku. ale teď tady toto je to fakt divné.
a ještě nechápu jak se to mohlo stát když už máme 2 děti
@slunce.v.duši @Kyslíková holky moc děkuji. Testovat nechci, chci se nechat překvapit. LF mám totiž 14-15 dnů, tak mrcha může dojít kdykoli ![]()
@milena13 to mě moc mrzí
Ale máš dvě děti ne? Tak vejcovody jsou průchodné, nějaký zádrhel tam bude, co půjde snad odstranit ne? chjo, proč je to tak složité, když člověk moc chce.
@lusinda3011 no a ptala jsi se, proč teda stimulace, když folikuly krásně rostou i sliznice? Já určitě další cyklus ještě bez. Moc děkuji, tobě určitě už výjde 2. IUI. A máš všechny výsledky? @Baterinka máš problém s hlenem? To já také, zabijím spermije
Podle postkoitálního testu teda.
@Lucyfer no mi právě doktor řekl, že na to žádné prášky nejsou, že buď se budeme snažit 6-9 měsíců se stimulací anebo to jedině vidí na umělé oplodnění, že IUI ani nepomůže tak nevím mno
![]()
ano vejcovody průchozí mám na laparce jsem byla 10měsíc 2013.no a zajímalo by mě jaký zádrhel tam je. a ano mám 2 klučíky které miluji, ale ještě jsem moc chtěla holčičku, ale bohužel se asi už ani nepovede
![]()
taky by mě zajímalo proč je to tak složité když člověk chce miminko, těm co miminko nechtějí atd tak se povede hned a potom to dopadá jak to dopadá fakt hnus ![]()
@Lucyfer áno podle postkoitalniho testu je moc husty pry jako med
no a ze nejspis tam budou i protilátky to nevím..mela jsem od začatku roku ovulaci vzdycky 9-10 den Jen ted to jako napotvoru je zpozdene..v práci me uz zabijou ![]()
Kazdopadne v útery uz a nejspis ve stredu IUI..uz jsem si vzala v práci volno tak jestli se doktor seknul tak ho zabiju ![]()
@milena13 taký nechápu jakto ze to predtým šlo..je to neco co se dá ziskat? no a tobe se do toho IVF moc nechce tak se mi zdá nebo?
@Baterinka no vůbec nevím co to je
jsou to nějaké 2 složky přehozené a kvůli toho nemůžu prý otěhotnět, ale co to je už si fakt nepamatuji bylo to hodně dlouhé
![]()
no do IVF se mi moc nechce kvůli toho, že mi v gyncentrum doktor řekl, že by mě to stálo 30 tisíc i s prášky a to je strašně moc ![]()
@milena13 no teda to bude nejaká vzacnost
to me mrzí s téma penezma
vim ze ti to rady píše kazdy ale co ja bych dala za 2 kluky
ted kdyz se blíži pro mne poprave nejaké reseni me jaksi propada deprese i kdyz doted jsem byla celkom pozitivni..chjo musím se nejak sebrat ![]()
@Baterinka a jaké řešení tě čeká? a neboj depresi jsem měla taky dost velkou jak jsem šla poprvé na IUI, úplně jsem se klepala jak jsem byla v čekárně co mě čeká
a nakonec jsem to zvládla
![]()
jako 30 tisíc bych měla, ale mám strach, že by se to stejně nepovedlo a 30 tisíc by bylo víš kde.za to můžeme jet třebas s dětmi na nádhernou dovolenou.
neboj jsem moc moc ráda, že mám 2 kloučky, ale ještě bych chtěla jedno. a ty se neboj taky ten uzlíček lásky budeš co nevidět držet v náručí ![]()
@milena13 ty jo, tak to jsem zvědavá co to je za vzácnost. My se snažíme o první, tak do IVF bych šla určitě kdyby se nepovedlo letos, a jak říkáš, je to šílená pálka přes 30tis a to není zaručený výsledek. Kamarádce se to povedlo na 2. IVF a druhé kolegyni ne, vyčerpala všechny tři, dala 100tis a pak se ji podařilo doma přirorzně. Jak říkáš, ti co nechtějí, alkoholičky a jiné vrstvy, mají hned ![]()
@Baterinka jo, to mám to samé právě, tím pádem jsme spermie nepropustily přes ten hlen a zabily než došly, tak právě to IUI tuto překážku přeskočí a mohlo by se to povést, když je problém jen v tom. Prý když nebudu jíst mléčné moc, tak se i ten hlen může zlepšit ![]()
@Lucyfer no jo prave v to doufam ze by se to mohlo timhle vyresit. Ty jo mlecnych vyrobku jim docela hodne. To jsem needela ze to s tim souvisi pritel si ze mne akorat delal srandu ze mam vynechat med
no my se taky snazime o prvni a kdyztak skusim i to ivf jestli to jinak nepujde..ty uz mas prvni iui za sebou?