IUI 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4668
28.4.14 13:35

@Jasmine77 možná mi to uniklo, ale jestli jsi těhotná, tak to jsou spíš příznaky těhotenství než Utrogestanu:-)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
28.4.14 13:58

@Martina1409 jojo, mame dokonce asi stejny termin jako @Kyslíková :D Dneska jsem 6+1 :) dekuju!

@Kyslíková Ja taky videla gest. vacek :D tak me doktor potesil, ze ten pinda doputoval kam mel a neuhnizdil se nekde jinde. Ja jdu na srdicko 5.5.
Me teda ten Utros dava zabrat. Fuj. Ale po vysazeni bych snad pry mela trochu oplasknout. Ta zacpa je asi spojena s tehu, to jo :roll:
Vysetroval me ten samej doktor, co mi delal IUI - ten byl tak prekvapenej, ze jsem otehotnela napoprve, ze nemohl ani mluvit. Bych ho podezirala, ze jsem jeho prvni pripad :D Hned si me k sobe zase objednal na dalsi ultrazvuk :) ted uz si me asi bude hlidat sam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
28.4.14 14:18

@Jasmine77 to je super, že jsi otěhotněla hned napoprvé. Já furt čekám. Někdy mi to utíká rychle, ale někdy se to vleče. Jsem 9DPO. Začínají mě bolet prsa, ale to mívám také před MS, takže to mě nijak netankuje:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
28.4.14 14:24

@Martina1409 Budu drzet palce!! Ja testovala myslim 12ty den poprve a videla strasne slaboulinkou carecku, skoro neviditelnou, ktera postupne silila. Jedinej test - Clearblue- ten mi ukazal najisto, ze tam neco je (+ positvni, 1-2). Ale druha carka mi zesilovala straaaaasne pomalicku, az mi to lezlo na nervy.
Tak treba zkus uz ve ctvrtek :D jestli to nevydrzis do soboty.
Kdy mas vlastne testovat? Nektera centra doporucuji testovat az za 3 tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
28.4.14 14:47

@Jasmine77 já mám testovat za 14 dní od IUI, takže v sobotu 3.5. Já se právě bojím dřív:-D Já už nadělala testů, že už raději dřív netestuju. Kdybych nemusela testovat kvůli tomu Utrogestanu, tak snad ten test ani nekupuju. A testovala bych asi až se zpožděnou MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
2.5.14 17:40

Ahoj,
ráda bych znala Váš názor. Chodíme s přítelem do CAR. O miminko se snažíme 2 roky, zatím jsem absolvovala jedinou stimulaci Clostilbegytem, a v druhém cyklu bez stimulace časovaný styk s pregnylem (pregnyl nezafungoval a měla jsem cystu, která pak sama praskla). Přítel má velice dobrý spg, já endometriozu (za sebou 2 pararoskopie cysta na vaječnících). Krevní testy dobré, ale FSH mírně zvýšené (11). Nyní 3/4 roku od poslední laparoskopie mám opět endom. cysty (dvě cca 3 cm). Nejprve nám doktor sdělil, že není kam spěchat a při poslední kontrole už doporučil IVF. S lékařem jsme se domluvili na IUI se stimulací Gonal (krátký protkol), ale vůbec nevím jestli je to dobrý postup. Bojím se, že zaplatím hodně peněz za IUI, které má malou šanci na úspěch, bojím se také, že pregnyl opět nezabere. Jinak je mi 29:) ráda bych znala Váš názor jak byste postupovaly vy? Clostibegyt mi lékař moc nedoporučuje - s tím souhlasím. Jinak ovulaci mám pravidelně (alespoň podle BT).

Má cenu jít do IUI (platila bych 6500 Gonal + 2500 IUI) - CAR nemá smlouvu s mou pojišťovnou. Nebo si peníze šetřit na IVF, ze kterého mám upřímně strach a špatně se s tím smiřuju :) holčiny, cítím se bídně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
3.5.14 08:47

@Ammalie a nechtela bys zkusit pohledat CAR, kde maji smlouvu s tvou poj.? Mela bys iui zdarma a treba by ti doporucili jiny postup. Ja bych v prvni rade zkusila jiny car a pockala na jejkch nazor. Jinou radu ti asi nedam, je mi lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
3.5.14 08:48

Ja dnes rano testovala Clear Bluem a je tam - :-( takze jedem znova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
3.5.14 09:33

@Martina1409 Nevěš hlavu, Marti, vydaří se jiné IUI. Tato metoda je o trpělivosti:) jsme objednaní ještě do Gennetu do Prahy přímo k primářce Brandejské, ale bohužel je termín první konzultace až na červenec :(
objednala jsem se právě tam, že by nám mohli IUI udělat přes pojišťovnu. Jenže mám teďka špatné výsledky ultrazvukem a bojím se, aby třeba za ty 3 měsíce nebylo už pozdě. Hrozí mi 3.lps, kde mi s největší pravdpodobností vezmou vaječník :(
Každopoádně děkuji, hlavně jsem se asi potřebovala vypovídat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
3.5.14 12:46

@Ammalie Nepřemýšlela si o tom změnit CAR? Na nějaký, který má smlouvu s tvou pojišťovnou? 8o Protože to budou slušný pálky ještě…muj CAR má smlouvu s pojišťovnou a na to, že mi tam dělali jen průchodnost vejcovodů a 3 inseminace, tak v tom zahučelo taky dost peněz. Pokud ti clostil nezabral, je dobrý, že doktor chce zvolit stimulaci gonadotropiny, měla jsem to také tak. Nejdřív puregon, ale ten zdražili o 5 tisíc od nového roku, tak jsem si pak píchala merional a na potřetí se povedlo. Být tebou tak zkusím ještě další IUI, když máte dobrý spermiogram, šance tam je veliká a není to takový zásah jako IVF. Když si pícháš injekce, přijde ti to skoro stejné, ale těhotenství po IVF je o dost rizikovější..tak proč zahazovat tu šanci IUI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
3.5.14 14:08

@Kyslíková ano, jsme objednaní do Gennetu v Praze, ale bohužel až na červenec. Vzhledem k momentálního zdravotnímu stavu se obávám, že je to hodně dlouhá doba :( už mám zpátky cysty a né zrovna dobré výsledky z UTZ :(

určitě jsem chtěla nejdříve zkusit méně náročné metody, IVF považuji sama za obrovský zásah a chtěla jsem IVF jako opravdou nozovku. Jenže situace se změnila a teďka mám strach, aby se nález na vaječnících ještě víc nezhoršil a nesebrali mi vaječníky při laparoskopii. TO raději zkousnu IVF teďka v původním CAR a když by nevyšlo, tak můžeme zkusit IUI přes Gennet, kde už to budu mít přes pojišťovnu. Je to složité :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
3.5.14 14:10

Zkusim se ještě v mém CAR domluvit na jiných hormonech, za které by nebyli tak velké doplatky jako za Gonal - injekce mi nevadí :) holky děkuji Vám za odpovědi a povzbuzení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
3.5.14 15:05

@Ammalie Když jsem měla Merional jako samoplátce (jen pár ampulí, zbytek už bylo vyřízený na pojišťovnu) tak 75IU stálo něco přes 300,–. Jsi v situaci, kdy je to IVF asi lepší zkusit hned no..Jak to, že tě v Gennetu vezmou až v červenci?! Zkusila bych tedy jiný car. Na IUI nikde nic nezkazí. Nebo jen v Genetu mají smlouvu s tvou pojišťovnou? Já chodím do Gestu a vzali mě hned za 14 dní po telefonátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
3.5.14 15:09

@Jasmine77 To je bezva, že to máme stejně!!! No na tu tvojí kontrolu (o den dřív! než já) jsem fakt zvědavá. Protože já mám z toho opravdu hrozný strach. Ještě na začátku minulého týdne mi bylo po večerech zle a teď jak když utne..prostě se tak 4 dny cítím netěhotně. V období, kdy má nejvíc stoupat HCG - tak mně je dobře. Neni mi vůůůbec nic! Jak se cítíš ty? Uklidni mě!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
3.5.14 20:02

@Kyslikova ahoj!! Me je taky fajn, zadny priznaky, nevolnosti…jen strasna unava. Rikam mamince: ja nemam priznaky, to je divny…a ona: to je prece dobre, bud rada ze nezvracis jako ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí