Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Konzultaci si domluvte… je zadarmo…
Jinak my jsme s sebou měli spermiogram a v případě problému u tebe by to chtělo zprávu od gynekologa… já problémy neměla, takže jsme měli jen ten spermio…
A jak říkám… i ten se dá pěkně vylepšit doplňky… neznala bych se hned do IVF…
Udělají ti všechna důležitá vyšetření, pošlou na genetiku a udělají kontrolní spermio…
Jinak IUI není draha… u nás jsem platila 2,5K ![]()
Jinak holky, já byla včera na té hysteroskopii… nakonec ve mne zůstaly kusy až o velikosti 2,5 Cm 🙄
Ale kyretu použit nemuseli, tak snad budu brzy v poho… ale sestinedeli mám i tak nařízené 🙄
Za 2 týdny jdu na kontrolní ultrazvuk, tak snad už to bude konečně dobré a budu se moct začít opět naplno snažit 🫣 😞
Jinak gynekolog z nemocnice mi zase říkal, ze se můžeme snažit klidně hned i po revizi… tak se v tom potom čert vyznej
![]()
Já bych právě raději šla (když už) na IUI. Ale bylo by potřeba více těch spermií.
Jeste se zeptám. Kdyby jsme nějakým způsobem to vyhnali na 15milionu a více tak už by byla slušná šance na přirozenou cestu? Nebo i treba tech 15 u normy je stále lepší IUI?
Jsem Vám přece psala, že pak je šance i přirozeně, ale je teda potřeba pro to něco udělat a brát ty doplňky stravy alespoň 3 měsíce.. teď je ještě brzo na to, to nějak víc hrotit..
@Wawulka ja ve ctvrtek na revizi, taky pres 2 cm..doufam, ze se to podarilo komplet vycistit a muzu tuhle kapitolu uzavrit. Jsem prijela z nemocnice a 2 hodiny brecela jak zjednana. Vlastne jsem ani nevedela proc, ale vubec to neslo zastavit. Druhy den uz celkem ok, asi jsem to ze sebe jen potrebovala dostat..ale na psychiku je tohle jeste vetsi masakr nez to, ze jsem nemohla otehotnet.
Ahoj, jsem 10 dni po IUI, to je asi moc brzo na test, ze? A kdyz me dnes zacali bolet prsa, tak asi stejne prijde menstruace a nic.. nebo mate opacnou zkusenost?
@Wawulka @Veronique31 holky, jsem rada ze to mate za sebou ♥️ ten pocit kdyz clovek zavre ty dvere a muze zacit znovu je docela osvobozujici.
Jinak mne doktorka doporucila sestinedeli i po samovolnym, ale nejak jsme to nevydrzeli 😐 😁 nicmene prvni sex dost bolel, tak jsme to mozna uspechali. Ted uz je to ale dobry 😁 😅
@Veronique31 píše: Více
Měla jsem to úplně stejně ☹️ 🫣
Mne začaly téct slzy už na dospavacim pokoji v nemocnici, pak po cestě v aute a pak i doma 😞 🫣
Ale dneska už je to o hodně lepší… jak říkáš… chtělo to ze sebe dostat… a je to hodně náročný… taky jsem vzpomínala na to, jaké bylo zklamání z toho, když jsem vždy dostala menstruaci… oproti tomuhle stavu to bylo zlatý… byla jsem v pořádku a mohla jsem se aspoň snažit 😏
Snad budeme obě brzy v pořádku a všechno bude tak, jak má ❤️
Hodně sil Veru ❤️ ❤️ ❤️
A @Mojzi díky moc za podporu ❤️
Už bych to skutečně rada měla vše za sebou a zavřela ty pitomy dveře ☹️
Jinak taky vím, ze sestinedeli nedám 😅
Tak mi bylo to kratky krvaceni divny a udela jsem si dneska test. Myslim ze jsem tak 12-13 DPO, kdyz to drzim v ruce vidim mini ducha, ale na fotkach zase nic moc nevidim ![]()
Udelam zase zitra nebo pozitri, rikam si ze je to mozna spis nejaky zbytek hormonu.
@Šáárinečka ahoj, ja taky nic
to byl posledni pokus, az dojde menzes tak uz zacneme s ivf
@kopre_tina535
To mě moc mrzí ![]()
Drž se ![]()
jak to vůbec chodí to IVF?
Udělají ti to hned? Nebo ten proces trvá?
strašně se bojím těch hormonu ![]()
Jen ať vím ![]()
Ahojky holcicky. IVF se nebojte ❤️ 9.1. Jsem byla na KO k IVF, 10.1. Jsem dostala MS 11.1. Si jela pro leky po dobu 7 dni jsem pichala dve injekce, nic mi nebylo, vysvetlila mi to sestricka. Rika se po Opu nasadit bílkoviny 2,5 G na kg vahy, trochu jsem je nasadila uz u pichani a hlidala si celou dobu napoje vypit denne 3l. 20.1 odber a 25.1. Byl transfer. Nyni mam pozitivni testy. Den pred transferem jsem zacala jist ananas i s duzinou a dva dny grepy, rika se pro lepsi uchycení. A jako takovy naky pověry jou hranolky z mekace po transferu, taky probehly. Bylo to nase 1IVF a ET tj zavedení čerstvého embrya. Ale modlim se za UZ se srdickem tak uvidime. Jeste mame naky miminka zmrazeny. Takze je moznost u nas priste jen transfer. Ale modlim se ze priste pujdem az pro sourozence. Na cokoliv se ptejte, rada odpovim.
@Šáárinečka ten proces trva uplne stejne jako behem normalniho cyklu - od druhyho dne co dostanes menzes pichas injekce (ja mam teda jen jednu denne, a pak asi po 8 dnech zacnou dve denne) - to je aby zabranili ovulaci, tim se ti nevytvori jen jeden dominantni folik ale dozravaji vsechny najednou 😃 to si pichas do ovulace, pak to sklidi, hned oplodni, 5 dni pestuji a pak ti zavedou zpet.. takze testujes ve stejnou dobu jako pri prirozenym cyklu.. takze ty hormony si pichas fakt chvilinku jenom..
Vy jeste budete zkouset IUI?
@Hvezdicka727 dneska jsem 27. den, a normalne bych uz vyhlizela MS, takze jsem si vcera prave rikala jaka je to parada, ze to klape 😁 🙄