Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@LuciTau já tě kamenovat opravdu nebudu. Ono asi hodně záleží na postižení v jakém rozsahu a následcích. Kdyby to bylo něco lehkého, tak bych to nedokázala ukončit. A v té druhé variantě bych asi neměla na vybranou
Ale nic takového si samozřejmě nepřipouštím. Narodí se nám krásné zdravé miminko ![]()
Holky dobré ráno, teď jsem zase četla diskuzi našeho CAR a holky, co měli jejich partneři dobrý spermiogram si nechali půl na půl a stejně se ty přirozeně neoplodnily a ty s ICSI ano…tak si vyber. Je to prostě jistota, já do ní šla taky a jak píše PavlaPir, šli jsme do toho i s jistým rizikem, ale to je vždy a i u přirozeného početí. Všechno má svoje pro a proti.
Všem přeji úspěšné utz a pozitivní testy s // ![]()
@snažilka1210 píše:
Holky dobré ráno, teď jsem zase četla diskuzi našeho CAR a holky, co měli jejich partneři dobrý spermiogram si nechali půl na půl a stejně se ty přirozeně neoplodnily a ty s ICSI ano…tak si vyber. Je to prostě jistota, já do ní šla taky a jak píše PavlaPir, šli jsme do toho i s jistým rizikem, ale to je vždy a i u přirozeného početí. Všechno má svoje pro a proti.
Všem přeji úspěšné utz a pozitivní testy s //
plně s tebou souhlasím, ale nahlodala jsi mě teda. Hned jsem zaúkolovala ségru ať mi o tom zjistí co a jak a jestli bych se na to teď neměla vyprdnout. No uvidíme ![]()
@popina embryoložka Ti řekne co a jak, pokud máte dobrý spg a budete mít dobrou úrodu, což vypadá že jo tak bych do toho taky nešla.
@snažilka1210 tak dík. AKorát že spg máme dobrý skorem pokaždé
uvidíme příští týden ![]()
@snažilka1210 píše:
Všem přeji úspěšné utz a pozitivní testy s //
to ale je potom divné, co berou jako dobrý SPG.. my máme 40% pohyblivost a chytli se nám přirozeně krom dvou všechny ![]()
@popina píše:
plně s tebou souhlasím, ale nahlodala jsi mě teda. Hned jsem zaúkolovala ségru ať mi o tom zjistí co a jak a jestli bych se na to teď neměla vyprdnout. No uvidíme
oni ti to doporučí nebo nedoporučí, mě řekli že áme OK SPG že nemusíme utrácet a taky že ne
já bych to zkusila přirozeně bez ICSI ![]()
@LuciTau píše:
oni ti to doporučí nebo nedoporučí, mě řekli že áme OK SPG že nemusíme utrácet a taky že nejá bych to zkusila přirozeně bez ICSI
uvidíme co mi dneska řekne ségra. ![]()
@LuciTau aha, tak my jsme mívali 32mil a pohyblivost 55-61% a říkali nám, že spg je horší…tak si vyber ![]()
@snažilka1210 my jsme mívali 62 mil a 50% pohyblivost, ale ted jsme u obou IVF měli 40% a 35 mil před spracováním a po zpracování 20 mil
a měli jsme výborný a manžel je prý kanec a chytli se nám, takže je to asi opravdu dobrý SPG
@popina píše:
uvidíme co mi dneska řekne ségra.
a segra je nějaká sestra či co? ![]()
@PavlaPir pokud by se mi narodilo postižené tak se stím zžiju, ale pokud by mi to ukázal screening, tak si to nenechám, klidně mě ukamenujte, ale opravdu ne