Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@snažilka1210 píše:
@popina uvidíš jakou budeš mít úrodu a pokud budeš mít dobrou, tak doporučuji půl na půl. Půl nechat přirozeně a půl dát ICSI. V těch papírech o ICSI co podepišuješ…je napsáno, že když se použije metoda ICSI a narodí se kluk…je z největší pravděpodobností skoro jasné, že bude mít také problémy s plodností a početím. To mě dost odrazovalo, ale nám nic jiného nezbyloTak uvidíte, však ona embryoložka Vám poradí, ale samozřejmě ICSI je příplatek u nás ve státní car 6000,–Kč takže oni to doporučují všem, je to pro ně bysnyz
v gennetu stojí jedno vajíčko 7000,– ICSI, to bych blila, a též to tam máme napsané a néjen u kluka ale u obou
tak jsme si to nedali ![]()
@PavlaPir píše:
@snažilka1210 tak to se na to opravdu zeptám, to by se na to pak dalo ukecat to pgn (nebo jak to je) a dát si holčičku.
to je podle mě největší blbost a hlavně oni to nedělají rádi, že ti dají to co chceš, v přirozeném si to taky nevybíráš ![]()
@LuciTau píše:
v gennetu stojí jedno vajíčko 7000,– ICSI, to bych blila, a též to tam máme napsané s tou neplodnostía haklvně oni doporučí z čeho mají více peněz..tak jsme si to nedali
Mě nedoporučovali dát dvě embrya, prý abych nepřišla o pokus, jasný, ale že mi řekli že to jedno mrazit nebudou že ho vyhodí, to už jim divný nepřišlo.. chtěli prachy za další pokus to je jasný
a já jim je sebrala ![]()
@LuciTau vím, že to nedělají rádi. Dělá se to jen v určitých případech. My částečně do jednoho případu spadáme. Takže by to možná i šlo. Já jsem teda podepisovala papíry a nic tam o té neplodnosti nebylo
Jinak 7000 za jedno vajíčko je fakt moc, to si mě moc nepotěšila. My jdeme do gennetu a nemáme jinou šanci než ICSI ![]()
@PavlaPir v gennetu je jedno vajíčko 7000,– takže jsme ráda za krásný SPG ![]()
@LuciTau to my máme špatný spg
Tak to pak ani nevím, jestli nechat všechny, nebo jen některé
Ve fn jsme platili 6000 za 4
@LuciTau tak u metody ICSI se hlavně řeší i vrozené vady u takto počatých dětí…ale člověk na to nesmí myslet…my také máme ICSI, ale u nás ve FN se platí 6000,– za prvních 6 oocytů…takže jsme si nechali myslím 5 oplodnit ICSI a 2 přirozeně a přirozeně se nechytlo nic ![]()
Holky podle me na to koukate moc černě. Nemocne může být i dítě normálně počaté. Hledala jsem to na netu a můžou být u takto splozenych děti psychické problémy atd. Kdybyste ale věděli jaké problémy můžou být u normálně splozenych děti…tohle bych asi neresila. Nějak to prostě dopadne.
@popina píše:
Holky podle me na to koukate moc černě. Nemocne může být i dítě normálně počaté. Hledala jsem to na netu a můžou být u takto splozenych děti psychické problémy atd. Kdybyste ale věděli jaké problémy můžou být u normálně splozenych děti…tohle bych asi neresila. Nějak to prostě dopadne.
nač platit u nás ICSI když se nám oplodnilo z 11 devět miláčku ![]()
@LuciTau takhle jsem to nemyslela. Jen že prostě vady či jiné problémy můžeš mít i bez icsi. To je jedno. Každopádně ať se to podaří s nebo bez icsi
No už jsme bohužel nohama na zemi po minulém nezdaru, ale děkuju, tobě přeji též úspěchy ![]()
@LuciTau tak uvidím co nám řeknou, každopádně to jinak u nás nejde, takže zaplatit si to budeme muset
@popina já se o ty vrozené vady raději nezajímám. Je pravda, že z ivf znám děti a jsou v pohodě a znám z normálního početí a postižené
Tak nějak to člověk opravdu neovlivní a když po tom miminku touží, tak ho bude milovat tak i tak.
my neměli ICSI a oplodnilo se nám jich z jedenácti devět, prý to může vajíčko poškodit