Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Zuzaja píše:
A teď dotaz, šly byste po 2 dny po IUI cvičit? Je to spíš protahovací, ale cca 20 min se maká.
Jasně
.
Ahoj všem,
chci se zeptat. Měla bych jít na 1. IUI, ale nějak jsem to úplně nepochopila. Dr. říkala, že mám přijít už 10.dc (obecně mívám ovulaci 12. den a 13. se zvýší teplota), aby už nebylo pozdě na píchnutí pregnylu. Tak bych se chtěla zeptat. 10.DC přijdu, uvidí folikul a když se jí to bude zdát, že bude brzy ovulovat, píchne mi injekci ještě ten 10.dc a já přijdu na IUI kdy? Druhý den ráno? Což by bylo 11.dc… normálně ovuluji o den později. Nevadí to? Nemůže se po té injekci pak rozhodit cyklus a ovulace pak přicházet dříve i v dalších cyklech? Poslední otázka, dělají cary IUI a IVF i o víkendu, můj nemá o víkendu ordinační hodiny, takže to mám chápat, že když mi to vyjde na víkend, mám tedy smůlu…?! Díky.
Většina těchto institucí pracuje samozřejmě i o víkendu, já byla na IUI 3× neúspěšně, povedlo se až IVF. 10DC se chodí pro to, aby se ovulace neprošvihla. Po píchnutí pregnylu dochází k ovulaci obvykle po 36hodinách. To že bude ovulace o den dřív díky pregnylu, Ti rozhodně další cykly nenaruší
Děkuji. A ještě otázka, po pregnylu, pokud ten cyklus neskončí těhotenstvím, cyklus přijde normálně, nebo dříve či později?
A ještě poslední… když přijdu 10. dc ráno, ten den mi píchne pregnyl (protože folikul už bude dostatečně velký..).. a je tam 36 hodin.. a já přijdu druhý den v té samé době, tak to bude min. 24 hodin, tak stejně píchnou injekci cca 12 hodin před skutečnou ovulací, což nevadí, že je to tak dlouhá doba? Já žila v domnění, že tam jde člověk co nejvíc k tomu okamžiku.. když je to tedy načasovaný přesně na 36 hodin..? Možná blbá otázka, ale tak zajímá mě to..
@Anonymní
Ahoj ![]()
Pokud nebudeš těhotná, tak ms by měla přijít normálně jak jsi zvyklá.
Po pregnylu ovulace chodí do 36 hodin, takže to máš načasované dobře. Dělá se to tak, aby měli spermouši dostatečný čas se dostat do vejcovou k vajíčku a případně tam na něj počkat.
Ahoj, prosím, když se dělá IUI, tak se dělá nějak pod UTZ a nebo to tam jen doktor šoupne? Jde mi o to, jestli vidí, kam to dává a jestli vidí, zda folikl/y opravdu praskly..?
Někdy jsem měla kontrolu UTZ, někdy ne. Spermie by měly nějakou dobu vydržet. Pokud to chceš vědět jistě, tak doktora o UTZ požádej. Ty jsi klient.
Dobrý den měla jsem dva folíky před prasknutim 22mm, byl mi píchnut Pregnyl a provedeno IUI
chci se zeptat, kdo z vás měl také dva a vyšla z toho dvojčátka? někdo psal že měli 3,to bych s euž opravdu bála.
ještě jeden dotaz, prosim kolikáté IUI vám vyšlo?-kolik jste měly foliku?
děkuji za odpovědi
Já měla při prvním a druhém IUI 1 folikul. při třetím 2 a ani jedo nevyšlo. Museli jsme nakonec podsoupit IVF, dvě embrya a je z toho teď už tříletá cácorka
Ahoj holky, mám prosím dotaz. Kdy vám dělali IUI? A teď nemyslím, kolikátý den cyklu, jelikož to je u každé jiné, ale zajímá mě to v souvislosti s ovulací - a to který den ovulace - jestli před, při, nebo těsně po.. Ptám se proto, že ovulaci mám mít v neděli a zítra jdu na folikulometrii s tím, že se naplánuje IUI. Není na IUI v pátek příliš brzy, když ovu má být v neděli? No a naopak v pondělí moc pozdě? Díky moc za rady zkušených ![]()
@Samantha9 jj ja to take mívala iui v páteka ovu v neděly, ty spermie vydrži několik dnu.tak raději at tam jsou dřiv než později
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď