Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kolie.66 ahojky no zatím stále nic, iui nevyšlo ani na potřetí teď už jsem dostala injekce na stimulaci, už víme i částku kterou zaplatíme a teď jen aby dorazila ms. Kterou mám opozdenou, kvůli antikoncepci, kterou jsem dostala, kvůli cyste kterou jsem měla. Tak mi predepsali Logest na měsíc pak jsem ho dobrala a zatím jsem ms nedostala, už mám i injekci na vyvolávání ms a stále nic… a co ty??
@TerkaLuň Tak to mě teda moc mrzí 😥 já právě myslela, že už půjdete na to IVF… Ale tak nic si z toho nedělej, u toho IVF už jsou daleko vyšší šance… A tak cysta sama zanikla?
No u nás taky IUI nic ☹️️ byli jsme teda jen na jednom a to nevyšlo… Pak mi už odmítali dozrávát vajíčka, tělo si zvyklo na Clostilbegyt 🤨 přes vánoce jsme šli na genetiku, pak tři měsíce čekali na výsledky a teď teda IVF… Tak se modlím aby teď už to dopadlo 🙂 je to hrozny na psychiku viď
@Kolie.66 cysta prave zanikla díky te antikoncepci. Ale zase mi nedorazila menstruace. My čekali na všechny výsledky z genetiky pomalu půl roku. Přítel je trombofilik a já mám taky nějakou fázi mutace trombofilnich buněk tak pokud se povede ivf tak to vypadá ze si budu pichat cele tehotenstvi heparin abych náhodou nepotratila. A kdy Začínáte s ivf??
@TerkaLuň to je zvýšená srážlivost krve? Jé to je na prd, ale na oplodnění jako takové to snad nemá vliv? 😱 Tam asi spíš jde už o to těhotenství jako takové že 🤔 ale hlavně, že to je řešitelné ![]()
No my už teď vlastně jedeme 1 IVF cykl. Vlastně od nějakého 2 dne jsem si začala píchat 150 Bemfoli do břicha, pak to zvýšila na 200 a přidala mi pak ještě jednu injekci na večer, ale to teď nevím název. Tak jsem zvědavá jak to všechno dopadne. 🙂
@Kolie.66 ahoj tak jak ti dopadlo první ivf.?? Já jsem teď po odběru vajcek 11zralych. V pondělí si mám volat kolik se jich oplodnilo. Jen po odběru jsem druhy den a není mi teda nic moc. Bolí mne podbrisek.
@TerkaLuň Ahojky no tak to bych řekla, že je moc pěkný
no já měla jsem k odběru asi 13 folikulu, z toho bylo 12 zralých vajíček a z toho 11 se jich oplodnilo a pak vybrala paní embryolozka 7 nejkvalitnějších blastocyst z nichž jedno mi vložili při transferu a 6 jsme si jich nechali po dvojicích zamrazit 🙂 ![]()
Jinak po odběru mi teda bylo taky strašně, kamarádka říkala, že jí pak nebylo nic, mě hrozně bolel podbřiškek a cítila jsem tlak ve vaječnících a po narkoze i žaludek… Takže v součtu jsem pak sotva chodila🤔 😕
No ale do transferu se to celkem srovnalo a pak do týdne už to bylo úplně dobrý ![]()
@Kolie.66 a testik už sis dělala?? Nás to čeká asi za měsíc. Embrya pokud nějaké budou pošlou na genetiku a pak budeme čekat na vysledky
@TerkaLuň no pak jsou to nervy čekat jestli se embryjko chytí… Člověk se na to snaží nemyslet, ale stejně jsem to nevydržela a test si udělala dva dny před tím než jsem šla CARu na krev 😄 no a to bylo vlastně minulý týden v CARu mi pak potvrdili pozitivní test
a za týden jdu na první kontrolní UTZ
Teď se teda zase vystřídal strach aby byl mimisek zdravý, abych ho udržela a abychom o něj nepřišli když už jsme za ním ušli tak dlouhou cestu.
Tak ti držím moc palečky aby vám to vyšlo také hned napoprvé ![]()
@TerkaLuň to jsem četla v jiné diskuzi teď, paní teda sama odložila ET a šla až za měsíc na KET, protože jí po odběru nebylo dobře a vyplatilo se jí to psala ![]()
@Kolie.66 mooooc gratuliju
jsem hrozne rada. Držím palečky a dej určitě vědět jak se vám vede ![]()
@TerkaLuň moc děkuji
mě vždycky nabije energii když se dozvím, že to někomu vyšlo, že pak je vidět, že to prostě jde… Že ti lékaři vědí už jak na to ![]()
a copak, že napoprvé půjdou embryjka hned genetiku, já myslela, že se to dělá až na podruhé? To kvůli té srážlivosti?
@Kolie.66 jj kvůli tomu a taky kvůli veku (37) a hlavně to chtěl můj přítel. Chce mít jistotu ze mimoděk bude zdravý
@Kolie.66 mimisek ne mimoděk… jako musím říct ze jsem dneska zase musela sáhnout po algifenu… druhy den nic moc a kapky to zachraňují.
@TerkaLuň jj rozumím… ono při tom všem ten měsíc navíc už nehraje roli
a alespoň ti bude lépe než teď po těch odběrech
@Kolie.66 ještě než půjdu na oplodnění tak jedeme před tím na dovolenou… tak snad to tím alespoň podporime
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.