Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
tak holky v noci jsem vůbec nespala, pořád se mi zdálo o ovulaci
takže mi přijde, že jsem ji v noci měla, protože takové tlaky v břiše jsem teda nezažila.. míváte to taky po píchnití pregnylu? jsem blázen.. ![]()
Ahoj všimla jsem si že chodíš do jihlavského sanusu,tobě dal dr. utrogestan,a od kdy? mě totiž Kučera tvrdí že se nedává..
no, napsal mi ho od 21.5. s tím, že 16.5. - zítra jdeme na 1. IUI, 21.5. mám zároveň 21. den cyklu.
Ahoj Veverko, já taky chodím do Jihlavy k Dr. Kučerovi. On nedává Utrogestan, když máš IUI v přirozeném cyklu bez stimulace. Já jsem to tak měla 2krát bez utroše a teď potřetí jsem píchala ke stimulaci Menopur a to jsem Utrogestan dostala.
Lehr, s tou ovulací ti neporadím, protože já ji na sobě nepoznám - já to poznám jen podle BT, že když je zvýšená, tak ovulka proběhla.
no já to musím prostě nějak zvládnout bez těch hysterických stavů..
ještě teda musím zjistit, jestli ten utroš mám zavádět nebo polykat, Klári, Rhapsy - jak vám to řekl? a jak je tobě Kláriko? volala jsi do sanusu, jak dál s cystou?
no já to mám ted taky v přirozeném cyklu ,ale uplnou náhodou,šla jsem k němu na konzultaci a on na utz zjistil že jsem před ovulací a ještě folík neprasknul tak chtěl vypisovat žádanku na IUI na stimulaci menopurem,tak jsem mu řekla at mi píchne pregnyl a že zítra dojdem na inseminaci, no sám se k tomu neměl..,tak prej no proč ne
,nechápu proč v přirozeném cyklu se utrogestan nedává,vždyt ten je na podporu progesteronu při případném otěhotnění at je s hormonama či bez.. ![]()
jinak vás všechny zdravím a omlouvám se že jsem vám sem takhle vpadla
, rada bych se k vám přidala, mám za sebou 1IVF kdy jsem musela v 10tt na revizi, ted se poprvé snažíme IUI oba jsme v pořádku a vše funguje,ale za 7let našeho snažení se nám to přirozeně nepodařilo
@Lehrerin píše:
tak holky v noci jsem vůbec nespala, pořád se mi zdálo o ovulacitakže mi přijde, že jsem ji v noci měla, protože takové tlaky v břiše jsem teda nezažila.. míváte to taky po píchnití pregnylu? jsem blázen..
dneska odpol mám píchlej pregnyl a ted se tu svíjím bolestí,já mám teda ovulaci bolestivou normálně ,ale s pregnylem je to teda ouvej
ahoj veverko,tak aby se to už zadařilo-mi čekáme už 6let, někdy si říkám jak to uteklo… ![]()
lehr- já utroš budu zavádět od zítřka…mám vše v přirozeném cyklu a byl pouze pregnyl žádné iui jen domácí snažení a utroš zavádím pokaždé, já chodím ale k Fikerovi - říkal, že to pěkně podpoří případné těhu a funkci žlutého tělíska.tak asi tak…
jinak jsem dnes uplně grogy - asi zalehnu po 8a né li dřív
![]()
lehr - zítra hodně štěstí a hlavně se nestresuj, víš že o je nejlepší antikoncepce… pěkně uvolnit a v klidu a na nic se nepoutej… ![]()
Veverko z toho našeho prvního IUI - pokud se nepovede mám jedno poučení, že Dr. Kučera občas bude asi potřebovat pošoupnout
takže ti rozumím.. Rhapsy musím se fakt zklidnit, připadám si před tím zítřkem jak motorová myš.. a musím se teda zeptat na ten utroš, jak s ním naložit
a ta tvoje únava se mi moc líbí, ale raději mlčím
a uvidíme tak za 14 dní
Díky za podporu!
Lehr, budu na tebe zítra myslet
. Já jsem z toho prvního taky byla taková nervozní a nesvá, brzo to už budeš mít za sebou… A utroš mi říkal polykat 3krát denně a je to v pohodě.
Ale cystu pořád cítím, zatím jsem nevolala. ![]()
jo a ten utroš zavádím protože pouze po 1 tablete požití jsem byla uplně k nepoužití - migrény které mívám jsou procházkou v růžové zahradě…to byl záhul, že více vrchem ne
![]()
ale asi každý reaguje jinak..uvidíš až požiješ, to ani dr.předem neví jak ti po něm bude.
Já mám na tohle docela štěstí, všechno většinou snáším dobře (zatím - musím to zaklepat). Rhapsy, to bude u tebe dlouhé čekání, když byla ovulka tak brzy… Ale ty to teď bereš nějak sportovně, ne jak my. ![]()