Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
no snad to vyjde už jsem natěšená ale na tu léčbu nse moooc netěším… píchat si ty injekce každý den budu si to píchat perem…tak jsem zvědavá.. ale těšíme se s přítelem…možná že ho to i trkne a požádá mě o ruku
![]()
Veverko, já mám ten utroš taky dobrat, samozřejmě pokud přijde ms (jako že u mě přijde
), tak vysadit. Dnes jsem volala do Sanusu kvůli cystě a sestřička mi řekla, že mám volat zítra po obědě a promluvit o tom přímo s doktorem. A nebyla moc nadšená z toho, že jsem si nechala udělat ultrazvuk někde jinde.
Ale to bych byla asi docela blbá, kdybych si to nenechala udělat, když mám ultrazvuk přímo v práci.
Lehr a Veverko, jaké jsou po IUI pocity?
Sandro, tak to jsi vzala hopem, ale aspoň se bude něco dít a určitě to dopadne //
. Jestli u nás napočtvrté IUI nedopadne, tak asi po prázdninách taky půjdu do IVF. Docela mě ty neúspěchy dávají psychicky zabrat. ![]()
Klári, já jsem tři hodiny spala, mám pocit, že konečně trochu povolil ten tlak v podbříšku a jinak tak nějak normálně.. Sandři, tak to by bylo bezva, kdyby se přítel vyjádřil, viď?? Klári, dokud nepřijde, tak ms nepřivolávej, néééé
![]()
holky já utroš budu zavádět ted večer poprvé…a do té doby kdy očekávám ms.beru utroš do té doby dokud nevyprchá pregnyl určo 14dní mě se ms teda vzdy pihlásí formou špinění…takže to poznám že je vše v háji…
Jasně Daajiku, ahoj.
Jak tady otěhotněly některé holky, tak už sem moc nechodí, některé zase přešly na IVF, takže jsme rádi za kazdou novou dušičku.
Tak ty teď čekáš na výsledek…jak se cítíš, nějaké změny? Jak koukám na tvůj podpis, tak s Euthyroxem jsme na tom stejně.
Holky, s tím utrošem fakt nevím - některé psaly, že jim ms oddálil a jiné zase, že ms stejně dostaly i přes utroš… ![]()
Ahojda Klariku
dekuju za mile privitani ![]()
Jojo, pristi utery jdu na krev, tak uvidime, jak to prvni IUI…Nechci se na to moc upinat, abych rekla pravdu, moc s tim nepocitame, ze by to vyslo.
Jojo, tak Euthyrox beru uz pres 10 let, v centru mi zvysili davku, maji tam nizsi toleranci pro TSH hormon…
A jinak ja beru lutinus, je to neco jak utros, zavadim ho 3× denne, takze je to pak super, nejen ty budiky i o vikendu, ale vse kolem, vsak to znate.Co chodim do centra, tak jsem ho mela vzdy zacit brat za 2 dny od pichnuti ovitrelle (neco jak pregnyl) pak po dobu 14 dni a ten 14.den vzdy na krev,jak to vypada s E2, progesteronem a hlavne HCG. Zatim jsem teda nikdy nemela pozitivni HCG v krvi a sledovani tehu testu pod lupou pri snaze hledani dusika mam taky uz za sebou…:-) A vetsinou se mi stalo, ze MS prisla i pres ten lutinus ten 14.den nebo po vysazeni hned dalsi den…
Rhapsody, to sis užila dětství, tak ještě že jsi to tak zvládla a jsi na to už povznesená, život jde dál, viď?
Všem snažilkám přeju hodně štěstíčka!
Já si pamatuju, že tady Rhapsy o tom psala, už jsme to jednou rozebíraly. Asi to není téma, ke kterému se člověk rád vrací.
Hlavně že je to za tebou a že jsi s tím sama srovnaná. Jak píše Ivča, život jde dál…a to si musíme říkat i my tady při každém neúspěchu. ![]()
holky mne utros prodlouzil cyklu 28dni na 31dni ale u kazdeho to muze byt jinak.
lehrerin to by bylo super alespon bych byla manželka:)
ale ne spíš kvůli tomu miminku aby jsme byli uplná rodina…ale hlavně aby to vyšlo..
Ahoj Dáji, naše řady poslední dobou fakt prořídly, Klárika to popisuje přesně, ani mi to samotné tak nedošlo, takže vítej mezi nám. Jinak já dnes špiním, to je asi normální jak po IUI tak po takové mohutné ovulaci - včera mi fakt bylo divně, byl to hrozný tlak.
Jinak jak jsem neprošla ještě tolika procedurami, tak ten tvůj podpis na mě působí šíleně vědecky.. holky, nechcete si i vy - prosím prosím
udělat podpisy?? pěkně se mezi sebou zorinetujeme, já si mám problém zapamatovat, čím kdo prošel, pak kladu dotazy úplně mimo a stydím se..
![]()
Ahooj holky ![]()
Lehrerin, tak jestli tu hodne holcin otehotnelo, tak je to super a snad tady tim padem otehotnime brzo vsechny
Ucis nemcinu nebo ta prezdivka je jen ciste nahodou?:-)
K tomu memu popisku:-) tak ja tam mam strucne,cim jsem zatim prosla,ten gonal a ovitrelle jsou injekce (gonal neco na bazi clostiku,ale je to injekcni pero, ovitrelle neco jako pregnyl k vyvolani ovulky) a lutinus je neco jako utros. Tahle stimulace bez IVF v CR neni bezna,ja totiz neziju v CR,ale v Nemecku a tady v tom centru to se mnou zkusili 4 mesice proste „prirozene“ s temito injekcemi. Ted mam v podstate tu samou stimulaci ale s IUI. Ta IUI je tu s 50% hrazena pojistovnou (3 pokusy),tak jsme zvedavi,co budeme doplacet.Pokud tahle nevyjde,tak pujdeme jeste na dve a pak nam dr. doporucil IVF+ICSI zaroven.
Daaji, učila jsem němčinu dřív, teď už zase dělám něco jiného, ale vystudovala jsem ji a tuhle přezdívku už používám právě z dob studií. Jak píšeš na konci o IVF a ICSI, tak to jsou zatím záležitosti, o kterých taky nic moc nevím, ICSI ani nevím co je, zatím se o to nezajímám. Až nám pár pokusů IUI nevyjde, tak pak snad..nám podle mě ani spoustu vyšetření nedělali, byla jsem na hormonech a přítel samozřejmě na spermio, ale četla jsem tu třeba o postkoitálním testu, průchodnostu vejcovodů, endometrioze, která se podle mě dá zjistit jen laparoskopií a to nám nikdo nedělal. Dokonce mi lékař řekl, že laparku dělat cíleně nechce, protože jednak ženy těhotní i s endometriózou a jednak i pokud bych ji měla, tak postup bude stejný - nejdřív IUI a pak IVF. tak nevím
z nějakého důvodu nám mimčo nejde a tím to asi hasne ![]()
tak jsem se s tou nemcinou hezky trefila ![]()
no mne i manzelovi delali na zacatku podrobny krevni rozbor,pak u me dr.vysetroval tou metodou HKSG pruchodnost vejcovodu,pak probehl i ten PO test a tohle vse bylo ok.Na spermiogram byl manzel i pred centrem 2× a po prvnim nebyly vysledky uplne nejlepsi,ale rozhodne to nemelo branit k poceti,bral vitaminy a pak druhe vysledky byly podstatne lepsi.Jen u me nebyly uplne v norme hormony, nejdriv prolaktin, ted testosteron a od zacatku estradiol (proto ten gonal a stimualce) a stitna zlaza, ale vse je ted pod dohledem a srovnane, tak stale dr. tvrdi, ze by to jit melo…a nevi,proc to nejde… ![]()
O IVF nebo ICSI zatim taky nejak nepremyslim, driv bylo pro me nepredstavitelne vubec IUI…Ale cekaji nas tady pak max. 2 IUI a to uz pak jina moznost nebude…uvidime..
Ta metoda ICSI se doporucuje hlavne tem parum,kde je spatny spermiogram a hlavne taky parum, u kterych nejde IVF a nevi se vubec pricina…