Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
holky teda píchat sama sobě menopur je hnus, úplně se mi z toho udělalo šoufl.. 7.5. jedu na kontrolu vaječníků. jak to jde tobě klári??
Lehr, taky jsem z toho měla obavy.
Jsem sice taky zdravotník, ale píchnout sama sebe je dost divný - poprvé jsem trošku zaváhala, ale podruhé, potřetí… už v pohodě. Já si to v práci píchám na záchodě a připadám si u toho jako nějakej feťák, když tam všechno to nádobíčko vybalím. ![]()
Klári , prosím tě, dostala jsem k tomu všemu takovou tu nádobku na odpad, ale vím, že sestřička říkala, že tam mám házet jen… a nevím co… předpokládám, že jehly, stříkačky a ty ampulky od vody a prášku taky?? díky.. nevím, jestli ty hormony můžou tak rychle působit, ale jsem dneska nějaká labilní.. normálně bych brečela.. ![]()
Ahoj holky,dlouho jsem tu nebyla.Přišla jsem Vás pozdravit
.
Ivčo,gratuluji k srdíčku.Přeji ať pěkně rostete a hlavně zdravíčko.
Anitram,gratuluji ke //.To je bezva,že se to povedlo,nakonec jen přírodní cestou.
Rhapsy,já ty dvě čárky vidím také.Co krev,byla jsi?Držím palce ![]()
Jinak,já zobu clostík a v Po a St nás čekají dvě poslední IUI…pokud to nevyjde,IVF chceme nechat na příští rok.Teď totiž stavíme domeček,na podzim bychom se měli stěhovat,tak až v novém…
Ahoj holky.
IVI-GRATULUJI K SRDICKU…
lehr - do plecovky na odpad vše krom papirku od jehel a injekcí,naplasti atd.ampule do plechovky.
jinak na krvi jsem nebyla měla jsem nějaký fofry v práci…tak uvidím jestli zítra nebo to nechám jen na testu,,,
Holčiny, děkuju vám moc a všem držím moc pěstičky, abyste taky brzy viděli na ultrazvuku
nebo
.
Ahoj holky,
teď jsem se vrátila z CARu a ještě jsem trošku v šoku. Jsem dnes 8.DC, sliznice 8,3 mm a folík vlevo 17mm a vpravo 14mm (ten je ale prý mimo hru). Doktor byl sám překvapený, že jsem tak rychle zareagovala na Menopur a IUI mám už zítra v poledne!
Říkal, že v pondělí by bylo už pozdě. Tak se z toho pořád nějak nemůžu vzpamatovat.
Lehr, já na sobě po těch injekcích necítím nic zvláštního. Jenom občas tlak na levé straně, kde roste ten větší folík. A když jsi napsala o té nádobce na odpad, tak jsem si uvědomila, že jsem vlastně žádnou nedostala - ale vůbec mi to nedošlo, že jsem měla taky něco dostat. Nosila jsem ty jehly do odpadu v práci, tam ty nádobky na použité jehly máme. A co píchání, už sis zvykla? ![]()
Klári, ty jedeš!! vzala jsi to teda hopem, to ti gratuluju. No je to lepší s tím pícháním, akorát si dnes přečtu ještě jednou příbalový leták, dneska jsem totiž cítila běheme dopoledne takové brnění rtů a pobolívá mě nalevo ale v oblasti ledvin - vzadu… možná se jen moc pozoruju, ale chci se podívat, jestli to tam nepopisují v nežádoucích účincích. na usg jedu v pondělí ráno, jsem zvědavá, jakou reakci budu mít já, to bude 7.DC. a co ta sliznice, je to hodně nebo málo?? a pregnyl pícháš kdy?? to je otázek viď??
tak ať to dopadne co nejlíp!!!
![]()
ahojik ivčo a holky no my ted si dáme měsíc pauzu pojedem na dovču za 14 dní tak chvíli budu myslet na něco jiného… ale jsem z toho smutná ale naopak i ráda že to na poprvý vůbec vyšlo…ale všem gratuluju…a držím pěstičky
Ahoj holky
tak dnes jsem dělala test a byl negat.tak jsem volala dr. a vysadit utroš a čekat na ms. počkat na schválení inekcí a zase pícháme.(varianta když se nestihne schválit) uděláme prirozeně jen s pregnylem a následně 3iui.- nechci už ten clostik …nebylo to s ním dobré…radči menopur nebo bez.
tak už abych to dostala jsem nervozní a výbušná, že už je to hrozný…ty hormony teda s tělem mlátí a rozházely celý mc.
uvidíme no co bude dál…
Klárko - tak tfuj tfuj a držím
aby se to povedlo…myslím zítra na tebe ![]()
Sandro - uplně ti tu dovču závidím, hned bych taky někam jela nebyli jsme na dovolené už ani nepamatuji nějaký rok už to je…
.
Kláriku, tak to vypadá superky, moc držím pěsti, aby to vyšlo!!! Je určitě lepší udělat IUI zítra, v pondělí by bylo už zřejmě po. Vy to doma pojistíte a bude
.
Sandro, to je rozumné s tou dovčou, trošku se odreagovat neuškodí. A potom se do snaženíčka vrhnete s novou vervou
.
Rhapsody, chjo, to mě moc mrzí, drž se
.
Rhapsody, to asi bylo tím utrošem??nebo jak to, že se to stane?? tak jedeme dál, viď?drž se!
Lehr, Pregnyl jsme píchali v osm. Měla jsem z toho Menopuru trochu obavy, protože jsem tady někde četla, že některé holky na něj nereagovaly. Ale někdy je lepší radši po ničem nepátrat a zbytečně se nestresovat.
Sliznice je dobrá, takovou jsem měla vždycky tak 12.-13. den. Doktor říkal, že to je všechno po těch injekcích. Už se taky dočkáš ultrazvuku a určitě to budeš mít super. ![]()