Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Luculko, to mě moc mrzí, ach jo, drž se
. Já jsem to teda vždycky obulela, ale za pár dní mi bylo zase líp. Neboj, dočkáš se
.
Renčo, ještě jsem se dívala, že se nesnažíte ještě rok, tak to je pravda, že se většinou ten rok čeká, než se s tím něco dál dělá, ale ono čekat ještě další půl rok, to je teda doba. Možná to máš jenom psychický tím, že víš, že ti bude končit rodičák. Každopádně přeju, aby se vám brzy druhé dítko podařilo.
reny s tím doporučením nevím, každopádně volila bych tu cestu kontaktovat CAR a zeptat se, případně i vysvětlit, že v tvém věku čekat rok je přece jen stresující, nevím, jestli se to vůbec doporučuje u žen nad 33, někde jsem něco četla, že ne, ale nevím.. myslím, že by tě neodmítli. Luculko, to mě mrzí teda, ale život jde dál, viď? já taky čekám, až dorazí ms. pokud mám lut. fázi 14 dní, a lékař teda říkal, že jsem ovu. měla kolem 14. dne, tak už tu měla být.. no dočkám se, tomu já zase věřím ![]()
@Ivča78 píše:
Renčo, ještě jsem se dívala, že se nesnažíte ještě rok, tak to je pravda, že se většinou ten rok čeká, než se s tím něco dál dělá, ale ono čekat ještě další půl rok, to je teda doba. Možná to máš jenom psychický tím, že víš, že ti bude končit rodičák. Každopádně přeju, aby se vám brzy druhé dítko podařilo.
Ono ty psychicky Ivco neni. Mam ty zdravotni problemy. Proto to nejde. No nejdriv to budu resit se svym dr. a pak uvidim s tim CAR. Jako my se fakt nesnazime naplno pul roku. No jeste mam pul roku do konce materske, tak snad to vyjde. A mas pravdu stary baby jsme ![]()
A neboj, nikomu to nereknu. to se ani nema do 3 mesice .....
Preju at ti neni tak zle. To vis, ja sem taky chodim, tak to moc utajena nejsi
Diky tomu, ze nam to nejde, tak jsem zavitala na Neplodnost a videla jsem tvuj nick, vim, ze sem chodis.
Renčo, tak půl roku je ještě dlouhá doba, to se určo povede. Tak uvidíš, co ti řekne doktor na kontrole, držím pěsti. Kdyžtak se ho na ten CAR znovu zeptej, pokud máš zdravotní problémy, tak by ti tam asi poradili nejlíp. Jo a zle mi už je, užívám si to celodenně, nepomáhá na to nic.
To jsem taky mela u Dady a byla to hruza. Taky nepomahalo nic, jen jsem lezela a tupe koukala do zdi
Jestli me tohle ceka u druheho, tak to nevim co chudak Dada
Preju, aby te to rychle preslo
Me furt dr.rikal, tak to ma byt, pokud je vam zle, tak se to dobre vyviji
To byla teda utecha …
Renčo, kéž bych mohla ležet, to by byla ještě krása, snažím se alespoň když malý spí. Nejhorší pro mě je přebalování, když se malý pokaká, tak to mě nakopává naprosto hrozně a potom vaření, nemůžu to jídlo ani cítit, tak tady pořád větrám
.
Jj, chapu, ja mela dnes virozu, co bych za to dala, kdybych mohla lezet a spat…jenze ti maly pacholci nas proste nenechaji…zlaty prvni tehotenstvi, clovek si mohl lehnout kdy chtel…
Luculko, to mě moc mrzí
. Bojovaly jsme spolu a nějak nám to nedopadlo
- mně se ms sice ještě naplno nerozjela, ale špinění sice včera ustalo, ale dnes odpoledne se zase vrátilo. Navíc je to jasně červená krev, takže naděje se rozplynuly. Já to mám, Luc, zase naopak - poprvé jsem nic moc neočekávala, ale teď napodruhé jsem tomu věřila moc. Myslela jsem, že nám ta třináctka přinese štěstí.
Takže mě to sebralo docela dost. ![]()
Ale už mám nafasované injekce a musím se soustředit na další cyklus. ![]()
Lehr, třeba nám ten cyklus vyjde společně a budeme píchat stereo…
![]()
Reny, já bych na tvém místě taky šla do CARu. Myslím, že tam mají se vším největší zkušenosti. Na nic nečekají a hned se něco děje - protože ten čas letí šílenou rychlostí…
Ale ja nevim jak to chodi. Jsem z Prahy 12. Nevim, do ktereho mam zavolat. A kolik se tam plati za vysetreni. Bojim se, ze by to byly nejake horentni sumy.
renco vubec se toho neboj a zavolej si do caru a nech se objednat,nebo si tam zajdi,urcite ti pomuzou.a je jedno do ktery caru dneska si muzes vybrat.a vysetreni se neplati je to zdarma.u nas v caru je zadarmo i iui ale nejakych soukromych carech se to plati ,ja chodim do statniho a to je u statniho zadarmo.jen leky si platim,jako clostik ,pregnyl a utrogestan.
Klári, to víš že jo, musíme se spojit!! Reny podívej se třeba do nějakých diskuzí, kdo co doporučuje, ale myslím, že snad ty rozdíly nebudou nějak velké. Já stále čekám na ms, ale už se mi zkrátil čípek, tak to asi přijde - trochu jsem v sobě živila naději, že jsem třeba těhotná, tak vidím, že ne.. ![]()
Tak zkusim asi ten Gennet, jak to tady ctu. Ten Helios v Praze neni. U meho gyndare totiz platim za kazdou navstevu 300 Kč. A nebude jako na me nastvany, ze to resim pres CAR? Musim to svemu gyndari nejak nahlasit ? No jeste si rikam, ze pockam jeden cyklus. A pokud mi to zas bude blbnout, tak to zacnu resit. Diky holky za rady … ![]()
Reny hlavně řeš své zdraví a né naštvaného gyndaře.. 300 Kč za návštěvu mě osobně celkem šokuje, ale to je asi Praha. Nevím, jak je to s tím doporučením, v tom případě bys mu to asi musela říct, ale to není překážka. jak to tak popisuješ, možná bych zvažovala i změnu gynekologa.. na www.znamylekař.cz si mužeš lékaře najít, přečíst si na něj hodnocení či případně podle hodnocení si najít i jiného a lepšího ![]()