Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Anit, šance je pokaždé. A určitě z toho nemusíš být nervozní - i když já před prvním IUI taky byla, ale fakt to nic není.
To první u nás bohužel nevyšlo a teď čekám na výsledky druhého pokusu. ![]()
Lehr, tebe Dr. Pavková neposlala na laparoskopii? U mě to bylo první, na co mě poslala. Říkala, že pokud by nebyly průchodné vejcovody, potom je IUI zbytečné a dělá se rovnou IVF. A jak jsi dnes dopadla? Já jsem tam dnes volala a injekce mám schválené, takže si je ve středu můžu vyzvednout. ![]()
Sandro, u tebe to vypadá opravdu nadějně.
Držím pěstičky, ať to dobře dopadne. Máš nějaké těhu příznaky?
tak holky jsem zpět, to byl maraton, potřebovala jsem stihnout ještě holiče.. Klári, na laparo mě Dr. pavková neposlala, vlastně o tom nebyla vůbec řeč, KUčera říkal, že neprůchodné vejcovody se obvykle už na ultrazvuju projeví zbytněním a já je mám normální, takže ani on laparo zatím neřešil.. tak si vyber. ovšem dnes to zase byly perly.. předminulý týden mi i ve Znojmě i v Sanusu tvrdili, že to nevypadá na ovulaci, folikuly nerostly a dnes mi Dr. Kučera říká, no tak to vypadá krásně - sliznice je po ovulaci, žluté tělísko tedy úrasklý folikul máme vlevo..
a já na to, takže ovulace byla?? no, byla
ničemu se nedivím, vyfasovala jsem menopur a šla
Jinak mi pan doktor říkal, že úspešnost je deset procent a na někoho to prostě padnout musí
takže anith - myslím, že jsi to byla ty, jdeme do toho spolu ![]()
Lehr, já si taky někdy u těch doktorů připadám jako blb.
Jeden týden mluví tak a druhý jinak a ty si to přeber. Já jsem myslela, že se na ultrazvuku pozná, že proběhla ovulka hned po ní, že je tam nějaká ta tekutina po prasklém folíku. A ty jsi dnes který den cyklu? Tak to já asi taky dostanu ten Menopur, asi tam dávají všem to stejné. A vysvětlili ti pořádně, jak si to máš píchat? ![]()
@Lehrerin tak to je super, a kdo u vás bude píchat? u nás to odnesu já sama
a kdy začínáš? já čekám ms ve středu, takže bych měla začít v pátek.
no prý to žluté tělísko a něco kolem něj je právě vidět až za několik dní, ale mě se nezdá, že bych měla ovulaci dřív než 14 den… spíš bych si myslela, že později a na tom USG jsem byla 14. a 16. den, tak že by to tam ani ten 16. neviděli?? to nevím. Píchání vysvětlili tak napůl, já sestřičku zabrzdila, že jsem zdravotní sestra, takže pokud bude třeba, určitě ti Klári podá podrobnější info. tím pásem i odpověď anit - píchat můžu já a asi to tak i bude, říkali, že mám píchat mezi 7.-9. hodinou a to se mnou přítel obvykle není - jsem v práci. dneska jsem 27. den cyklu a právě zatím nemám ani žádné špinění, tak tomu nevěřím a to by i nasvědčovalo pozdější ovulaci, ale nechám se překvapit. ![]()
Ahoj HOLKY ![]()
tak jsem tu po delší odmlce…
já měla dnes to slavné měření , ALE - nic z toho nebude. jak jsem na tu 2 iui st.clostikem a neudrželo se nám to mimi - menstruovala jsem tak max 3dny a jak z rychlíku - spíš silnější špinění - no a tak jsme 2dc .st.menopurem.na 3iui 5dc.jsem měla bolesti jak po pregnylu-myslím jako ovulaci-bylo mi jasné že mám ovulku i plodný hlen byl - prostě jsem to poznala. tak jsme se snažili ob den … říkala jsem si jestli ten 11-13 dc budu mít ovulku další, ale pocity na to nebyli…
Tak jsem dnes šla k Dr. s tím že se stejně nic dít nebude…když jsem to dr.říkala moc nevěřil, ale ultr. byl na mé straně. ![]()
sliznice je nádherná kolem 10 i přez a je 1 žluté tělísko…napsal mi utroš a budu zavádět ale i tak jsem asi přez 7dní po ouvulce ![]()
Sranda teď je, že ani nevím kdy to dostanu
už při té bláznivé menstruaci jsem se na to uplně vykašlala- je mi to už celkem jedno…poblouzění co bylo po 1iui už dávno není a stojím pevně na zemi…
Máme zaslanou žádost na st. na menopur na 3Iui a budu čekat až to dostnu …
Jinak hodně štěstí všem co čekají at před nebo po IUI ![]()
Ahoj holky,dlouho jsem tady nebyla.Neměla jsem co psát…teď jsem Vás dočetla.Sandři,držím palečky,aby ti to vyšlo.I všem ostatním
.
Jinak u mě nic nového,stále čekám na výsledek mého 3.IUI..... ![]()
Sandro, já jsem si poprvé dělala test 32. DC a byly tam viditelné dvě čárky, žádný duch, ale regulérní silná čárka, tedy slabší než ta kontrolní, ale opravdu dobře viditelná. Těhotenské příznaky jsem do té doby neměla žádné, jen mě občas píchlo v podbřišku, ale to jsem přisuzovala cystě, kterou mám. Vlastně jediné, co mě zarazilo bylo to, že jsem měla takový výtok, jako když jsem byla poprvé těhotná. Těhu příznaky se mi projevily až teď, když začínám sedmý týden. A jak to vypadá u tebe, pozoruješ na sobě něco?
Luculko, držím moc pěsti, aby třetí IUI vyšlo, kdy máš v plánu testovat?
Rhapsody, tak hlavní je, že ovulka byla, snažili jste se doma, viď? Tak sliznici máš nádhernou, to by mělo vyjít! Držím moc pěsti.
ivčo no já mám taky výtok, píchá mě v podbřišku a dnes jsem 31.DC a 14dní od pregnylu ještě jsem to nedostala a na testu mám hoooodně slaboulinkou čárečku možná že je to i duch ale nevím přítel jí tam taky viděl ale fakt slabá zkusím ten test zítra a odeberu si HCG… uvidím zítra…
Ivčo,ms by měla dorazit ve čtvrtek…tak jsem v očekávání…pokud ji nedostanu,testnu o něco později…asi neděle
.Ale už jsem zase nafouklá,bolí mě prsa atd…mé typické příznaky ms,takže z toho asi nic zase nebude.
Sandro, tak to vypadá opravdu nadějně, teda pokud nezavádíš Utrogestan, to by ten výtok asi nešel rozeznat. To píchání k tomu prostě patří, to by mohlo být ono a slabounká čárka, to už přece něco znamená! Zkus testnout zítra ráno z první moči a uvidíš. Z HCG budeš mít jistotu. Držím moc pěsti, aby to vyšlo!