Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
daaji, to je škoda, drž se, ať je brzy líp. Já se vrátila z prahy a za chvíli vyjíždíme směr vysočina. jsem nějaká bez nálady, asi těmi hormony, tak se ani pořádně netěším, rozčiluje mě přítel, ani nevím proč.. jinak příznaky zatím bych řekla celkem žádné, občas píchnutí v podbříšku, ale to si člověk může lehce vsugerovat, ¨prsa větší, ale to je taky tím, že asi kynu - na váhu raději nestoupám. takže nic nového, jen čekat.. zobu utroš, celkem v pohodě, žádné vedlejší příznaky, takže jsem ráda..
Holky s těmi zvířátky jsou teda starosti ![]()
Hani ať pěkně roste úrodička
Jamjo, já taky špinila, lékař pak zvýšil dávky menopuru, prý je to tím.
Jamjo, já jsem při Menopuru nešpinila vůbec. Ale byla jsem nastimulovaná moc brzy a měla jsem cyklus jen 23 dní. Ale Lehr to měla úplně jinak, takže každý na to zareaguje různě. Uvidíš, jak to bude u tebe… ![]()
Hani, držím pěsti, ať je ultrazvuk super. ![]()
Lehr, mě taky někdy manžel štvě a ani nevím proč. Asi s námi ty hormony pěkně mávají. ![]()
klariko dekuji v pondeli jdu na ultrazvuk a to budu 12dc vcera mne desne pichalo v podbrisku stridalo se mi to leva a prava strana ,takle brzy to jsem nikdy necitila dneska jsem 8dc asi rostou folici
Holky, mám takový možná trochu blbý dotaz
- myslíte, že když mám na levém vaječníku tu cystu, tak může tam narůst funkční folikul a potom dojít k ovulaci? Já jsem totiž ve většině případů měla folík vlevo, ten pravý vaječník se nějak fláká. V pondělí jedu na ultrazvuk a nevím, jestli vůbec bude nějaká IUI, když tam ta cysta pořád je. Mě z toho asi klepne, jestli budu zase měsíc čekat jen tak.
Menopur mi měl pomoct k více folíkům a zatím mi připadá, že mi jen uškodil. ![]()
Kláriku, myslím si, že další folík tam být klidně může. Hele a kdyby ti náhodou IUI neudělali, tak z toho nesmutni a pěkně se tulte doma. Já z toho byla taky na prášky a nakonec to bylo k dobru věci
.
@Klárika80 podle mne může, držím palce, ať tam folík je a pořádný
No mně se zase udělal myom, tak nevím, jestli ten Menopur nějak blbě nepůsobí
Ale prý to na IUI nevadí…Jinak folikuly 4 po 13 mm, zítra jdu zase na kontrolu ![]()
ahoojte holky, tak jsem tu par dni nebyla, pac tu mame navstevu
Nakonec to vyslo a nasi dojeli na muj svatek, tak to bylo moc hezky
v utery rano zase frci zpatky, to louceni nemusim ;-/ jinak mamka je dlouhodobe nemocna a taata ma problemy se spanim, tak nemuzeme delat nejake velke akce, ale jsem rada, ze je tu mam kolem…
dnes i zitra statni svatek, tak super, ze se nemusi zitra do prace ![]()
jinak mi v patek dorazila MS, kupodivu az 3 dny po vysazeni lutinusu, vzdycky dosla do dalsiho dne nebo max. za 2 dny.Tak jsem se hned na KW nahlasila a oni mi poslali plan i s recepty postou, doslo to vcera a dle neho mam uz pichat gonal od 3.dne, tedy ode dneska. Prislo mi to divne,pac vzdycky doted to bylo od 5.dne, tak jsem dnes cca 3× volala na cislo, ktere maji vyhrazene na mimoordinacni hodiny vikendy, statni svatky a nikdo to nebral…tak jsem se rozhodla dle toho planu jit, ale jestli to spletli, tak me pekne nas… ![]()
Ahoj holky,
kde se touláte? Je tu nějak mrtvo…
Dnes jsem byla na ultrazvuku, jsem 10.DC - podle doktora cysta kolabuje, už má jen kolem 2cm a vedle ní vyrostl folík 17,5 mm a sliznice je 7,5 mm. Ten můj zlatý levý vaječník nezklamal! Ve středu jdeme na IUI. Už půjdeme počtvrté, strašně to utíká…
Jamjo a Hanko, co váš ultrazvuk dnes, jak jste dopadly? ![]()
Daajiku, třeba schválně zvolili jiný postup, udělej to tak , jak ti to napsali - určitě to bude v pořádku. ![]()
Ivčo, díky za podporu - ty se tu objevíš vždycky v pravou chvíli a podpoříš nás čekatelky.
A co tvůj mimísek, daří se mu dobře?
ahoj klariko ani se neptej no hruza uz jsem to obrecela sliznice 10mm coz je pekny ale folik zadnej proste same malinke a drobne nasla doktorka.takze jsme se domluvily ze v cervnu zacnu dlouhy protokol na ivf nechci uz to odkladat.nechapu proc ten clostik tak na mne spatne reaguje a to jsem mela davky 1-1-1
Kláriku, tak to je superky, vidíš, cysta chcípne a bude klid
. A výsledky máš pěkné, tak vzhůru do dalšího kola. Jinak u nás mimísek snad v pořádku, v pondělí jdu na screening, tak na mě, holky, myslete.
Hančo, to mě moc mrzí, musí to být na palici. Ale neboj, vrhnete se do IVF a bude mimís jako vyšitej.
hani, tak ne kazda reaguje na clostik dobre (ja ani nevim, jak jsem vlastne na neho reagovala ja, brala jsem ho 2 mesice u normalni gyndarky a absolutne bez kontroly ultrazvuku…) ale pri IVF budes mit jine stimulatory a bude to dobre, uvidis. Uz ted Ti drzim palecky, at Ti to vyjde! ![]()
jak se jinak mate holky?Tak zitra nasi uz odjzdi, no ubehlo to strasne rychle…pocasi bylo ale skoro celou dobu nadherne, ze jsme mohli sedet venku na terasce…dnes statni svatek, zitra do prace, to zas bude drmoleni a nezvyk, pac jsme mluvili samozrejme jen cesky ![]()
ahoj holky, koukám, že diskuze trochu utichla
copak?? jsme zpět z dovolené a taky z USG v Jihlavě před dalším IUI
První nevyšlo, byla jsem zklamaná, plus jak přichází ms - moc se jí nechce, ale je to ona, já ji poznám.. tak mám asi díky těm hormonům nějaký náročnější prems. syndrom, měla jsem depku, byla jsem protivná, no, vrazila bych si. test jsem si dělala dvakrát a nic tam není - sama bych do něj nešla, ale musela jsem na příkaz pana doktora.. je to teda frustrující vidět jen jednu čárku..Rhapsy a co ty?? ![]()
Ahooj Lehrerin
a jak bylo na dovci? Doufam, ze jsi mela aspon hezke pocasi a odpocinula sis hezky
S tim testikem me to moc mrzi…ale dokud tu ta MS neni, tak je porad velka nadeje, i kdyz testik je bily… ![]()
Ja jdu v patek na kontrolu,tak jsem zvedava,na kdy se naplanuje 2.IUI,jestli uz na pondeli,kdyz stimuluju ted poprve od 3.dne (tu stimulaci mam ted od jineho dr.,pac ten muj je na dovci).
Klariku, tak je super, ze ta cysta se zmensuje a ja si taky myslim, ze i kdyz je cysta, tak k ovu dojit muze a vypada to dobre, ze IUI bude ![]()
daaji, dovča vyšla skvěle, počasí se opravdu povedlo. Přijeli za námi i naši, mamka vzpomínala na své mládí, opilecké eskapády - spaní v teletníku.. no, nasmáli jsme se, byli s taťkou jako malí
jinak říkám si, že snad by lékař viděl něco na ultrazvuku, kdyby se mělo zadařit, ale dobře, udělám si ještě třetí test.. nevím, jak to bude s IUI v létě, protože prý budou v nemocnici měnit okna a oddělení se tím pádem zavře, ale nevím, na jak dlouho.. tak budeme mít pauzu ![]()