Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lehrerin, tak to mě moc mrzí, drž se, brouku… Zase pozitivní na tom je, že víš, že se to povedlo a povede se příště zase, uvidíš. A je fajn, že nemusíš na revizi, po té totiž musí být pár měsíců pauza… Budu držet pěsti, aby menses dorazila co nejdříve a mohla jsi začít se stimulkou.
Daajiku, tak to máš nádherné výsledky, budu na tebe zítra myslet.
Ivi, mas pravdu, ze vysledky jsou krasne…jen ja mela takove myslim skoro vzdycky, co jsem stimulovala…nemusim dlouho stimulovat a staci mi skoro nejnizsi davky, proto dr. stale tvrdi, ze by to jit melo i prirozene. No jo no, tak uvidime, treba to ted fakt klapne.
Daajiku, to má doktor pravdu, to by mělo vyjít přirozeně, uvidíš, třeba to tentokrát vyjde. Vypadá to moc dobře. Já jsem otěhotněla s miniaturním folíkem a nízkou sliznicí.
Ivuli a jak dlouho jste se vlastne snazili? A jak se ted jako tehulka citis, vsechno v poradku?
Daajiku, u Adámka jsme se snažili rok a půl, což byla zbytečná snaha, protože já nemám ovulaci. Teď jsem začali snažit v listopadu a vyšlo to v březnu.
Ivi, tak to je moc fajn, ze jste nemuseli tak dlouho cekat a to vyslo asi pak prirozene,ze? Ono to ma pak sve vyhody, ze se pak par nemusi nijak chranit,kdyz uz deti jsou. Ale i kdyz…cetla jsem zajimavou zkusenost, kdy par podstoupil IVF, meli dvojcatka a pak si rekli, ze se chranit nemusi a ono prislo do pul roku treti mimco prirozene
takze „priroda“ je nevyzpytatelna ![]()
Ahooj holky, tak jak se mate dneska? Veverka si urcite hezky dnes uziva
Tu je krasne a teplo, snad mate taky hezke pocasi a to pritom pred tydnem byly skarede vyhlidky na vikend.
Tak IUI mame za sebou, dneska tam byla doktorka (co vcera me kontrolovala) a s nama jeste dva pary. A i kdyz to bylo neprijemne (jak tady nektera z vas psala…o romanticke zplozeni potomka se nam vsem pri IUI muze jen nechat zdat…
), tak se tentokrat zadne krvaceni u me nekonalo, tak jsem rada. Rikala, ze je to super nacasovane, ze uz se ovu spustila(hezky to taky na sobe citim), v pondeli by bylo na IUI pozde.No a od zitrka uz mam zacit s lutinusem, fuuuj
Pak za tyden na kontrolu na krev a za 2 tydny na HCG.
jo a jinak dnes to byla fakt rychlovka v te ordinaci, ani jsem nemusela vubec po zakroku lezet a okamzite mohla vstat, pry ty spermijky se tam drzi a pokud neco odchazi,tak to nejsou ony. Minule u meho dr. jsem musela chvilku lezet.
Daajiku, teď na podruhé to byla rychlovka, ale nevyšlo to úplně přirozeně. Byla jsem na jedné IUI, ta nevyšla. V únoru jsem měla jít na druhou, ale udělala se mi po Clostíku cysta, jeden folík prý malej, sliznice nízká, tak mi doktorka IUI zrušila. Já bulela už v ordinaci, tak mě uklidňovala, že se můžeme snažit doma, ale nevysvětlila mi moc, proč by to mělo cenu, když na IUI to není. No a ono to vyšlo. Zázraky se dějí.
Tak to je fajn, že tě IUI nebolelo, a že jsi nekrvácela a taky že doktorka říkala, že to máš hezky načasované, tak to hezky podpořte domácím snaženíčkem a já budu moc držet pěsti!!!
Ivii, ja beru prirozene prirozene snazeni bez IUI a IVF klidne i za pomoci hormonalni stimulace, ale proste snazenicko doma
zazraky se opravdu deji a Ty jsi jeho dukazem a taky to, ze se stanou tehdy, kdyz to clovek nejmin ocekava.
Tak trochu me to dnes bolelo,ale urcite to bylo lepsi jak minule.Asi to tam mam citlivejsi a uvolnit se mi pri tomhle asi nikdy nepodari,trosku jsem i spinila,ale oproti minule to je skoro nic.Dekuji moc za drzeni pesti, hlavne je nepoustej ted tech 14 dni ![]()
Daajiku, pouštět je nebudu, neboj
. No, ono to IUI není nic jiného než vylepšený sex, takže zase tolik šanci to asi nezvyšuje. Já spíš spoléhám na hormony, bez nich by se mi to nikdy nepovedlo…
Ivi, ja taky musim stimulovat, pac mam jinak nizkou hodnotu E2. No a tema injekcema se to hezky vse vyrovna, ted jeste dat do kupy testosteron, na ten ted beru skoro mesic nake leky.
Joooj, tak tady bude dneska ale skaredy den,prsi a uz se tam bouri,tak jesteze vcera bylo hezky a dnes se nemusi do prace:-)
holky, mam takovou otazecku, mate zkusenost s plavanim a utrosem? Muze se vubec koupat pri jeho brani? Jestli jo, tak snad jedine s tamponem,ne??
Daajiku, taky držím pěstičky - máš to všechno načasované perfektně, tak to musí vyjít!
Pro mě IUI není nijak nepříjemné, naopak je to vždycky tak rychlé, že jsem překvapená, jestli se vůbec něco dělo.
Asi to máme každá jinak. S tím koupáním fakt nevím, já ho minula polykala a tento cyklus ho nemám vůbec, protože jsem měla IUI v přirozeném cyklu. Asi bych nešla plavat hned po zavedení, ale po nějaké době už se to tam asi vstřebá, tak by to neměl být problém.
Jinak, holky, pořád cítím ten levý vaječník, ale cysta měla před týdnem už jen 2 cm. Myslíte, že by se tam mohla udělat vedle ní ještě jedna cysta? Už mi z toho hrabe.
Ale tento cyklus jsem žádné hormony na stimulaci neměla, jen Pregnyl. Tak nevím. ![]()