Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kláriku, to mě mrzí
. A co ti na to doktor řekl, bude se čekat, jestli zmizí ta potvora sama?
Daajiku, já tyhle řeči taky nesnášela, ono se to lehko řekne, ale hůř dělá. Tohle může říct člověk, kterému to buď vyšlo na poprvé nebo do třech měsíců od začátku snažení…
Ivčo, jedu do CARu až příští týden, tak jsem zvědavá co mi na to řekne. A co tvoje cysta, zmenšuje se?
Tak to je super, máš o starost míň.
Já jen nevím, proč se mi teď udělala znovu, když jsem žádné hormony nepíchala (teda kromě Pregnylu). Nikdy jsem na cysty netrpěla. ![]()
Klari, to muze byt dozvuk nebo se muze vytvorit kdyz neprobehne ovulace…tak uvidis, treba se do pristiho tydne zmensi nebo kdyby zmizla sama, tak by to bylo super.
Díky, holky,
já vím, že o tom melu pořád dokola, ale hodně mě to štve - další cyklus v pytli.
Daaji, já mám v plánu taky v září IVF - přes léto si dáme s CARem pauzu a po prázdninách bych chtěla už něco víc než IUI.
@Ivča78 píše:
Kláriku, to mě mrzí. A co ti na to doktor řekl, bude se čekat, jestli zmizí ta potvora sama?Daajiku, já tyhle řeči taky nesnášela, ono se to lehko řekne, ale hůř dělá. Tohle může říct člověk, kterému to buď vyšlo na poprvé nebo do třech měsíců od začátku snažení…
jj, Ivi, presne tak…
Na jednu stranu me ted tesi, ze jsme od pribuzenstva tak daleko, pac by me to asi jeste vic s…(na druhou stranu mi samozrejme vsichni chybi…).Vetsina ale vuuubec netusi,jake mame problemy (taky kazdemu to vykladat na to fakt clovek nema) a urcite si vsichni mysli,ze chceme budovat karieru vzhledem k tomu,ze uz oba nejse nejmladsi na prvni dite.Ale s tim asi nic neudelam,at si kazdy mysli,co chce.Pokud tahle IUI nevyjde,tak dame fakt pauzu, v lete si proste poradne odfrknout, aspon na 2 tydny a vypnout od nuceneho sexu a snazeni a neustaleho chozeni do centra a dostat se trosku do psychicke pohody…Uz se na tu dovcu tesim
uz jsme totiz dlouho nikde nebyli a furt na neco cekali, jeste musime jen vybrat presne kdy v srpnu a kam.. ![]()
@Klárika80 píše:
Díky, holky,já vím, že o tom melu pořád dokola, ale hodně mě to štve - další cyklus v pytli.Daaji, já mám v plánu taky v září IVF - přes léto si dáme s CARem pauzu a po prázdninách bych chtěla už něco víc než IUI.
jj, Klari, taky tak. I kdyz uplne nejlepsi by bylo, kdybychom se hodili nak pres leto do kupy a klidu a stal se zazrak a my do zadneho toho IVF jit nemuseli…zazraky se deji, tak treba to klapne
![]()
zrovna dneska jsem se dozvedela, ze znama zname otehotnela, ma 32 let a strasne dlouho se snazili a uz jim druzi rikali, at zkusi umele a oni to nechavali „prirode“ a ono se stal zazrak a klaplo to prirozene…to jsou proste veci mezi nebem a zemi.
Kláriku, může to být dozvuk té stimulace, třeba to je jedna a ta samá cysta, kdo ví. Chápu, jak ti je, já jsem se taky tenkrát u doktorky rozbrečela, že je cyklus v pytli a stimulovala jsem zbytečně. Já bych ti tak přála, aby to dopadlo stejně jako u nás…
Daajiku, tak na jednu stranu lepší, že to příbuzní neví, ale zase chápu, že ti chybí. Tak to je rozumné si dát v létě trošku oddych, užít si dovolenou bez nervíků a potom se plni nové energie vrhnout do dalšího snažení. A kdoví, třeba to už ani nebude potřeba
.
Klari. Je to vše nespravedlivé,ale co se dá dělat.
já třeba jsem dnes teprve 5dc.a na tuty mam ovulaci-uz od noci a dnes pořád ty zatracene ovulacni hleny pořád na záchod- hrůza. Tak zase se nebude urcite konat žádná iui .volala jsem do sanusu na měření a dr.má plno tak jsem na 9.h.ráno v patek.-to už bude pozdě. Ach jo. Takže jen domácí znázení dnes-musím si dat víno abych se uvolnila. nevím jak to ale co do sebe peru ty hormony nemám na sex ani myšlenky. A po 6letech domácího snažení bez výsledků tomu moc sanci nedavam.
Rhapsy, to je fakt děs, když si tělo dělá co chce.. a úplně ti rozumím i s tím sex. apetitem, mně to minule prostě ani nešlo - jestli po těch hormonech, či co, úplně jsem z toho byla na mrtvici. já jsem dnes začala druhou stimulaci - menopur, předpokládám, že příští týden proběhne 2. IUI. Tak holky, snažení zdar!! ![]()
Lehr
držím pěstí aby foliky rostly a byla 2iui úspěšná. To my jsme se na té 2nějak zasekli a od té doby nasledujici 3 měsíce nic-pořád brzy ovulace-musí mě prostě brát brzy a ne až 11-13den.
Teď mám ještě brouka v hlavě jestli když už mám ovulku dnes jestli mám ještě zítra pýchat.aby se v tom prase vyznalo
no to asi nepíchej
když si jsi tak jistá, že ovulace je dnes, tak bych asi píchání nechal být.. a doktora ti k telefonu sestra nedala? to je fakt na konzultaci s ním, je to dost nezvyklé, jak se cyklus u tebe vyvíjí. Když jsem nad tím tak přemýšlela, říkala jsem si, jestli ti nemůžou snížit dávky menopuru.. ty máš při té brzké ovulaci i dostatečně velké folíky?
Rhapsy, ty máš taky smůlu - nějak se to s náma táhne, co?
Jak je možné, že to máš tak rozhozené? Mně přijde divné, že ti tam za tak krátkou dobu stihne narůst folík - přece musí být dost velký na to, aby praskl a proběhla ovulka. To by mě zajímalo, co ti na to doktor řekne.
Ale já co jezdím do CARu, tak mám taky cyklus nějaký rozhozený - zkrátil se (ten poslední jsem měla jen 23dní) a ms je o dost slabší. A s tím sexuálním apetitem to máme asi všechny stejné…
![]()
Lehr, a co ty a píchání?
Máš to stejně jak minule nebo ti nějak upravil dávky?