Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Klari, dekuju moc za drzeni palecku ![]()
ty cysty se muzou tvorit i se zpozdenim (u me to tak bylo po par mesisich prestani uzivani clostiku).
Moc o tom ale nepremyslej, jestli tam nahodou neni dalsi, na potrapeni staci i ta jedna a kdovi, treba Te tam ted podbrisek boli uplne z jineho duvodu ![]()
holky zdravím a přeju pěkný týden. u nás nic nového, čekám na ms a ta je stále taková nijaká, tak uvidím, smutek už trochu přešel, snad se zadaří příště
Klári s cystama nemám žádné zkušenosti, tak těžko říct, neporadím ti..
klariko ja mela tedka taky cystu 27mm a pekelne to bolelo celej pobrisek a vajecnik nastesti odesla cysta jedna.ale mne se to udelalo po clostiku je to peknej sajrajt uz nikdy vic clostik brat nebudu.mozna se ti to udelalo po tech injekcich.tys clostik tedka nebrala ze?
Hani, já jsem tu cystu měla nejdřív 5cm, ale nebolelo mě to, jen tlačilo. Clostík jsem nebrala, měla jsem Menopur v injekcích, ale už minulý cyklus. Teď když jsem měla ms, tak měla cysta na ultrazvuku jen 2 cm. Ale teď po IUI jsem zase začala ten levý vaječník cítit, tak nevím. ![]()
Lehr, to je dobře, že se ti nálada zlepšila. Vždycky jen to zklamání nejhorší ten první den, ale potom se otřepeš a jedeš dál…
![]()
Klari, tak uvidis, kdyby to bylo moc bolestivy, tak radeji zajdi k dr…ale mozna to mas dohromady s ovu spojene…
Me taky bolel dost podbrisek v podstate cely vikend, nejdriv pred ovu, pak po IUI a po ovu, i kdyz teda nemam zadnou cystu…tak jsem tak zase ale premyslela, ze po ovitrelle(nebo pregnylu) nemaji 100% jistotu podle me,ze ten folikul opravdu praskne (praskne jen v 91% pripadu)a kdyz nepraskne,tak se klidne muze vytvorit cysta,pak odejit,aniz by se o ni vedelo.
My uz jsme fakt pevne rozhodnuti, ze do treti IUI uz nepujdeme. Pokud tahle nevysla, tak si dame pres leto asi pauzu a pak na podzim pokrocime k tomu dalsimu kroku..
Jinak jsem pekne zas unavena z toho lutinusu,porad mam silene nafoukle bricho z tech injekci,k tomu me zas boli hlava a psychicky se citim jak pred MS. No jsou to drijaky ty hormon.injekce a leky… ![]()
Příspěvek upraven 04.06.12 v 17:38
no akorát jsem to pořád ještě nedostala, spíš je to pořád takové napůl… tak nevím..
no prostě málo a spíš špinění, asi jak jsem chvíli brala ten utroš, pak přestala, pak zase začala, když jsem našla dvě čárky.. nevím, no..
Ahoj holky ![]()
tak já ultrazvuk ok. už od neděle pícháme
dnes jsem byla celkem k.o. strašně se mi chtelo spát…po té dvou měsíční pauze je to znát…
Lehr…to mě moc mrzí jak to dopadlo, vím jaké to je měla jsem to předminulý měsíc…nic příjemného, jsem ráda, že je ti už líp, dr. to argumentoval, že je dobře, že se aspon něco děje…držím pěsti at se zadaří příště…já mám taky tu ms tak jako by napul …nevím co se po tech hormonech děje…
ted ve čtvrtek říkal, že je mu divné, že se po tolika letech nic neděje…tak pokud se ted nezadaří tak prej příští měsíc naplánujeme operaci laparoskopii mrknout na průchodnost vejcovodů… tak jsem zvědavá co bude…
Jinak těm co se snaží a nebo čekají přeji moc moc štěstí a pevné nervy. ![]()
rhapsy, to je fajn, že jsi zavítala a díky za pozdravy. to je fajn, že ti lékař nabízí nějaké alternativy, to je dobrý pocit, ne? zase vás to někam posune.
já dnes snad konečně mám standardní ms.. zrovna jedu teda na služebku, tak prášky od bolesti s sebou.. ale zvládnu to.
pěkný den!
Holky, tak je tam zase zpátky cysta jako Brno
, zase má 5cm. Já se na to fakt už vyse.. Akorát teď nevím, jestli se zvětšila ta původní nebo se udělala nová z posledního folikulu - to už se asi nedozvím. ![]()
Klari, tak to me mrzi ta cysta, beztak je to z nejake stimulace. Ja mela loni cystu - nahodne objevenou a dr. mi predepsal utrogestan a rikal, ze uvidime, jestli nezmizne a ona zmizla…nepomohl by Ti treba taky utros?
tak uz fakt zacinam byt alergicka na vety typu: hod se do klidu, hod to za hlavu a raduj se ze zivota…vsak ono to prijde samo, achjo, umite to nektera?
Myslím, Daajo, že to dokáže říct jen ten, kdo nezažil to, co prožíváme my.
Taky bohužel někdy tyto věty slýchám. A k té cystě - měla jsem utroš minulý cyklus a to se zmenšila na 2cm, ale teď tam zase straší, obluda jedna velká. ![]()