Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
noo, tak veverko, to je teda hodne zvlastni chovani, na to by si snad mohl clovek stezovat, kdyby to skutecne chteli zaplatit. Zajimave, ze z toho pak rychle vycouvli. Byt vama, tak bych si zjistila, co je v tom zakone skutecne napsane, jestli byli v pravu nebo ne.
Lehr, ja uz jdu v patek na krev zjistit hladinu HCG a zadne priznaky nemam, citim se proste uplne stejne jak kdykoliv v jine lut.fazi…
Příspěvek upraven 12.06.12 v 18:15
Veverko, to nechápu - každé IUI se stimulkou i bez se počítá jako pokus IVF?
To je nějaká blbost, ne? Já mam za sebou 4 IUI, tak to už mám jako vybráno a na IVF už nemám od pojišťovny nárok? Ale Lehr tam dnes taky byla a nic takového nepsala. To si ty zákony mění z minuty na minutu nebo jak to je? A nechala sis nakonec to IUI udělat nebo ne?
Ahoj holky:-)
už jsem z těch změn celkem mimo a hlava mi to už nebere. Zítra jdu ráno na měření tak doufám, že už to dorostlo v pondělí večer jsem měla kolem 17. a út. ještě injekce. tak snad to bude stačit. Jinak už 6000na injekce nachystané… Je to stejně mazec.
včera jsem mluvila s kamoskou dlouho jsme se neviděli -a chudák už byla na 3iui a 2ivf a nic se nechytlo-bylo mi ji tak líto…
teď byli v praze na testech na imunitu jestli nezabiji spermie a čekají na výsledky 2měsíce.
Holky, tak jsem zpátky z CARu a je to tak, jak psala včera Veverka. Vyhláška platí zpětně od 1. dubna - všechny IUI za tuto dobu, i ty bez stimulace, se počítají jako pokus na IVF.
Takže mě aktuálně zbývá jeden pokus IVF hrazený pojišťovnou. Nenapadá mě nic než sprostá slova, co bych na to řekla.
Je to hnus, všechny CARy se prý teď bouří, nikdo o tom nevěděl. A já budu jen doufat, že vybojují nějakou změnu, jinak nevím…
Aspoň jsem se předběžně domluvila na září na IVF.
Klári je to fakt prasečina, já si ani nebudu představovat nějaké katastrofální konce kdyby to poslední IVF nevyšlo, fakt jsem z toho v háji a koukám že nejsem sama ![]()
Ještě mě holky napadlo jestli se dá zpětně ty IUI doplatit od toho dubna, jako že by se to smazalo že nebylo??? ![]()
Veverko, to mě taky hned napadlo a ptala jsem se na to dnes doktora a říkal, že to nejde, že je to už uzavřené a vyúčtované přes pojišťovnu. ![]()
Klari je to na prd…tak treba se zadari samo a kdyz ne tak to 1ivf urcite dopadne.
stejne ze se počítá i to iui bez st. hormonama. Proto mi říkala sestra že budeme mít ten časovany styk jen za pomocí ultrazvuku a pregnylu. A budem setrit ty 2ivf co ted mam zbylé.
Musi stejně udělat nějakou změnu ten nápor center nemůžou dlouho vydržet..
za tu chvilku si nahrabou co potřebují zaplacnout a pak povolí.
Ahooj holky, no reknu vam, je to fakt hrozny…takovy podelany zakon muzou schvalit lidi, kteri to maji v hlave totalne vypatlany a kteri si taky nikdy neco takoveho neprozili…nedovedu si predstavit tu strasnou beznadej vsech tech paru, kteri treba takhle vycerpaly sve posledni pokusy a ted musi vse platit na drevo…ahjo, je to u nas vsechno naruby…podpora rodiny absolutne zadna…
Holčiny, mě to přijde taky naprosto šílený. Jak mohou srovnávat IUI, kdy jsou minimální náklady i šance s IVF, které jde to desetitisíců? Nechápu. A jak to k tomu všemu mohli uzákonit zpětně? Fér by bylo dát to vědět půl roku dopředu, aby se na to doktoři a hlavně pacietni mohli připravit. Tohle je rána pod pás. Lituju holčiny, co si tak vypatlaly pokusy, však jsou i páry, které mají tímto debilním zákonem všechny pokusy IVF vyčerpané, někdo mívá dvě IUI v jednom cyklu… A ještě se zeptám, to platí pro všechny IUI, i když se stimuluje Clostíkem nebo jenom injekcemi?
Ivčo, je to debilní, já to pořád nějak nemůžu rozdejchat.
Dnes mi doktor řekl, že to platí pro všechny IUI - i pro ty, kde se nestimulovalo vůbec a bylo to v přirozeném cyklu.
Kláriku, tak to je vážně šílený! Jako ať mi někdo z pojišťovny vysvětlí, jak obr jsou náklady na IUI, kdy není žádná stimulace?