Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Daajiku, vím že je to těžký slyšet furt to jedno, někdy je to fakt na budku
,odpočin si přes léto od těch sraček a v září pujdeš s novou nadějí, hlavně to IVF je opravdu pravděpodobnější že otěhotníš, většina holek co nemá větší problémy otěhotní, tak se těš na miminko které k vám za chvíli příjde
,zrovna tu u sousedu řvou dvojčátka které mají z prvního IVF ![]()
Daji, velká škoda
uvidíš ještě v pondělí, ale chápu tvou rozmrzelost. já jsem zpět po iui, taky jsme si promluvili s přítelem, poslední tři dny to pro nás bylo fakt náročné. Zajeli jsme nakoupit do Rakouska, fakt je to tam o dost levnější a pak jsme si zašli na uzené cigáro…jinak z IUI mám trochu smíšené pocity, protože pořád špiním a necítím ovulaci, což jsme minule cítila.. ale budu všemu věřit
tu pojišťovnu snad už ani neřeším, budu čekat, jestli nám peníze vrátí nebo ne, nebo alespoň řeknou, že pokusů je víc a tak, nechám to koňovi, ptala jsem se dr, jestli v boji o novelu m, ůžeme i my pacientky nějak pomoct a on říkal, že ne. takže co dělat?? spíš promýšlíme ty nejhorší varianty, tzn. co v září…
Ivi, tu vetu jsem slysela bohuzel jasne…radeji si nebudu nic namlouvat, vis…uz jsem s tim smirena, jeste se z toho vyspat a bude to zas v me norme.
Holky a proc si nezkusite tu novelu na netu najit a prokousat se ji? To by bylo nejjistejsi, nez nejake spekulace od doktoru…
@veverkaa píše:veverko, moc dekuju
Daajiku, vím že je to těžký slyšet furt to jedno, někdy je to fakt na budku,odpočin si přes léto od těch sraček a v září pujdeš s novou nadějí, hlavně to IVF je opravdu pravděpodobnější že otěhotníš, většina holek co nemá větší problémy otěhotní, tak se těš na miminko které k vám za chvíli příjde
,zrovna tu u sousedu řvou dvojčátka které mají z prvního IVF
@Lehrerin píše:Lehr, to spineni je normalni, taky jsem spinila…pri 1.IUI dokonce i s krvi, asi zalezi, jak moc to tam dr. narusi a jak je opatrny a jak Ty jsi uvolnena..ale urcite ver, ta nadeje je krasna vec a drzim palecky
Daji, velká škodauvidíš ještě v pondělí, ale chápu tvou rozmrzelost. já jsem zpět po iui, taky jsme si promluvili s přítelem, poslední tři dny to pro nás bylo fakt náročné. Zajeli jsme nakoupit do Rakouska, fakt je to tam o dost levnější a pak jsme si zašli na uzené cigáro…jinak z IUI mám trochu smíšené pocity, protože pořád špiním a necítím ovulaci, což jsme minule cítila.. ale budu všemu věřit
tu pojišťovnu snad už ani neřeším, budu čekat, jestli nám peníze vrátí nebo ne, nebo alespoň řeknou, že pokusů je víc a tak, nechám to koňovi, ptala jsem se dr, jestli v boji o novelu m, ůžeme i my pacientky nějak pomoct a on říkal, že ne. takže co dělat?? spíš promýšlíme ty nejhorší varianty, tzn. co v září…
Ahoj holky,
Lehr byla jsem celý den napnutá jak jsi dopadla ![]()
určitě to bude dobré neboj ono jak ty hormony bereme delší dobu tak tělo už reaguje pokaždé jinak - já už ničemu co cítím nevěřím je to pokaždé jinak…
tak budeme lehr čekat spolu, já už mám termín na tu laparku když by se ted nepodarilo, ale jak jsem to doma pročitala tak mám nástup 26.6. a operace 27. to budu teprve 13 a 14 dní po iui… budu muset v pondělí zavolat jestli se nespletl…to by bylo těsně i před ms…tak nevím jsem z toho
mimo…
Holky, je to náročné, ale my to všechny zvládneme!
![]()
Rhapsy, já jsem měla laparoskopii po menstruaci ještě před ovulací - tak mi bylo v nemocnici řečeno, že se to dělá. To mi přijde divné, že bys to měla takhle.
Daji já jsem tu novelu hledala a asi i našla, ale nic co by se dalo vykládat tak, jak to dělají teď u nás v caru tam nebylo, takže nevím a počkám si, co se ted bude dít, zase nechci být nějaká přechytralá, takže zbaběle čekám.. ![]()
Lehrerin, asi jsme dvojčata nebo co, já taky ovulku necítila, minule jsem ji měla 11DC těsně před pregnylem, a tentokrát nic, na utz 10DC zatím malej folík, a pak 14DC už byl na pregnyl, ale samovolná ovu nikde, tohle vubec neznám, vždy mám ovu 11DC s hlenem, bolestmi a vším!!!a ted nic.. ![]()
Jé ty jsi ze Znojma? já taam mám obě ségry, pocházím od Zn. tak to se teda do Jihlavy pěkně projedete
@Rhapsody JP píše:
Ahoj holky,
Lehr byla jsem celý den napnutá jak jsi dopadla
určitě to bude dobré neboj ono jak ty hormony bereme delší dobu tak tělo už reaguje pokaždé jinak - já už ničemu co cítím nevěřím je to pokaždé jinak…
tak budeme lehr čekat spolu, já už mám termín na tu laparku když by se ted nepodarilo, ale jak jsem to doma pročitala tak mám nástup 26.6. a operace 27. to budu teprve 13 a 14 dní po iui… budu muset v pondělí zavolat jestli se nespletl…to by bylo těsně i před ms…tak nevím jsem z tohomimo…
tak je zase fajn že pujdeš na laparku, zjistí aspon co a jak, a udělají ti u toho pruchodnost vejcovodu? kdyžtak si o to řekni, já byla na laparce kvuli bolestem a i dr. jsem říkala že se snažíme o dítě a nic takového mi neudělali, takže ted bych si to už ošéfovala ![]()
Veverko to mi ani neříkej, že jsi měla ovulku před pregnylem - jak to pak je s těma spermiema?? vždyť na iui já třeba jdu až tak 16 hodin po pregnylu a počká tam tak dlouho to vajíčko?? tohle mně prostě nejde do hlavy, já byla na ultrazvuku ve středu a ve čtvrtek píchala pregnyl. jak ten doktor ví, že ovulace už neproběhla a že teda IUI v pátek má vůbec smysl?? minule jsem ovulaci fakt asi cítila, takové píchání v boku a tak..
ze znojma je i klárika, je fakt, že cestu do jihlavy - teď navíc s objížďkou už znám skoro nazpamět..
No minule když mi píchal pregnyl tak už jsem měla trochu hlen, a po píchnutí do 2h mě začalo píchat břicho, mě píchá pregnyl vždy ten den kdy mi dělá utz, takže ví že ovu ještě nebyla, a co se týče toho vajíčka tak ono putuje vejcovodem(jestli je teda nemám ucpaný
)takže to nějakou dobu trvá, on samotné putování vajíčka-třeba i oplodněného do dělohy trvá třeba i 7dní, pak zahnízdování dalších 7dní, takže celkem za 14dní pak už muže být něco vidět na testu, mě vlastně když tam vložili 5tidenní embryjka( což je tak zhruba doba kdy jde oplodněné vejce do dělohy a začíná se zahnizdovat)jako v přirozeném cyklu, tak za dalších 7dní jsem už měla na testu //. No já to mám k sanusu tak 10min a stejně mě ta cesta kolikrát obtěžuje
, holky a vy to objíždíte? vím že mi nebo ségra to vždycky frknem přes ten mostek, a dokonce tam jezdí i ty lidi z té vesnice, tak to podle mě nehlídají, kvuli přejetí jednoho mostku musíte 20km objíždkou
,je to zbytečný
HOLKY U NAS V CARU TO CHODI UPLNE JINAK JA JSEM DOSLA VZDYCKY 13DC na ultrazvuk folik byl 15mm 15dc jsem si sama pichla pregnyl a 17dc hned rano iui, ali iui take bez ultrazvuku, takze jsem nevedela kdy se uvolnilo vajicko ale jsou to doktori tak jsem jim verila, ale jinak kdyz jsem nastimulovana ovu bolesti mam pokazde 2dny.
Já jsem to měla u každého IUI jinak - jednou byla inseminace po Pregnylu za 36 hodin, jednou za 24 a teď naposledy za 12 hodin. Myslím, že to určují podle velikosti folíku - vždycky jsem poslechla a píchla, jak mi to řekl. I když poprvé si myslím že inseminace byla pozdě, ale to jsem ještě s tím neměla moc zkušeností, abych se tím trápila. ![]()
Veverko, já jsem poprvé jela poctivě po objížďce, ale když jsme jeli potom s manželem, tak jsme jeli rovnou a jezdilo tam plno aut - nemyslím, že to byli jen místní bydlící. Ale je pravda, že to cestování je únavné.
To máš super, že to máš takový kousek. A měla jsi nakonec IUI nebo jsi to odmítla? Já jsem to nějak nepochopila.