Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No veverka vypadá fakt nadějně, kolikáte IUI to vlastně bylo? Rhapsy nevím, asi uvidíme zítra, snad to dopadne dobře a držím palce. já už jsem pro jistotu zašla do diskuze stimulace před 1. IVF a sbírám zkušenosti ![]()
Ahoj všem po krásném víkendu.
Byli jsme velká parta i s dětmi na prodlouženém víkendu na chalupě a bylo to super.:palec: Bohužel všechno co je fajn rychle uteče a zítra zase do práce. Co jsem si pročetla, tak to vypadá dost nadějně - že by tři těhulky najednou?
Držím vám všechny pěsti, co mám, aby se konečně někomu zadařilo - a nejlépe vám všem, to bych tady potom asi na této diskuzi zůstala sama…
![]()
Já teď čekám jen na to, abych se zbavila cysty a mohla v září na IVF. Doufám, že ta cysta odejde sama nebo mě z toho asi klepne. Ale zatím to vidím bledě, pořád ji cítím.
Lehr, do té diskuze asi taky zavítám
, poslední dobou nám to tady trochu vázne… Nebo se nám některé přesunete do těhu diskuzí ![]()
Asi to vázne tím létem, asi jsme taky každá v takovém tom očekávání, co bude a hledáme i jiné diskuze, kde dostaneme otázky na našše otázky - proč? jak? kdy? atd ![]()
Ahoj holky ![]()
tak já se asi z tehulek vyrazuji. Sice jsem měla před 3 dny hodně silnou čárku ale
zacla slabnout a dnes byl uz jen mini duch. Takze zítra na krvi určitě nic nebude a v úterý nástup na operací-nechce se mi
.
lehr, vev-at to aspon vam dopadne a mate //
Holky já si žádné naděje nedělám, jsem po všech zkušenost už realista, neptal jste se někdo v sanusu jestli se něco nezměnilo? na diskuzi sanus Hradek Králové které je spojené s tím jihlavským psala holčina v pítek že jí řekl primář že IUI se počítá pouze když se stimuluje s injekcema
v přirozeném cyklu to prý neplatí…
@Rhapsody JP píše:
Ahoj holky
tak já se asi z tehulek vyrazuji. Sice jsem měla před 3 dny hodně silnou čárku ale
zacla slabnout a dnes byl uz jen mini duch. Takze zítra na krvi určitě nic nebude a v úterý nástup na operací-nechce se mi.
lehr, vev-at to aspon vam dopadne a mate //
to není možný, chjo
, ale to jsi měla i minule vid? máš genetické, imunologické vyšetření? co jsi všechno brala i prednison? holky ty mužeš otěhotnět, ale asi tam bude něco špatně že to nevydrží, prednison dávají po každém IVF snižuje matce imunitu aby tělo se nebránilo novému škudci a přijalo ho, takhle to vysvětlují…
Holky, ještě to nevzdávejte, musíte věřit až do konce, že to vyjde! ![]()
Rhapsy, z té laparky nemusíš mít vůbec strach. Já jsem ji měla na podzim a je to v pohodě. Spíš mě víc potrápil ten vzduch, co mi potom zůstal v těle, bylo to dost nepříjemné, ale ty ranky nebolely vůbec. Teď už to ani není skoro vidět. ![]()
Veverko, ty máš genetiku a imunologii? Co jsem pročítala diskuze, tak někde to dělají hned před prvním IVF. Ale v Sanusu asi ne, protože mi nic takového doktor neříkal. Mně potvrdili z pojišťovny, že se počítá IUI pouze s injekcemi. Tak tomu věřím a ani jsem do Sanusu už potom nevolala. ![]()
Klári já jsem si o genetiku i imuno sama řekla, jinak by se taky k ničemu neměli, ještě před prvním IVF u nás nic nenašli, a ale vím že kolikrát díky tomu nemusí vyjít IVF ted to takhle měla kamarádka, šla na to až před druhým IVF a zjistili ji nějaké obrané látky proti zahnízdění, no a brala nějaké léky před asi 2týdny a za chvíli už rodí mimčo z druhého IVF
Já jsem o tom taky přemýšlela, že bych si o to řekla a nevím, proč se to automaticky nedělá hned.
A vyhověli ti v pohodě nebo měli nějaké kecy, že sis o to řekla sama? A jak dlouho trvalo, než jsi měla výsledky?
Ahoj holky me delali genetiku i imuno hormonalni profil a pruchodnost vejcovodu a manzelovi genetiku a spermio, bez tech vysetreni mi nechteli vubec iui udelat pry je to nutne to vysetreni. dneska jsem rada ze to mam hotove. hned na zacatku kdyz jsem dosla do caru. jinak ve stredu jdu do caru pro rozpis na dlouhej protokol tak u mne uz se bude neco dit
@Klárika80 píše:
Já jsem o tom taky přemýšlela, že bych si o to řekla a nevím, proč se to automaticky nedělá hned.A vyhověli ti v pohodě nebo měli nějaké kecy, že sis o to řekla sama? A jak dlouho trvalo, než jsi měla výsledky?
já si o to řekla Kučerovi a on že jo, u genetiky měl nějaký keci že to není potřeba( nechápu jak tohle dr. muže říct),asi to od pohledu poznal nebo co
ale napsal mi žádanku, no na genetiku tě pošle k dr. Hořínkové je v nemocnici v 6.P a na imunologii jsme jeli do prahy k dr. Malíčkové tam se čekalo dýl, asi tak měsíc, ale ona už nenabírá nové pacienty, posílal jsem ted k ní kamošku tak to vím, poslala je někam do brna, počítej tak s měsíční obj. lhutou a pak tak měsíc než dorazí výsledky, takže fakt si to vyžádej co nejdřív, já bych bez těchto vyšetření do IVF nikdy nešla
Holky mne delali vysetreni na imuno v caru vzala mi ampulku krve a za 3 tydny jsem mela vysledky.
Ahoj holky. tak hcg negat. Tak zitra nastup. Beru s sebou notas tak budu on-line.
vev- genet. delali ale imuno ne -asi si zazadám.
jinak děkuji za podporu.
Ahoj Rhapsy, po dlouhé době taky zdravím, držím se teď trochu bokem, není u mě nic nového, pořád čekám, kdy začnu špinit, k testu nemám odvahu.. držím ti palce, aby jsi laparku zvládla v pohodě a dostala jednoznačnou odpověď, že jsi v pořádku!!