IUI únor 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
445
16.6.12 12:47

Hanko, jestli jsem doktora pochopila správně, tak budu mít taky dlouhý protokol jako ty - mám přijít v srpnu 20.DC na nějakou injekci, už si to přesně nepamatuju, jak to říkal. Tak mi potom budeš podávat informace, jak to u tebe probíhá, jo? Aspoň budu vědět, co mě čeká… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
16.6.12 13:20

Holky, tak u nas vzdy berou krev a ta je rozhodujici. Kolikrat uz rekli, ze mam pokracovat v gonal a ovitrele az dalsi den a to dle ultrazvuku a pak volali ten den odpoledne, ze vysledky krve ukazaly, ze gonal uz dal nepichat a uz zrovna ovitrelle. U vas to tak neni? Ze pri ultrazvuku berou i krev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
16.6.12 13:27

DAAJIK TO SLISIM POPRVE. KLARIKO I U TEBE TO BUDE VYCHAZET NA DLOUHEJ PROTOKOL JA MAM DOJIT 15-20DC NEBOJ KLARIKO POSTUPNE SEMKA BUDU DAVAT INFORMACE JAK TO PROBIHA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
16.6.12 14:25

Holčiny, tak té holce z jiné diskuze odepsali z Iscaru, tak tam mají tyto informace:

"Dobrý den,

Od dubna novela zákona přinesla změny, které jsou pro některé pacientky příznivé, ale některé změny spíše přináší pocit nespravedlnosti.

V současné době je to tak, že pojišťovna započítává do hrazených cyklů i IUI, ale pouze ty stimulované hormonálními injekcemi.

IUI v nativním cyklu bez injekcí se do toho nezapočítávají, nezapočítávají se ani IUI podpořené např. Clostilbegytem.

Žádné jiné informace zatím nemáme, IUI zatím pojišťovny hradí.

Od pojišťovny jsou hrazeny 4 pokusy( IVF a stimul. IUI dohromady ) za podmínky transferu jednoho embrya u 1. a 2. cyklu.

Jsou to změny, které se nám také nelíbí a přijdou mi nespravedlivé, ale pokud Ministerstvo zdravotnictví nezmění zákon, nemůžeme pro vás více udělat.

Držím moc palce a s pozdravem

Markéta Brandani IVF"

Lehrerin, kdybys sem mohla hodit tu novelu, docela bych se na to ráda mrkla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
16.6.12 15:38

Ivy, já jsem ji našla na našem pracovním vyhledávači, protože pracuju v justici, nevím, jestli to půjde překopírovat, protože je to takový speciální program, ale zkusím to v týdnu :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
16.6.12 16:42

Lehr, taky by me ta novela zajimala, tak kdyz se Ti podari, tak ju sem sim dej.

Hani, ja chodim vzdycky na krev, kdykoliv jdu na ultrazvuk - a pro ne je pred ovulaci dulezity LH hormon, E2 - estradiol a progesteron…a nekdy se podarilo jit i 2× pred ovu na ultrazvuk, tim i na krev. Pak tyden po ovu (ovitrelle nebo IUI - dle toho jak to vychazi a dle toho, co vse zena podstupuje) zase krev (opet e2 a pak progesteron) a za dalsi tyden opet e2, progesteron a navic HCG. Takhle maji hezky zdokumentovany kazdy cyklus a pak skutecne muzou rict, zda ovu probehla nebo ne…kazdy hormon totiz plni jinou fci v tele a ty hormony ukazuji na danou fazi cyklu…

Příspěvek upraven 16.06.12 v 16:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
16.6.12 16:44

I kdyz podle me z pohledu laika jeste chybi kontrola ultrazvuku a odber krve tesne po ovulaci…ale asi ten tyden po ni zrejme staci, aby byli schopni dle hladiny hormonu rict, zda je tak jak ma byt nebo ne..
ale to jsou moje zkusenosti ze zahranici, mozna tady maji jine postupy, metody, o kterych jsou presvedceni, ze jsou spravne - stejne tak jako v CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
16.6.12 16:54

Ivčo, jestli to je tak, jak píšeš, tak by to pro mě bylo super - přišla bych tak „jen o jeden pokus“, místo tří co jsem si myslela. Kdybych přišla o tři a zbýval mi jen jeden, tak by mě asi kleplo. Šla bych do IVF vystresovaná, že mám jen jeden pokus a určitě by to nevyšlo. :(

Daajiku, asi jste v Německu trošku dál - myslím, že tady nikomu při IUI krev nedělají. A určitě by bylo lepší sledovat hladiny hormonů kvůli ovulaci. Holt se musíme spokojit s tím, co tady máme… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
16.6.12 17:00

Hanko, nevíš podle čeho se rohodují, jaký protokol zvolí? Mně vlastně ani doktor neřekl, že je to dlouhý protokol - to jsem si zjistila podle některých diskuzí tady na miminu.

Lehr, jak se cítíš, nálada se zlepšila? :mrgreen:

A co děláte holky v takovým vedru? Já trčím v práci. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
16.6.12 17:02

Mne to prijde logictejsi, snad je to fakt pravda, ze nestimulovane IUI se do pokusu IVF nepocitaji…to by bylo fakt postavene na hlavu…

Klari, v tom nasem CARu se ta krev hlida nejen pri IUI, mne ji hlidali i bez IUI, kdyz jsem mela ty stimulovane cykly…to je asi skoda, ze v CR se ta krev tak nehlida…ale asi by to bylo moc vse drahy nebo co ja vim :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
16.6.12 17:04

Klari a co delas, ze mas vikendove sichty? My tu mame taky takove vedro a tohle neni nic pro me :zed: byli jsme neco shanet po obchodech, pak nakup a tak a ted jsem konecne doma v chladku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
16.6.12 17:36

Daajiku, já pracuju ve zdravotnictví. Závidím chládek, tady to máme vyhřáté jak v peci. :cert: Tak bych si večer sedla někam na zahrádku a dala si jedno chlazené pivčo :mrgreen:, ale musím si nechat zajít chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
16.6.12 18:06

KLári, je to mnohem lepší, museli jsme si ale promluvit - to bývám vždycky iniciátorem já, přítel je hrozně hodný, ale takové ty řešící diskuze mu moc nejdou.. dneska je uklízecí a vyřizovací den a byli jsme na obědě u našich - kačenka s nádivkou.. a teď peču sekanou z rakouského mletého masa. Už když jsem ho chutnala syrové, viděla jsem, že je to úplně o něčem jiném, než v čr..ne tak tučné a mnohem jemnější.. zatím se nám vyplácí nákupy za hranicemi minimálně v kvalitnějším zboží.. mohla bych rakušákům dělat reklamu, že :mrgreen: no jinak minule jsem po iui byla taková prsatější a hlavně jsem tu ovulaci cítila, tentokrát je to takové, jakoby se nemetlo.. :roll: tak nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
16.6.12 18:46

Klari a na jakem oddeleni pracujes? A jako sestricka nebo pani doktorka? Tak to si tam muzes vlastne tu krev v podstate nechat brat a pohlidat a mas to hned z prvni ruky - treba kvuli HCG, co? :-) To pivko Ti posilam, muze byt radler nebo ciste pivko? :-)

Lehr, jak u nas byli nasi pred 3 tydnama, tak rikali to same…ahjo, proc v Cesku nemuze byt taky kvalitni a pritom levne zbozi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
16.6.12 19:12

Klari ná taky měla dlouhý protokol, prý je lepší že u něj jsou ty vajíčka více zralá,20dc ti dají zastavovací injekci-něco jako umělý přechod, ale já lehkou ms dostala, no a pak od ms pícháš injekce, zhruba 10dní podle utz ti upravují dávky, no a až je sliznice a vajíčka ok tak pregnyl a za 2dny odběr vajíček, pak oplodní embrya a nechají se vyvýjet, do 3dnu ti to plně hradí pojištovna, ale hodně doporučují prodlouženou kultivaci na 5dní a to si doplácíš asi 3.500,– no a podle toho jak se vyvyjí ti naplánují transfer, nejpozději však ten 5tý den. Mi jsme měli odebráno 13vajíček 9bylo zralých a oplodněných ISCI do 4dne kdy jsem si volala se vyvyjeli všechny, a 5tý den kdy byl transfer mi na koze oznámili že přežili jen 2 které mi vložily, byli jsme z toho zaskočení, a ted vím že pokud dojde k IVF se o to budu víc zajímat a trvat si na dřívějším transferu embryek nebo postupném zamražení aspon nějakých, třeba 3tí den kultivace, prostě mám pocit že schválně nechali jen ty 2,protože předtím se mě ptali kolik jich chci zavádět, a pak najednou je nám líto zustali jen 2, ze dne na den? :think: jo a ještě každý den si voláte jak se ty embyjka vyvýjí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí