Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lehr, drzim pesti, at se tedka uz konecne zadari…
Ja mam zitra den D, takze brzo vstavani, abych se dostala brzo na radu a vzali mi krev a pak zas rychle do prace…tak uvidime..
Dneska jak jsem sla z prace domu, tak z jednoho okna byl slyset hrozny muzsky rev a do toho detsky plac, bylo mi z toho uplne uzko a napadlo me, kolik je na svete vlastne tyranych deti nebo deti, ktere jsou nechtene a ty chtene ne a ne prijit…ale musime verit a doufat a myslet pozitivne ![]()
Holky, tak teď dobrej gól - mám kamarádku na zdravotní pojišťovně, tak jsem jí zavolala kvůli těm inseminacím. Dnes mi volala, co vypátrala.
Mluvila s nějakou revizní lékařkou, která se v pojišťovně touto problematikou zabývá a ta jí řekla, že od 1.dubna 2012 opravdu platí novela zákona a týká se jen inseminací se stimulací injekcemi. Takže IUI v přirozeném cyklu by se do těch pokusů počítat nemělo. Ale nevím, jak je to s clostíkem. Tak teď aby se v tom někdo vyznal!!!
Pro mě by to samozřejmě bylo super - protože poslední den jen přemýšlím o tom, co bych dělala, kdyby se nevydařil ten poslední pokus IVF, co jsem myslela, že mi zbývá. Tak teď nevím, jestli mám volat do CARu a zeptat se nebo vyčkávat.
Stejně už jsem domluvená na září na IVF, takže pro mě by se nic nezměnilo, jenom bych byla klidnější.
@Klárika80 píše:
Holky, tak teď dobrej gól - mám kamarádku na zdravotní pojišťovně, tak jsem jí zavolala kvůli těm inseminacím. Dnes mi volala, co vypátrala.Mluvila s nějakou revizní lékařkou, která se v pojišťovně touto problematikou zabývá a ta jí řekla, že od 1.dubna 2012 opravdu platí novela zákona a týká se jen inseminací se stimulací injekcemi. Takže IUI v přirozeném cyklu by se do těch pokusů počítat nemělo. Ale nevím, jak je to s clostíkem. Tak teď aby se v tom někdo vyznal!!!
Pro mě by to samozřejmě bylo super - protože poslední den jen přemýšlím o tom, co bych dělala, kdyby se nevydařil ten poslední pokus IVF, co jsem myslela, že mi zbývá. Tak teď nevím, jestli mám volat do CARu a zeptat se nebo vyčkávat.
Stejně už jsem domluvená na září na IVF, takže pro mě by se nic nezměnilo, jenom bych byla klidnější.
Klári mám to uplně stejně, prostě mám v hlavě furt co kdyby.., předtím když mi zbývali 2IVF jsem vubec nepřemýšlela o tom že to by další vubec nevyšlo, protože mi v hlavě blikalo nic se neděje, mužeš jít znovu, je to psych. fakt na budku, a jakou máš pojištovnu? a kam chodíš do CARU? není mi dost jasné že by to ti dr. neměli zjištěné dopodrobna…a kecali nám takové nesmysly ![]()
Holčiny, já se v jiné diskuzi o těchto změnách zmínila a nikdo tam nic nevěděl. Jedna holčina volala dnes na ZP a tam jí řekli, že je to kachna a žádné změny nejsou. Ona má teda Revírní pojišťovnu, tak že by to tam bylo jinak? Já myslela, že zákony platí pro všechny stejně. No, jsem z toho po pravdě jelen.
Ahojte holky, tak mi dnes opet klekl telefon a zrovna, kdyz mi volali vysledek z CARu. Ted jsem prisla domu a chtela tam zavolat, ale uz tam nejsou. Nouzove cislo tez nikdo nezvedal, jako ostatne uz nekolikrat…v tom tel jsem jen slysela „je nam lito“ a klekl tel. Uz jsem pak ani nevydrzela v praci a zbalila se a chtela zavolat z domu (nechtela jsem z prace),no a tak to dopadlo. Ted nevim, z ceho jsem vic spatna, jestli opet z toho negativniho vysledku, nebo z toho, ze musim cekat cely vikend na to, az se s nema domluvim na naky termin v zari s dr. a budu resit, ze ted uz nepujdeme do zadneho IUI a ze chceme na podzim umele. CHtela jsem s tim ted do zari skoncovat a vypustit hlavu…
I kdyz jsem tu odpoved cekala, byla jsem tak nak trochu v nadeji a docela v pohode, ted jsem zas v…
ahjo
Jo a jeste jsem zapomnela napsat, ze uz jsme konecne dostali vysledky toho spermiogramu z 2.IUI (porad meli totiz doted nejake technicke problemy a nemohli to vytistknout). Ty vysledky z CARu jsou takove nepodrobne, kdyz byl manzel primo u urologa, tak to byly vysledky na 3 stranky A4, tady pomalu jen na pulku stranky A4…
Kazdopadne predminule pri 1.IUI mi ty vysledky prisly daleko horsi jak ted pri 2.IUI a pri 1. neni zadna diagnoza uvedena a u druhe je teratozoospermie. Prave jsem se na to chtela taky zeptat, ale jsem se nedovolala…Manzel uz nastesti dlabe uz 2 tydny speciani vitaminy. Pred rokem a pul mel astenozoospermie, bral tyhle vitaminy 3 mesice a pak by vysledek normospermie…Pak jsme to tak nechali (bez spec. vitaminu, jen obcas selen, zinek..),v CARu to Prof. neresil, pry se tak rychle vysledky spermiogramu nemeni (i jako laik vim, ze jo…). Tak hledam na netu, jake jsou s timto moznosti, ale snad vitaminky zase zaberou. Ono manzel ma dost stresovou praci, takze asi byla chyba, ze tyhle vitaminy nedlabal porad…jenze oni jsou taky silene drahy…
Příspěvek upraven 15.06.12 v 17:39
Veverko, já mám pojišťovnu Min. vnitra, ale já jsem od té mojí kamarádky pochopila, že to je pro všechny pojišťovny nastavené stejně, že to není jen pro tu naši. Tak se v tom vyznej… Dnes jsem to nestihla, ale příští týden tam zavolám. Jo, a chodím do stejného centra jako ty, taky ke Kučerovi.
Ivčo, nevím, co na to říct. Ale proč by nám to ti doktoři říkali, když by to nebyla pravda a neměli to ničím podložené. Asi si to nevymysleli, to je blbost, ne?
Já osobně si myslím, že nějaká novela zákona v tom dubnu vyšla, ale jde o to, jestli to tam není napsané nějak nepřesně, že z toho není na první pohled zřejmé, jak to vlastně je.
Teď jsem se do toho zamotala
, ale doufám, žes pochopila, jak to myslím.
Daajiku, to mě mrzí, že to nedopadlo…
Já jsem tohle zklamání teď prožila 4krát, takže vím, jak ti je. I když jsem už tušila, že to nevyšlo, tak v koutku dušičky byla naděje vždycky. Ale uvidíš, zítra to bude lepší.
Tak spolu budeme bojovat od září na IVF. A k tomu spermiogramu, nám při každé IUI řekli výsledky - celkové nmnožství, množství pohyblivých a morfologii. A o těch vitamínech si myslím, že trochu zabírají - při první inseminaci byl spg sice v normě, ale při dolní hranici. Koupila jsem manželovi vitamíny a u té poslední už to vycházelo asi na ty 3 měsíce, co vitamíny bral a spg byl výrazně lepší. Teď jsem koupila maku a užíváme ji s manželem oba, takže doufám, že na září budou spermijky ‚super atleti‘
.
KLariku, dekuju, jsi zlaticko
Dneska mam fakt naladu pod psa a to je patek. Ale snad to bude zitra lepsi. Ono uz ted je to lepsi jak pred hodkou. U nas v CARu porad meri tu hladinu HCG, coz je na jednu stranu fajn, ze se pak vi, na cem clovek je..jen teda vydrzet neustale ten napor te negativni zpravy…mne uz to volali vlastne 6× (4× stimulace injekcemi v priroz. cyklu+2IUI)a uz me to fakt nebavi, fakt ted potrebuju vypnout a hodit se zase do klidu…v pondeli se objedname na termin s dr. na zari, tak uvidime, kdy pujdeme na ivf+icsi, taky zalezi, jak dlouho to bude schvalovat pojistovna…ale snad do zimy uz bude v brisku aspon nejake to embryjko…
Jo a manzel dlabe Orthomol fertil plus, ty minule krasne zabraly ![]()
Daajiku, tak to mě moc mrzí, ale třeba jsi to neslyšela dobře, je teda blbý, že musíš čekat do pondělka než tam někdo bude.
Kláriku, já chápu jak to myslíš a je mi jasné, že jste si to nevymyslely, a že vám to v CARu skutečně řekly. Jen mě mrzí, že si teď pár holek myslí, že vypouštím kachny. No, snad se to časem nějak ustálí a konečně se napevno dozvíme, jak to teda je. Škoda, že nevíme, jaký je to zákon, bych se na to ráda podívala.