Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
holky je to hrozny co se to deje ,ivco ne na kazdyho clostik funguje ,ja treba u te posledniho clostiku jsem ho brala 1-1-1 folik zadnej a za to cysta 27mm .a cetla jsem hodne holek po clostiku ma cystu,ani ivco ty jsi nebyla vyjimkou prece ne?
neee, Ivi, clostik ne, to neni dobra alternativa…no jestli je tam opet nejaka chyba v zakone, tak je to otresne, zase se to hezky dlouho povlece,aby se ta chyba napravila…hani, ja teda uzivala clostik nastesti jen 2 mesice a objevila se mi cysta par mesicu po jeho uzivani, takze cysta je asi po nem vzdy.
Mne teda clostil VUBEC nepomohl, ba jeste horsi, prodlouzil mi cyklus i kdyz ovulace byla, tu mam ale i bez prasku a navic zpusobuje cysty+nepusobil dobre na rust sliznice, takze na to zvysoka kaslu. Proste po 1.iui jednoznacne IVF nebudu platit 8000 za Puregon…
Ale ty pojišťovny jsou samy proti sobě - vždyť někomu může pomoct právě jen IUI, které je stojí mnohem míň než IVF. A hlavně jak můžou něco schválit se zpětnou platností, to je taky pěkná blbost. Ale v tomhle státě se člověk nemůže divit už vůbec ničemu
.
Jo, souhlasím, že Clostík není nic moc, ale mě třeba už dvakrát pomohl, i když určitě to nic zdravého není, taky jsem měla jednou cystu. Ale ono asi žádná stimulka není nic zdravého, i když injekce jsou určitě šetrnější.
Daajiku, já bych neřekla, že jsem až taková výjimka, znám hodně holek tady z emimi a v reálu i moji kamarádku, kterým pomohl…, ale tím se ho samozřejmě nemůžu a nechci zastávat. Na každého funguje něco jiného…
Ivi, jo ja taky znam par holek z diskuzi, na ktere to zapusobilo…a nevidela jsem statistiky, ale mam pocit, ze to zabira skutecne na male procento a spis mam pocit, ze ty,co se snazi delsi dobu, tak na ty to proste nepusobi..ale mozna je to jen muj zkresleny pocit ![]()
Já myslím, že žádná stimulace vaječníků nebude nic moc extra, já mám třeba cystu i po Menopuru. Ale ten clostík bude asi nejhorší, když se může brát jen 6krát za život.
no ja po gonalu doted zatim zadnou cystu nemela nebo o ni aspon nevim, asi je to taky hodne individualni, jak telo na tu hormonalni stimulaci reaguje…
Ahoj holky.
Tak dnešní návštěva u dr. Podle nového teprve půjdu na 2iui i když už to podle realu je 3. Pokud se nepodaří tak ta laparo.a pokud i pak nadále budou trvat ty novinky-zbývají mi mi 2pokusy.budem je šetřit na ivf. Bez hrazení poj.je to pak prez 60tis.prý než bude ivf tak zkusíme časovaný styk. A až pak ivf.
my jsme na tom ještě dobře jsou páry které už mají vybrané pokusy a dr.říkal že jsou pěkně rozčilení-upřímně jich lituji..
Lehr-tak pokud jsi injekce neplatila tak je budeš muset zaplatit. My to máme taky tak v úterý jdem platit. Je to buď a nebo-co se dá dělat.
Kláriku, já jsem se přímo v CARu ptala, jak se mi udělala ta cysta, jestli bych mohla příště stimulovat injekcemi, když se mi udělala ta cysta a doktorka mě hned utřela, že cysta se mi může udělat i po injekcích. Ale injekce jsou určo šetrnější než Clostík, to mi doktor potvrdil.
Ahoj anonymni, ja nemela clostik, ale pichala si gonal (od 3.-7.DC), pak ovitrelle ke spusteni ovulace a ve druhe fazi 3× denne zavadim lutinus (neco jako utros). Davky vidis v mem popisku dole, ale nevim, jestli Ti neco reknou.
tak jsem dnes přijela z jihlavy a hlavu mám jako škopek..každopádně máme jednu stimulaci už vypotřebovanou a zbývají tři. jedna nám teď běží, máme se rozhodnout, jetsli si ji zaplatíme - 6 tisíc a neodečte se nám a nebo nezaplatíme s tím, že lékaři bojují, ale s nejistým výsledkem, takže prostě ze čtyř stimulací už by nám zbývaly jen dvě. je to asi jako u tebe Rhapsy. já bych byla pro si to zaplatit a tím pádem by mi zbývaly tři pokusy. přítel v tom tak jasno nemá, tak budeme dnes diskutovat..jinak Clostilbegyt už brát nemůžu, šestkrát už jsem ho měla, o to je rozhodování jednodušší. jinak anonymní - prednison ani anopyrin jsem neměla