Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Veverko, doporučení ještě nemám. Chystám se volat do CARu a mám z toho blbý pocit - chci se zeptat, jestli mi ho vůbec dají, abych tam nejela zbytečně. A štve mě, že mi to nenabídli sami a že si o to musím říkat. A jak dlouho trvalo než tě objednali na tu genetiku si nepamatuješ?
No oni ted v caru hlavně 14dní nebudou, to si o ně klidně řekni, nevím jestli jsi psala že imuno máš? mě ted dr. na endokrinologii doporučila ještě hematologii, ale ta je až v Pelhřimově, fakt samé lítání, tak to Kučerovi pak řeknu. Holky jen mě napadlo jestli diskuzi neuzamčem? já bych byla pro, moc toho sem raději ani nepíšu když vím že si to přečte kde kdo… ![]()
Éé jo genetika byla objednačka asi týden-14dní, ale nevím ted přes prázdniny to je všude zpomalené
Ahoj holky,
tak jsem se nějak dospala.,mela jsem tam nejake srusty ktere na ultraz.dr.nevidel.i v male panvi.. Dren uz mi vyndali to byla bolest hrůza tahala snad půl metra malém jsem se po.. Do toho jsem to dnes dostala tak bolest navíc-řekla jsem si už o injekci ať netrpím. Zítra snad domů. Mějte se jdu zase psát.
Rhapsody to sis teda užila chudáku, no hlavně že srusty jsou fuč a všechno snad už bude fungovat jak má ![]()
RRapsy, tak to je super, ze Ti ty srusty odstranili…ted uz bude jen lip;-) ja se asi taky dr. Na tu laparku zeptam…spousta srustu nejsou vubec na ultrazvuku videt a tyhle muzou prave tomu otehotneni branit..
Holky ja taky chtela na laparku no a v caru mi doktorka rekla ze to zatim neni potreba vejcovody mam pry pekne pruchodne, takze uvidime zda vyjde ivf a kdyz ne tak si o tu laparku reknu znova. jinak jsem lezela v nomocnici se slepakem a mam ho vyoperovanej tak si myslim ze tam taky nejaky srusty mam.
No muj dr. O laparce vubec nemluvil, vejcovody mam taky krasne pruchodne a na ultrazvuku tez nic..ale pro jistotu to s nim pak v to zari proberem
Holky a jak vám bez laparky poznají že máte pruchodné vejcovody?
Veverka ja byla jeste nez jsme sli na iui tak me doktorka poslala na hsg vysetreni vejcovodu je to vysetreni pod utrazvukem trva fakt jen par minut, mne to sice bolelo ale dalo se to prezit. ja na toto vysetreni sla 10dc lehla jsem si na na lehatko doktorka mi vse vysvetlila jak to probiha, a sestricka mi rekla ze se mam hlavne uvolnit. zavedla mi hadicku pres cipek spustila tekutinu a vydela vse na obrazovce trvalo to 5 minut a po tym mne nic nebolo jen jsem trosku zaspinila, ale myslim si ze to za to stalo kdyz clovek vi zda ma pruchozi vejcovody. protoze pokud bych mela nepruchozi vejcovody tak je ti iui k nicemu.
Ahoj holky děkuji za podporu:-)
myslím že ta laparka ma smysl. dr. řek že si myslel že tam nic nebude. Že i když jsou průchozí vejcovody srusty v male panvi taky brani v tehu. takze jsem na to chtěla jít před ivf. kdyz by se to kvůli tomu neudrželo. ty hormony a i koruny v haji.
Rhapsy, to jsem ráda, že se ozýváš. pořád teď myslím na to, že musím po dovolené v CARu tam zavolat a domluvit se na konzultaci, co dál. pokud si mám jakýkoliv další pokus - IUI nebo IVF platit, tak chci mít hotová všechna vyšetření. Imunologii, genetiku, průchozí vejcovody - to mi nikdo nenabídl ani nedělal, v době kdy se IUI neplatilo to chápu, ale teď se dost změnila situace, takže se chci s Kučerou dohodnout, jaký bude další postup.. jen se tě chci zeptat, ty jsi myslím, psala, že jsi měla dřív nějaké oparce, po kterých by jsi ty srůsty mohla mít, že? já jsem totiž na operaci nikdy nebyla, tak si říkám, že logicky srůsty by snad být neměla a laparka tím pádem by snad byla zbytečná? co myslíte? teď mě jedině napadá, že jako malá jsem bývala strašně často nemocná, a brala jsem pořád ATB, často mi dělali rtg, tak jestli to třeba nemůže způsobit potíže s otěhotněním. neslyšely jste o něčem takovém?
už jsem taky bezradná a poslední dobou podrážděná, další moje kamarádka otěhotněla a začíná mi to vadit. ach jo.. asi zbytečně dodám, že ani 2. IUI nevyšlo - testy bílé..
Lehrerin pokud jsi nikdy na zadne operaci nebyla tak by byt srusty nemeli, ja treba byla se slepakem a mam ho vyoperovanej tak mam strach zda nemam srusty po nem. holky taky premyslim nad laparkou ale az pokud by ivf nevyslo ja zase mam strach jestli nemam endometriozu pry se to pozna jen po laparce. ze jsi byvala casto nemocna to mit vliv asi nebude. ale pokud chces vedet zda mas pruchodne vejcovody tak bych volila hsg pod ultrazvukem trosku to boli ale da se to prezit. ja si o to taky rekla sama o to vysetreni hsg
Rhapsy, taky si myslím, že by teď u tebe měly šance být o dost větší. Třeba otěhotníš i přirozeně přes prázdniny.
Hlavně jestli ti je už dobře…
Lehr, víš co je zvláštní - máme obě stejnou gynekoložku a mě ještě před návštěvou CARu poslala na laparoskopii a tebe ne. Tak nevím podle čeho se rozhoduje.
Já jsem minulý čtvrtek volala do CARu kvůli genetice a imunologii - Kučera tam už nebyl a bude tam až 23.července, takže jsem mluvila jen se sestrou. Ta mi řekla, že se tyto vyšetření dělají u nich standartně až po 2. nezdařeném pokusu IVF.
Asi zkusím to první IVF bez toho a pokud se nezadaří, tak před druhým už bych si to určitě nechala udělat. Já už jsem na to nějak psychicky připravená na to září a kdybych tam hned toho 23.7. jela a ty žádanky mi dal, tak by se to stejně nestihlo. Někde jsem četla, že objednací doby na imuno jsou až 3 měsíce, na genetiku to není tolik, ale u obou výsledky trvají asi měsíc. Tak to zatím nechám být. Snad to má nějaký důvod, proč to nedělají hned.