Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@esprit1 taky sem včera navštívila lékárnu, chodím jedině do maxe a koupila si hned 5 krabiček ![]()
@agiss ty se toho nebojis
a další test si uděláš kdy? Ten pregnyl nám v tom dělá zmatek.. ![]()
Dobrééé ráno holky
tak ja hlasím 5 den po et a stále /
… ale bolí mě teda hrozně prsa což jsem neměla… jak se cítíte vy?
@Emmmma 5. den tam snad ani druhá / být může ne? Snad jen pregnylova
Mne taky bolely prsa a byla jsem šíleně nafouklá. Teď jsem 8. den po ET a už asi druhý den mám břicho trochu splaskle a prsa už taky bolí míň tak nevím.. Vůbec mi nepřijde, že bych mohla být těhotná ![]()
@esprit1 co jsem četla
tak někdo už ji tam měl
… břicho mi taky už splaskava… a co testik u tebe?…
@esprit1 já si myslím že testovat budu zítra
abych věděla jestli mi pregnyl aspoň zase trochu zmizel ![]()
@barca77 píše:
@zuzacuzak já jsem se vrhla do IVF tak nějak bezhlavě, jako že tedy jdeme do toho, že už to opravdu déle na přírodě nechat nezládáme. NO a najednou jsem držela v ruce krabičku HA a nechápala jsemObjednala jsem se na konzultaci a měla snad tisíc otázek, dr. jsem přiznala, že až ted jsem si uvědomila, do čeho vlastně jdeme, že o tom nemám ani páru a že potřebuji vše vysvětlit. Je toho na začátku hodně, co je potřeba si v hlavě zpracovat, ale pro mě to nakonec není tak hrozné. Utíká to jak voda, zítra jdu na druhou kontrolu růstu folikulů, někdy mezi středou a pátkem odběr vajíček. Bolí mě sice břicho a jsem plačtivá (resp. plačtivější
), ale jinak mi to nepřijde tak hrozné. Prostě to jinak nejde, tak to musíme vydržet.
jé, tak to máš za pár.. já jdu příští úterý na první stimulační injekci, 5. pak na UTZ, očekávaný transfer je kolem 18.4. Mám pocit, že se snad nedočkám:) tak držím palečky a informuj nás o tom, jak to u Tebe pokračuje:) ![]()
Holky tak u nás to vypadá, že si na transfer ještě minimálně jeden cyklus počkáme. Dnes na utz cca 20 folikulů, v pátek punkce. Ale mám už teď sliznici 14 mm, což mi dr. říkal, že není úplně ideální, že je na transfer dost vysoká a že i vzhledem k počtu folikulů mi hrozí mírný hyperstimulák po punkci a že to není ideální začátek těhotenství. A vzhledem k tomu, že jsme stejně uvažovali o PGD, tak by se klonil k tomu, abychom počkali a pak buď v dubnu nebo v květnu, dle stavu sliznice a vaječníků, teprve transferovali geneticky prověřené embryo. NO, nechce se mi čekat, ale na druhou stranu, zas ten měsíc - dva měsíce už není tak hrozných, pokud to zvýší šanci na otěhotnění. NO teď hlavně aby dopadla dobře punkce, aby vznikla dobrá embrya a pak už těch pár týdnů navíc nehraje roli.
@Emmmma já se ještě držím a netestuji
ale nevím, test si mám oficiálně udělat v neděli, přemýšlela jsem nad pátkem a teď už to vidím spíš na středu ![]()
@barca77 To oddalování a čekání je příšerné, ale v tomhle případě je určitě lepší si počkat, aspoň se ocistis od hormonů a budeš krásně připravena na příjem ![]()
@barca77 to je dobře, že k tomu takhle doktor přistupuje. Lepší si měsíc počkat než promrhat jeden pokus. Pěkná úrodička! ![]()