Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@esprit1 Jj, bylo nam to doporučeno jako to nejvíc co je možné, tak snad to pomůže, když bude málo vajíček… ![]()
@T.martasek píše:
@esprit1 Jj, bylo nam to doporučeno jako to nejvíc co je možné, tak snad to pomůže, když bude málo vajíček…
ano je to tak, mělo by to co nejvíc vyfiltrovat spermie, které mají nějakým způsobem poškozenou DNA, takže je větší šance, že se embrya budou správně vyvíjet. Nám říkal doktor, že tam měli pár, co byl na IVF už poněkolikáté, vždy měli špatný vývoj embryí a až MACS jim pomohl. Tak uvidíme. Jinak ale - 10 vajíček je krásný výsledek, to je taková moje hranice, pokud budu mít 10 zralých, tak budu spokojená
@T.martasek ahoj, vítám Tě
O téhle metodě taky slyším prvně, my měli ICSI, aspoŇ myslím, ani nevím co je to PICSI, byť to u nás taky nabízí. Tvé zklamání chápu, ale ne vždy je kvantita dobrá. Já jich měla 21 a do konce to dotáhlo 6.
@Hanesi píše:
Dnes je mi holky nějak divně, pořád je mi zima, jsem podrážděná a taaak unavená, už se těším až bude jaro, potřebuji teplo a energii!
nebo si na tu únavu zvykej
aspoň na další tři měsíce
Holky, ja jsem na mrtvici
Dnes jsem byla na kontrole, ve ctvrtek mam jit rano na Opu, dnes jsem si mela pichnout posledni Puregon a Orgalutran, dale mi dali na zitra Ovitrele a od patku po Opu Utrogestan… No jooo, jenze ja ted zjistila, ze ona mi v te lekarne ten Orgalutran nedala
co ted?
@Ecil třeba to budou ti správní bojovníčci a u maminky se jim bude líbit ![]()
@Tofik PICSI je pohyb v nějakém gelu příbuznému lidskému tělu, ty špatné se v něm nedokážou pohybovat… No já právě měla málo vajíček, a navíc potřebujeme PGD, protože se u nás v rodině vyskytla nemoc motýlých křídel, takže mám jen jedno embryo, a PGD se udělá všem naráz, jestli tedy bude z čeho… ![]()
@Jani1982 nemáš tam nějaké pohotovostní číslo? Že bys jim zavolala a oni by ti někde domluvili vyzvednutí s pozdějším dodáním receptu?
@Jani1982 a na co přesně je? Třeba by ta jedna dávka už nevadila ![]()
@Tofik nebylo by asi dobré to vynechat, to je hormon bránící přirozené ovulaci, tedy aby folikuly předčasně nepraskly. @Jani1982 a jsi z nějakého většího města? že by sis zavolala na pohotovost do nemocnice případně a vysvětlila jim situaci, určitě by neměl být problém ten recept napsat když jim doneseš plán léků z CARu
@Jani1982 Tak ty máš jiné léky, tak nevím… A proč ti to nedala?
Nějakou pohotovostní linku do CARu a zeptat se co máš dělat…? ![]()
@barca77 aha, tak to jo
@Jani1982 tak bych zkusila pohotovostní telefon do CARu, jestli mají
@T.martasek týý jo, to je mazec
Člověku nezbývá, než doufat a věřit, že vše dobře dopadne, viď
Zlatá neplodnost.
Vubec nevim, proc mi ho nedala
ani si nevybavim, jestli to na tom receptu bylo… Cislo sice maji, ale nikdo to tam nebere ![]()
@Tofik No jo, to je strašná nemoc, nikdy nekončící bolest bez možnosti léčby…
Navíc jsem potrácela, takže bylo asi něco špatně, tak uvidíme… Věřím na osud, tak vezmu co bude a buď to vyjde nebo ne… Já už na nějaké boje nemám čas ani věk… Ale holky, moc vám přeju, aby vám přání vyšla… ![]()
@T.martasek a když jdete do PGD, na kdy vám plánují transfer? Hned příští cyklus nebo jeden doporučují vynechat?