Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lexa88 No pááni, tak hodně štěstí - za chvíli se ale otupíš
Uteče to rychle a za chvilku půjdeš na opu ![]()
@barca77 Taky dobrý, a jsi taky trošku zklamaná co? Ale vy jste původně to pgd chtěli ne? No jako mě se cysty dělají, ale jelikož mám endometriozu, dělají se mi ty endometroidní - čokoládové - to znamená naplněné krví a ty praskají málo a když už, tak vám povím zlatý císař
![]()
@Tomička ta Tvoje doktorka to je teda radost
Já jsem se teda sama aktivně přihlásila, že chci další měsíc přírodně bez prášků, když bude ovulka, doktor to sice pochopil tak, že chci nativní cyklus, ne KET, ale nakonec jsme se pochopili. Nechtěl na mě sám tlačit, tak kdy, spíš jsem tlačila já
Myslel to dobře, abych si odpočinula, taky peníze že to stojí…no a byli jsme v jiné místnosti a měl tam starý informace v PC, takže chtěl manžela posílat na nějaká další vyšetření, vůbec tam neměl zanesený, že už nám jedno dítě udělali. Ale aspoň tady jsou pořád ty samý lidi, víme o sobě, jsou milí. To jsem v těch molochách nezažila
Holky, co se dá v rámci IVF připlatit, aby se zajistil kvalitnější transfer? Některým položkám na ceníku nerozumím, tak jestli je tam něco, co třeba můžeme mít navíc..
@zuzacuzak dá se připlatit asistovaný hatching (naruší skořápu embrya) a ismet - to se do dělohy nanese takový gel, který usnadňuje uchycení embrya
@zuzacuzak My jsme si koupili balíček OPU více folikulů, ICSI, PK. Obojí bychom stejně chtěli, takže se to vyplatilo než vše platit zvlášť
Holky jste zlate
Dekuju vam vsem… S babi jsme to sice cekali, ale na to se proste clovek nepripravi
Je mi na nic…
Dovolala jsem se ke svemu gynekologovi, akorat slouzi… Pry se to tady u nas koupit neda a mam tam hned rano zavolat, pry je to na vyvolani ovulace, ze by to snad nemelo vadit… ![]()
@Tofik Ona není špatná, ale tohle jsem nepochopila no ![]()
@zuzacuzak Já myslím, že určitě prodlouženou kultivaci, to bylo jediné, co jsme si připlatili my… A jestli máte penízky, tak ještě ten asistovaný hatching - to je, že oni tu blastocystu jakoby natrhnou, aby začala sama vylézat z obalu a mělo by to urychlit její hnízdění, a pak nějaké embryo glue, to by mělo být nějaké lepidlo, které to embryo ke sliznici přilepí…ale neznám nikoho z okolí, kdo si to dával ![]()
@Tomička to víš, že jsem trošku zklamaná. Říkám si, že tak to prostě má být a už měsíc, dva nehrají roli. Ale je to takové to nekonečné protahování. Vždycky si v hlavě připravím nějaký mentální kalendář, kdy bych zhruba už mohla vědt, jestli to vyšlo nebo ne, jak podle toho plánovat různé akce a dovolené (já vím, že to je na bednu, ale mě ta hlava prostě pracuje, jsem plánovací typ)… a pak se to zas celé ruší a posouvá. A takhle to trvá už dva roky. Už mě to opravdu s. e. r. e.
Neustálé přešlapování na místě, nevím vůbec, jak s prací, měla jsem rodičák na 2 roky, už jsem doma skoro rok bez příspěvku, no nějak to do září než půjde syn do školky doklepeme, ale pokud v té době nebudu těhotná, tak fakt nevím, jak to řešit. Hledat novou práci a pak třeba po pár měsících oznamovat sorry, otěhotněla jsem, to je fakt blbé a zase do staré práce se mi vracet nechce už jen proto, že by mi bylo hloupé po pár měsících třeba zase oznamovat těhotenství… no snad to nebudu muset řešit a fakt už se na jaře zadaří. Kéž by.
Jo, holky, co tu řešíte císaře a dvojčata, teď jsem si vzpomněla na svoji švagrovou, která má tři děti císařem. Po druhém jí řekli, že třetí dítě rozhodně ne. Když to nadnesla u své gynekoložky, tak jí řekla: no jó, oni toho nakecaj. Ale těžko říct. Já císaře neměla, takže to neumím posoudit.
@barca77 Teda, ty to máš jako já…jen o pár měsíců dřív - rodičák na 2 roky, zrušení pracovního místa, tudíž nutnost otěhotnění - jinak NO MATEŘSKÁ, výpověď…co ti budu povídat, od září jsem na pracáku, podpora byla vzhledem k mému předchozímu výdělku směšná, teď jsem úplně bez peněz…práce u nás moc není, navíc se skoro 4letým dítětem, které sice do školky chodí, ale stylem v pondělí do školky a od pátku 14 dní doma… (teď čekáme neštovice) mě nikde nechtějí (a to dítě zatajuju - co jim je do toho)… Je to těžké
![]()
@Jani1982 Jak to prosim te dopadlo? Až dnes čtu, jaký jsi mela včera náročný den ![]()
Ahoj holky. Nesu dobré zprávy. hcg 2192
To možná vydržím bez krve do další kontroly, když je to tak vysoké
@Jani1982 tak co, Jani, sehnala jsi to nebo jak jste to vyřešili? ![]()
@Tofik píše:
Ahoj holky. Nesu dobré zprávy. hcg 2192To možná vydržím bez krve do další kontroly, když je to tak vysoké
@Jani1982 tak co, Jani, sehnala jsi to nebo jak jste to vyřešili?
Jéééééé, gratulace obrovská
Tak teď už ti začne kolotoč s ultrazvuky a poradnami
Krásné zprávy po ránu
![]()
Testovací reality show - 5.den po ET ![]()
Nebudu kecat, jsem napnutá jako trenky jak toto dopadne, protože se tam zase něco rýsuje
…ale, jsem opatrná na předčasné závěry, mám už přeci jen i negativní zkušenosti ![]()