Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jani1982 píše:
@Tomička Taky si rikam, ze pakaNo ja to asi risknu a zavolam tam hned rano
Fakt me to stve, doufam, ze se to kvuli tomu cely nepokazi
Já bych teda nečekala, ráno je pozdě, zavolej někam na gyndu do nemocnice nebo tam zajeď… ![]()
@Ecil Víš co je zajímavé? Mě na ET taky dr rozhodně nedoporučila (skoro bych řekla, že zakázala) dát dvě, kvůli jizvě (taky jsem po cs) a riziku…a dneska?? KET mi odložila o měsíc a když se ptala, jestli dáme ty dvě, tak říkám, že né, že jedno, že nechci nic potento…a ona že mám dát dvě, že u ketu není tolik dvojčat…ptala jsem se, co když ale budou? A ona že to prý taky není tak hrozné pak…tak si vyber…a to je jedna a ta samá dr
Samozřejmě chci zvýšit šanci na úspěch, ty embrya jsou po 2 zamražená… ale co když fakt náhodou by se chytli obě - no jak jsme tu řešily před víkendem… Nevím no, odkývala jsem jí to, byla jsem smutná a zklamaná, že musím zas víc jak měsíc čekat…od začátku prosince vlastně jen čekám ![]()
@Tomička to by bylo fajn… Dekuju moc… Ja uz jsem teda ted s nervama pryc… Jsem z Terezina u Litomeric… Ani nemuzu najit zadnou lekarnu pohotovostni… ![]()
Ahoj, tak dnes jsem začala se stimulací. Už se těším, až to bude za mnou. Jen toho fraxiparinu se chvíli nazbavím. Tak ať vajíčka pěkně zrají
. ![]()
@Jani1982 určitě si zkus někam zavolat. Já mám doma krabičku, ale to ti asi moc nepomůže
.
@Tomička tak to máme dnes podobné zprávy, já jsem byla nachystaná, že budu mít příští cca pondělí transfer a domů jsme přišla s tím, že nejdřív v půlce dubna, možná spíš až v půlce května. No, jestli to má pomoct otěhotnění, tak klidně počkám, ale zase se bojím, že se na to ty dva měsíce budu moc upínat a pak když to náhodou nevyjde, tak mě to položí. Je to už na bednu, fakt. Navíc každý říká něco jiného, je to hrozně protivné. Mně dva doktoři řekli, že po iVF je lepší jeden měsíc s KETem počkat, že se mohou tvořit cysty, ty pak praskají a mohou narušit děložní sliznici, a také že tělo si potřebuje odpočinout Dnes mi třetí doktor řekl, že sice by bylo lepší ten jeden cyklus počkat, ale že pokud bych na to moc spěchala, že mi mohou udělat KET hned další měsíc v nativu… nevím, no. Asi se tma objednám po MS na utz a podle toho se s nimi domluvím
Jste hodny holky… Jeste mi ted volala mamka, ze zemrela babicka
![]()
@Jani1982 https://www.reprofit.cz/kontakt tady najdeš akutní linku - je to teda v Brně, ale třeba ti poradí ![]()
@Jani1982 píše:
Jste hodny holky… Jeste mi ted volala mamka, ze zemrela babicka![]()
to je mi líto
Když se to se. e, tak se to se. e Jestli máš chuť to řešit, zavolej si na nejbližší nemocnici nebo pohotovost, byla by škoda, kdyby se to zhatilo kvůli lékárnici ![]()
@Hanesi No já jsem v tom CARU většinou pokaždé u jiného dr, teď jsem byla u té, která mě na to všechno přemluvila… nemyslím si, že je špatná, ale dnes jsem to nepochopila no
![]()
@Jani1982 Máš ho ve zprávě…
@Tomička Tyhle kotrmelce jsou divné, nechápu.
Měla bych problém jí pak věřit v čemkoliv. Já chodím taky pořád k jednomu dr, u minulého IVF neměl proti dvěma vůbec nic, naopak mi to doporučil. Teď je nekompromisní, že prostě ne. Ne kvůli dvojčatům jako takovým, ale kvůli mnohem většímu riziku prasknutí dělohy v jizvě u dvojčat. I když já asi řeším tenhle problém zbytečně, spíš nebude co zavést než že bych řešila jedno nebo 2 ![]()
@Jani1982 píše:
@Tomička to by bylo fajn… Dekuju moc… Ja uz jsem teda ted s nervama pryc… Jsem z Terezina u Litomeric… Ani nemuzu najit zadnou lekarnu pohotovostni…
Na Bulovce v Praze, z Terezína to není po dálnici tak daleko. A je tam gynekologická klinika, nechceš zkusit zavolat tam?
@Jani1982 píše:
Jste hodny holky… Jeste mi ted volala mamka, ze zemrela babicka![]()
Upřímnou soustrast ![]()