Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Hanesi píše:
To mě mrzí![]()
a kolik bylo folikulů? Myslím ale, že ti asi transfér udělají dříve, ale uvidíš… Jak ti je? Jsi doma?
Folikuly byly 4, vajíčka bohužel jen dvě. Ne, transfer bude v sobotu nebo nic, u nás v CAR dělají jen PK.
@Tofik píše:
@Ecil minule jsi to měla podobné, viď. Držím palce, ať se dobře vyvíjí
Minule jsem měla 5 folikulů, ve všech vajíčko, všechna se oplodnila, PK přežila 3… Tentokrát je to ještě horší ![]()
@Lucie996 píše:
To nic neznamená, záleží na kvalitě a ne kvantitě… Mluvím z vlastní zkušenosti, mě brali 33 oocytu a do blastocysty dorostl jen jeden
Já vím, ale hlodá to…
@esprit1 píše:
Držím palce, ať se chytnou oběA to ti udělají PK i s tak malým množstvím? Mně rovnou druhy den po OPU rekli, ze mi PK neudelaji, kdyz se chytlo jen jedno.Asi měli strach, aby to embryo nezabalilo dřív, než bude u mne. Asi co CAR to jiný přístup..
Jj, u nás ji dělají vždy. Tvrdí, že transferovat dřív nic pozitivního nepřinese
Když to zabalí dříve, transfer není…
@Ecil píše:
Jj, u nás ji dělají vždy. Tvrdí, že transferovat dřív nic pozitivního nepřineseKdyž to zabalí dříve, transfer není…
S tímto přístupem jsem souhlasila na začátku meho IVF, kdy se zdálo, že budu mít spoustu embryí. Teď když mi zbylo jen jedno, byla jsem šťastná, že už ho mám u sebe a nečekala jestli „přežije“ PK. Nicméně, když se odosobním, cítím že přístup ve tvém CARu je logictejsi.. ![]()
Ahoj holky, můžu mezi Vás?
Taky jedu zítra na odběr, minulou stimulaci jsem měla 6 vajíček, oplodnily se čtyři a PK přežilo jen jedno… V pátek na kontrole se to MUDr. jevilo podobně, takže moc nedoufám v lepší výsledek… Máme teď výběr spermií PICSI a MACS, tak doufám, že aspoň oplodnění dopadne lépe… ![]()
@T.martasek ahoj, taky máme zaplacený MACS a PICSI, není zatím moc zkušeností, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Držím palce, dej pak vědět
Já jdu na odběr v pátek.
Na me dnes poprvé padl nějaky splín leč jsem velký optimista v životě.
Měla jsem 20 folikulů a 10 zralých vajíček. To me trochu zklamalo, doufala jsem ve víc, jak budeme mit PGD tak bude hodně odpadlíků.
Byla se mnou na pokoji jedna moc sympaticka paní, byla už na 5.pokusu, snaží se asi 10 let a to byla o 3 roky ještě mladší než ja.
A když ji přivezli po odběru, ja ještě cekala, tak jak byla zblbla, tak se na me tak podívala a říkala, tak smutně, přoc jim to nejde, když tak moc chtějí…bylo mi to v tu chvíli tak líto, že mám depku ještě teď. ![]()
@Mystik taky to na mě dnes nějak dolehlo, přitom jsme si ještě ráno libovala, že se dobře držím, že to beru sportovně. No, za pár let snad budeme vzpomínat a tohle vše už bude jen příběh s dobrým koncem
@esprit1 To je výběr spermií v nějakém magnetickém poli, ty špatné to přitáhne a jen ty zdravé jsou tím schopné projít… Asi to je hodně laicky řečeno, tak nám to vysvětlovala doktorka…
Dnes je mi holky nějak divně, pořád je mi zima, jsem podrážděná a taaak unavená, už se těším až bude jaro, potřebuji teplo a energii! ![]()
@T.martasek Takže nějaký ještě propracovanější výběr spermií teda! ![]()