Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@barca77 Hezký výsledek, teď držím palce, ať jich co nejvíc projde do posledního kola! ![]()
@Andrejka_maličká vítej mezi námi! A jaký problém u vás teda zjistili, jestli se můžu zeptat?
@Tofik můj můž má velmi špatný spermio..já jsem v pořádku, jen velké množství folikulů, tak musí opatrně, abych neměla OHSS :/
@Andrejka_maličká tak to máme stejný
Manžel má taky špatný spermie. Ale hlavně, že tam jsou
A jak můžeš mít velké množství folikulů, vy už jste dělali IVF? Jsem z toho nějaká zmatená ![]()
@Andrejka_maličká Ahoj Vítej ![]()
u nás taky to samý, špatný spermio a vysoký hormonální profil, takže riziko ohss
který sem po opu menší měla, takže sem byla na kapačkách a naštěstí se to nerozjelo ![]()
teď už sem od pondělí po et a čekám jestli budu úspěšná ![]()
@Tofik no roste to pomalinkatu tak snad to bude silit i nadale ![]()
@Andrejka maličká ahoooj
i my měli špatný spermiogram jen 1 % morfologie
Holky děkuji, jsem teda po té narkóze docela mimo, celé dopoledne jsem spala a i teď raději ležím v posteli a koukám na seriály.
@agiss ty jsi měla tak silný OHSS? Chodila jsi na kapačky ambulantně nebo jsi byla v nemocnici?
Nene, máme prvni IVF, ale při Ultrz a vyšetření mi bylo zjištěno, ze produkuji „více než chceme“
,proto mi i nasadili méně hormonu na kratší stimulaci…jestli to teda chápu spravne ![]()
@agiss me nasadili jen 150 na dva dny a 200 hormon taky na dva dny a ve středu jdu na kontrolu, tak snad nebudu nejak hyper ![]()
@Andrejka_maličká jako že při ovulaci máš více jak dva folikuly?
@barca77 mě poznali že není něco v pořádku když sem na opu přišla v předklonu, takže sem se probrala z narkózy rovnou napíchnutá na kapačku. Neměla sem silný, prý to po té kapačce všechno vyčůrám. Měla sem vypít denně 4 až 5 litrů, což je nad lidský výkon, to sem prostě nedala tři a půl byl můj největší výsledek, ale bolest to teda byla hrozná, ani tak mě neboleli vaječníky, ty se dali ale břicho bylo jako když má bouchnout, měla sem kontrolovat jestli se nezvětšuje objem, za dva dny to ale ustálo, takže nic co se nedalo přežít, jen mi nešlo lehnout na bok ![]()
@agiss Oni v Gestu tu kapačku dávají prý preventivně, já ji měla taky…ale rozjelo se mi to i tak, dojeli jsme do Pb, ještě srandičky do Originalu na oběd…a po obědě to začalo, že bolelo břicho, to bylo ještě dobrý, ale to, že jsem se nemohla nadechnout…takže jsem spala v sedě a říkala si, jestli to nepřejde, volám si nad ránem sanitu… Ale @barca77 fakt se vyplatí vypít co nejvíc, já těch 6 litrů dala…kup si Protifar, to je čistá bílkovina a míchej si to do pití…a pila jsem i mléko, jedla sýry, syrečky, makrelu…všechno co má dost bílkovin. A ta dva dny to bylo lepší
Tak fakt pij co nejvíc, ať tomu předejdeš!
Jo @agiss, technická je doma
![]()
@parfumela tak aspoň budeš zkontrolovaná…a mě dr říkal, že po lpsk je vždy největší šance
Dokonce díky ní mám asi i syna, přesně 3 měsíce po ní se povedl ![]()
@Tofik nelyžujem, takže hory nehrozí
A upřímně, já mám sněhu dost už letos
Ve středu jsme byli tady u nás v Brdech a šlapat se v tom nedalo… Vyrážím dál za hranice, k příbuzným ![]()
@Tomička tý jó 6 litrů, tak to si dobrá
Já si to odměřovala a do 4 litrů a nic víc ![]()
Paní co byli se mnou na pokoji ji neměli
A ten syndrom tam vysvětloval jen mě nějaký doktor, nikdy předtím sem ho neviděla a paní co přivezli po mě dokonce šla i dřív domů než já, tak nevím, jak to tam funguje ![]()
@agiss Mě řekla dr, že dávají každé preventivně, ale každé co má více folikulů, pro toho kdo jich má málo je to asi zbytečné
Taky jsem nejedla, jen pila
Dr se dokonce na té kontrole před ET, na kterou si mě pozval kvůli tomu ohss divil, že mám o 2kila míň jak na v den OPU, že většinou při ohss přiberou
Ale vaječníky mám veliké pořád, byla jsem ve čtvrtek na gyndě a říkal dvakrát větší…taky mám teď asi ovulaci a docela peklo
![]()