Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@T.martasek a partner měl horší spermiogram nebo v pořádku? Je to zvláštní, no někdy mohou zlobit i protilátky… 5 je ale pořád hezký výsledek. Nám říkal doktor, že měl pár, kterému embrya vždy vzdala ještě před tím 5. dnem a pomohl jim až MACS, tak třeba bude teď větší šance, že se dožijou PGD všechny
a jak ti je po OPU? kdy říkali, že by mohl být transfer? Já jdu na OPU zítra, nervičky už trošku pracují ![]()
@Esprit dotěrný doraz to určitě není ![]()
Chceme se vrhnout i do osvojení, ale to si mě prý přítel chce nejdřív vzít. A svatbu si chceme užít a ne ji zfrnknout jen jako povinnost, takže začínáme naprosto od píky… Ale o to víc si to užíváme
Po třicítce to sice asi není taková euforka, jako po dvacítce, ale chceme si to užít… ![]()
@Batalina Já zazivam euforku spíš zpětně, když koukam na fotky a vzpomínám. Před tím byly klasické nervy a samotny svatební den jsme strávili s úsměvem na tváří. Dokonce i na radnici jsme se pořád smáli ( spadla neuróza a možná i ten panak slivovice pomohl
) Je pravda, že kdyz se člověk vdává nebo žení po 10 lete známosti, postrádá to ten zamilovaný náboj prvních let, ale zase jsi bohatší o zjištění, že ten, který stojí po tvé levici je ten pravý
Čeká tě krásné plánování.. ![]()
@barca77 Manžel měl spermio excelentní- prý takový dlouho neviděli… No a já myslela, že když bylo devět vajíček dobrých a připlatili jsme si, že se oplodní, na rozdíl od ICSI všechna, tak zase nechápu, proč ty čtyři ne…
My budeme ještě dost dloho čekat na PGD, takže kdy bude KET nevím, ale já bych klidně počkala až bude hezky a nebudu nahormonovaná… Jinak první odběr byl v pohodě, ale ten další jsem nesla hůř, i bolesti jsem podruhé nezvládla bez analgetik… Ale už dobrý, vůbec se neboj a moc držím palečky, ať máš dost a pěkných vajíček… ![]()
@barca77 Držím dnes pěstičky ať jich je co nejvíce a hlavně ať je mezi nimi šampión
![]()
@Hanesi Krásné
No a já dnes 12. den jen /. Ani malý náznak ducha, takže se začínám smiřovat s tím že nám to nevyšlo, achjo ![]()
Dobré ráno berusky
tak taky pomalinku silime snad je vše v pořádku ![]()
Dobré ráno berusky
tak taky pomalinku silime snad je vše v pořádku ![]()
@esprit1 píše:
@Hanesi KrásnéNo a já dnes 12. den jen /. Ani malý náznak ducha, takže se začínám smiřovat s tím že nám to nevyšlo, achjo
Je mi to líto
opravdu moc…plané naděje ti dávat nebudu, to ničemu nepomůže, vím jak to bolí
Drž se!
@Hanesi teda to pořádně sílí ![]()
@esprit1 to je mi líto
a nemůže se to třeba jen opozdit? Přeci jen tu někdo říkal že se mu náznak ducha objevil až dýl ![]()
@Hanesi nechávala sis zavést jedno nebo dvě? To sílí nějak moc rychle a brzo, nečekáš dvojčata? ![]()
@agiss píše:
@Hanesi teda to pořádně sílí
@esprit1 to je mi lítoa nemůže se to třeba jen opozdit? Přeci jen tu někdo říkal že se mu náznak ducha objevil až dýl
To jsem byla já s tím pozdním pozitivním testem
Ale to bylo přirozené otěhotnění. Je pravda, že jen díky tomu jsem to úplně nevzdala, ale když vidím ty krásné čárky @Hanesi a @Emmmma jsem opravdu připravená na neúspěch.