Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Omlouvám se vím že to sem moc nepatří, prosím mám problém, mám šílený strach ze zubaře. Opravdu je mi až na omdlení když tam mám jít a ted se bohužel stalo to že mě začal bolet rozlomený zub a vím že musí ven, mám i trochu nateklou pusu, prosím o radu kde dělají trhání zubů v narkoze??Jsem z Prahy
![]()
@Romčinka Vim, ze ted uz delaji takovou narkozu, ze Ti pichnou injekci a po zakroku druhou, abys byla ok
@Liškamyš jeejda, tak to je na h…o, ale musis verit ze se nevzda a nenecha tam sourozence samotneho!
![]()
My sme dopadli dobre, oba prckove odpovidaji 6+5 a srdicka busi jak o zivot! Jinak do caru uz nemusim a v pondeli musim zajit ke sve gyndari a domluvit se na dalsi kontrolu..
![]()
@Lentilanek U mě je problém, že neovuluju, ani po koňských dávkách Clostylbegytu vůbec nereaguju, proto IVF..u 1.se nám rozpadli vajíčka, nebylo nic na transfer, 2. byl úspěšnější-5 blastocyst kvality AA, ET se nezdařil, teđ čekám na KET, ale pro změnu nechce růst sliznice, no už se to táhne dlouho, furt jen na něco čekáme a nic, je to na palicu.Jsem ráda, že se tu můžem navzájem svěřovat, tady mi aspoň někdo rozumí, jinak každek jen kýve a na klíně nebo v břichu mimíska…kdo si tím neprojde, tak neví a náročný to je po všech stránkách, co si tady budem povídat ![]()
@lumr to je myslím analgosedace, nechápu že mám takový strach když jsem 2× rodila a bojím se kleští, chjooooo až se za to stydím…
@Romčinka ja mam stejnou hruzu se mnou jeste pred rokem chodil k zubari manzel jednou jsem mu malem utekla z ordinace…tak si to dovedes predstavit…trhali mi 3zuby…musim rict ze mi to vzdy umrtvili injekci - to bylo to nejneptijemnejsi…samotne trhani bylo ok jen sliset v hlave ten zvuk (je to jako kdyz ti krupe kost) ale zadna bolest to hojeni je na dyl ale ale hezky se to zatahuje (trhali mi moudraky)…myslis ze ti ho budou trhat? Me se snazi zuby vzdy zahranit nez trhat…drz se a vermi ze kdyz jsem to dala ja tak uz kazdej. Jo jinak nevim jak v Praze ale tady v Liberci aby jsi mohla pod narkozu musis mit zpravu od psychologa ze to nedas ze potrebujes uspat…a pak musis do nemocnice ne jen tak k zubari ![]()
@Romčinka ja mam stejnou hruzu se mnou jeste pred rokem chodil k zubari manzel jednou jsem mu malem utekla z ordinace…tak si to dovedes predstavit…trhali mi 3zuby…musim rict ze mi to vzdy umrtvili injekci - to bylo to nejneptijemnejsi…samotne trhani bylo ok jen sliset v hlave ten zvuk (je to jako kdyz ti krupe kost) ale zadna bolest to hojeni je na dyl ale ale hezky se to zatahuje (trhali mi moudraky)…myslis ze ti ho budou trhat? Me se snazi zuby vzdy zahranit nez trhat…drz se a vermi ze kdyz jsem to dala ja tak uz kazdej. Jo jinak nevim jak v Praze ale tady v Liberci aby jsi mohla pod narkozu musis mit zpravu od psychologa ze to nedas ze potrebujes uspat…a pak musis do nemocnice ne jen tak k zubari ![]()
@Lentilanek mě nikdy zub netrhali a dle zubařky se to vytrhnout musí a prý se nemám bát ale jí se to řekne prostě mám strach že to bude šíleně bolet a já tam budu na tom křesle řvát na celou čekárnu…
@Romčinka Neni za co se stydet, take to vazne nemusim.. Mas pravdu, je to ono.. Kdyby mi meli neco delat, necham si to dat.. Tedy krome vrtani, to neresim..
@Mommo no uplne chapu ja po diteti touzim uz 6 let…kamaradky co v tu dobu deti ani nechtely maji ted deti 2…zrovna letos to je masakr jedna nejlepsi kamaradka ma 3tydeni miminko druha rodi za 2mesice…to nesu dost zle…a probrecenejch vecerech hadkach s manzelem ze to moc hrotim ani nemluvim…nejhur nesu ty kecy tech znamejch starsich teticek a dam co te sotva videj uz jedou…a uz se aspon snazite to by jste meli..uz je nejvissi cas na co cekate??? To bych jim z fleku jedu trefila…a pak kamaradky(zname) ne tolik blizke co ti reknou to ba tom malo lezite…hned ve dverich kdyz prijdes na kafe tak co uz si tehu tak kdy budes…to uz jsem prestala chodit takhle na navstevu je 3..nemam to zapotrebi…a ano nikdo kdo si tim neprojde jake to je…jaka prazdnota uvnitr to muze byt.. ![]()
@Romčinka opichnou to a z tech 3me nebolel ani jeden a to ja sem fakt posera s injekci asi zkusenost mas - tak to byla ta nejvetsi „bolest“ ale rikam ten zvuk v hlave to je hnus neboli to ale slysis to krupani to je pocuc! Docela jsem se i divila jak rychle to slo a rikam to byly moudraci a jeste ne uplne vylezli
@Lentilanek injekce mi nevadí vůbec já mám ted zub rozpadnutý abude se to muset tahat na vícekrát a mám strach že to bude bolet, jsem fakt hroznááááá a může mi píchnout více těch injekcí?? ![]()